• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    MICA
    MICA --- ---
    PETER_PAN: njn vohnouti holt musej vykazovat nějakou činnost. Nenaděláš nic :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PETER_PAN: ty musis mit opravdu smutnej zivot
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MICA: achjo .. to sou fakt zmrdi :-(
    MICA
    MICA --- ---
    PETER_PAN: Blij
    Nová mBank - Nové internetové bankovnictví tutorial - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=O-OjSZY3jA0
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PATRIKCHRZ: Přesně. Mě třeba FIO přijde taky ideální.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ADAMM: neni nejakej screenshot z toho noveho rozhrani IB ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    a úplně nejlepší je banka ovládaná na příkazovém řádku!
    já třeba FIO nepoužívám, protože vypadá hnusně :) Air bank je zlo - Zuno se zase hrozně pomalu načítá.

Jinak staré a nové IB pojede souběžně ještě nějaký čas, ale pak se samozřejmě vypne - držet dva systémy je dlouhodobě nesmysl. Nikdo nikoho nenutí propojovat IB a FB, ale mně osobně se to líbí a problém s tím nemám. Ptal jsem se na datovou náročnost - a neměl by to být nějaký extrém. Bude potřeba prohlížeč podporující HTML5, takže chudáci, co mají v práci jen IE6/7/8 mají holt smolíka - ale myslím, že to procento lidí se už výrazně snížilo, za chvíli přestane MS tyhle verze i sám podporovat, takže já bych s nadáváním počkal, až budete mít někdo zkušenosti.

KOC256: psal jsem o tom současnému mBlogerovi a prý je to už před časem nahlášené a čeká se na opravu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PETER_PAN: A to mně FIO vyhovuje úplně nejvíc. Jednoduchá grafika mi nevadí, naopak. Zobrazí se to stejně všude, funguje i na mobilu. Nic bych neměnil.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    1/ ano nemusí ale mohou tím ztratit hromadu BFU klientů, kterým třeba ta banka kvůli toho nepojede

2/ protože mě to baví? prostě si to chci proklikat :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: 1) Mno, nemusí! Máme v práci produkt od Oraclu a poslední verze se kterou to funguje je IE8 (-; Zejména ve fázi testování.
    2) Testuješ, protože máš volný čas a nemáš co dělat. Osobně nevím, proč bych měl svůj čas do toho testování obětovat. Chápu to u Patrik, Adama a spol., kteří se tím "živí"
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PETER_PAN:
    par věci tam mají zasitych... tusim ze notifikace a taky jsem tam ještě cosik hledal ale jinak je moc prehledne a rychle

- AIR navrhoval snad programator. Je tam plno zakladnich prohresku proti principum ovladani (menici se poradi prvku, stejna věc na dvou mistech se ovlada jinak, nekonecna neprehledna hierarchie, ovladani obalek je nesmyslne a chybi tam logicky ocekavane pvladaci prvky)

- ZUNO dle me celkem OK - jen ten nekonecny a nesmyslny reload při vyplneni každého pole - to je fakt zlo!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    1/ IE11 je nejnovejsi dilo z dilny majoritního MS. At si o nem myslim cokoliv tak oni ho MUSI podporovat a teda pokud checkbox skoti takto skarede tak něco oprtavdu není v poradku na STRANCE

2/ testuji protože mam rad nove věci a chci byt skoro u vseho první :) abych mel vlastni názor :)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    KOC256: jj v soucasnosti ma mBank opravud ergonomicky a prehledny IB .. jako co jsem videl treba CSOB - lol :-)
    AirBank je nelogicky koncipovana, i kdyz make-up tech stranek je hezkej
    FIO je celkem logicka ale grafika jak z 90.let - je to takovej WIN311
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: IE11 je mor sám o sobě. Jinak z klasického hlediska, pokud tě neplatí za testování, netestuj a počkej až to bude dodělané.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MICA:
    souhlasím s tím že dnešní IB od mBanky je mnohem lepší než AIR nebo ZUNO. Bohužel jim chybí to hlavní... Zajímavé podmínky na účtu. Nesmyslné spoření mě prostě odlákalo jinam...Doufám že v novém IB půjdou alespoň vypnout ty zprávy nahoře...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MICA: Přesně tak. Bohužel tímhle směrem se ubírají i ostatní banky - Poštovní spořitelna, změny v IB chystá i ING a další.
    Do Prčic, má to být funkční nástroj a ne druhej Facebook :(
    MICA
    MICA --- ---
    KOC256: Kéž by bylo možný zůstat u starýho a nemuset přecházet na fancy a kůůl javascriptovej mor alá AirBank :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nové bankovnictví ve mě budí důvěru...

Hlavně když se do demo programu registruje přes nesmyslně rozpadlou stránku v prohlížeči jako je IE11.

To jako vážně takto chtějí dobývat svět? :)

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANTIHERO: ja sem ted platil par veci paypalem a v ib to je napsany, aleslo to z fio uctu, jak to ma mbank nevim
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    ANDY_WARHOL: v IB je jenom "platba kartou", z toho se nedá poznat jestli je to v krámu nebo na internetu, ne? když porovnám platby po netu a v krámu, tak to má v IB stejné parametry. v každém případně teď zpětně zjišťuju, že mi refundovali i tu moji platbu přes pp, kterou jsem nereklamovala...resp. mi ji vůbec nestrhli.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANTIHERO: kdyz se podivas do sveho paypal uctu, zjistis, ze i kdyby mel nekdo heslo, tak se k udajum o tve kreditce nedostane, takze maximalne by ti mohl ty platby krast pres paypal

platby probihaly pres internet ? (staci cislo karty a ten kod vzadu, ale to se z paypalu neda zjistit) nebo pres bankomat/nakup v krame ? - tam bych rekl ze ti spis nekdo tu kartu oskenoval upravenym bankomatem

taky mohl udaje ukrast nebo kartu oskenovat obchodnik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam