• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KOC256
    KOC256 --- ---
    POPEY:
    souhlasim...

nekdo se to tu uz jednou pokousel vysvetlit proc tomu tak je... nejake zapocty a podobne ale klidne si to jeste jednou rad poslechnu...
    POPEY
    POPEY --- ---
    jak ctu komentare tak chci dat trochu neco do pranice

chapu ze sou nejak nastaveny systemy a zvyklosti

ale nechapu proc v dobe online sveta musi bankovni prevody trvat nekolik hodin
    apropo to ze o vikendu se spousta veci neda zaridit nechapu.

proc to nemuze jet vsechno 24h denne 365 dni v roce
    sou to jen kompy a vse muze byt online s max zpozdenim par minut...
    vse by to urychlilo a tyto prehistoricke casy posilani penez by skoncily

samozrejme budu rad kdyz me to nekdo vysvetli :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ANDY_WARHOL:
    taky uz se tesim az to takto zacne fungovat :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KOC256: no tak dneska mas vsechno online, tohle se jeste drzi, ale podle me pro to neni zadnej zvlastni duvod.

PATRIKCHRZ: jenze ja to nekonvertuju, prijdou mi eura, poslu eura, takze devizovky jsou pro me zbytecny...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ANDY_WARHOL:
    jsi zbytecne rozmazleny :)
    Byly doby kdy jsi nekolik dnu sledoval kdy se penize uraci dojit. Dneska to uz fici ze dne na den a ty bys tgo chtel nejlepe online :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ale jo, věřím, záleží na tom, kolik posíláš, jsou situace, kdy těch ušetřených pár hodin má větší cenu, než 2 € o tom žádná.
    Já na platby do zahraničí používám devizovky. Sice je to někdy pomalejší, klidně i o jeden, dva dny, ale zase dostanu o hodně lepší kurz (klidně o 30-40 haléřů na 1 €), než mi nabídne kterakoliv banka (a poplatek za převod neplatím také)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: ver mi ze je pro me dulezitejsi rychlost nez ty dve eura
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Rozdíl je v hodině zadání. Když zadáš platbu v mBank do 7:00 (bez záruky do 8:00), tak je v cílové bance ještě brzy dopoledne (klidně už po půl deváté).
    Fio má sice oficiální uzávěrku ve 23:50 (platba je pak v cílové bance následující pracovní den), ale neoficiálně je možné platbu poslat ještě ráno, cca do osmi hodin (možná o fous déle).
    Naproti tomu SEPA a TARGET2 platby využívají jiná clearingová centra, která mají jiné časy uzávěrky, než CERTIS (clearingový systém ČNB).
    Pokud chceš srovnávat srovnatelné, tak alespoň platbu v € proti platbě v €, byť i zde nejspíše o pár hodin vyhraje FIO, protože TARGET2 funguje v reálném čase (a záleží na tom, kdy banka platbu odešle), kdežto SEPA dávkově (odesílá se zpravidla těsně před 15. hodinou) . Ale zase u FIO dáš za platbu v € 50 Kč a u mBank ji budeš mít zdarma.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: neporovnavam, rikam akorat ze mi z fio uctu platby proudi rychle, z eurovyho do eurozony a z kc do ceckych bank, jestli je za tim tohle voodo nebo jiny me je uplne fuk. je to proste levny a rychly.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Konkrétně mBank má SEPA platby zdarma. Zde ale byla řeč o FIO a ti používají TARGET2.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Spíš naopak, kdyby korunové platby stály tolik jako SEPA, taky by mohly být srovnatelně rychlé.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ale porovnávás 2 naprosto odlišné věci. Je to, jako bys srovnával cestu vlakem a lodí a podle toho hodnotil dopravce.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: tak tohle me netrapi, do nemecka posilam z euroveho uctu, protoze mi naopak eura prichazeji, nemam duvod konvertovat na kc, protoze pak bych konvertoval dvakrat...\
    dulezity je pro me vysledek a tim je neuveritelna rychlost.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Ale platby v € posílá FIO přes TARGET2 a tam jsou zase jiná pravidla, než u CERTISu (clearingový systém ČNB). Kdybys chtěl do toho Německa poslat platbu v českých korunách, tak nejen, že by ses pořádně prohnul na poplatcích (SEPA a TARGET2 umí jen platby v €), ale i by to trvalo déle, klidně několik dní.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    No Equa má "deadline" o půlnoci třeba a prioritní platby taky nemá. V mBank to odchází opravdu vždy v 8h, nepřijde mi, že by to byla nějaká extra požadovaná služba. Aspoň já jsem teda po tom nějakou velkou sháňku za svého působení nikdy nezaznamenal.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: Ne, nemá. Na druhou stranu platby zadané před 7 (bez záruky před 8.) hodinou pošle ještě ten den bez poplatku.
    Spoustu bank má pro prioritní platby uzávěrku mezi 10. a 12. hodinou. (a chtějí za ně i víc, než stovku), takže by to tazatel stejně nestihl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    v tomhle je opravdu lepsi fio. to mi i do nemecka prijde platba do par hodin, kdyz ji zadam do desiti tak pred dvanactou, kdyz ji zadam do dvanacti tak ve ctyri a bez prioritni platby, neznam rychlejsi banku
    stejne jako do nemecka mi to prislo i na ceskou rb...
    POPEY
    POPEY --- ---
    PATRIKCHRZ: jinak dekuji za nabidku. Ale vyresim to pres rodice.
    POPEY
    POPEY --- ---
    cywe
    dekuji za odpovedi. to sem fakt prekvapenej ze to proste pres internetbanking nejde.

sem si myslel ze je mbank o trochu dale...
    VANEK
    VANEK --- ---
    mBank fakt nemá prioritky?!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam