• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: no na fóru byli údajně i tací co si o ten výpis požádali a byl čistý .-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DRAGON: no je tam jeden malý rozdíl. předschválená půjčka (ve všech bankách) je na základě údajů od banky, až pak tě proklepnou v registrech (tzv. BRKI a NRKI - provozuje http://www.cbcb.cz/ kde si můžeš požádat i sám o výpis, a potom SOLUS, tam se taky můžeš zeptat). Zamítnutí obvykle bezdůvodné není. Nejčastější příčina je ta, že jiná banka (předchozí) ti něco špatně zadala nebo nevymazala.

Jiná situace je, když ti půjčku schválí A POTOM od ní odstoupí.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: tohle mbank taky nema vubec poreseny a chybuje uplne stejne. Trikrat mi prisla nabidka na pujcku, trikrat sem to zkusil vyplnit, trikrat mi to banka zamitla kvuli nejakymu smyslenumu dluhu/zadluzeni, kterej sem nikdy nemel. A kdyz sem tam volal, tak mi rekli, ze mi to nemuzou rict, ze si duvod banka nechava pro sebe. Tomu rikam slusne s klientem vymrdat!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    btw... jeden můj kamarád, se kterým jsem se seznámil na přelomu 2007/8 kvůli tomu, že měl různé problémy s mBank a já to s ním musel řešit, teď strašně nadává na Air Bank, protože se mu teď stalo, že dvě platby poslané správně na jeho účet se vrátily odesílatelům s tím, že účet neexistuje a reklamace jsou očividně problematické. plus mu 2x schválili půjčku a po několika hodinách dodatečně zamítli.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: je to známá věc, týká se Android appky a libovolného účtu, vždycky musíš dávat nuly do předčíslí. iPhone appka (pokud vím) to nemá. pruda to samozřejmě je značná.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    uz mi bylo pomozeno na mlince. predcisli musi obsahovat v souctu 6 cisel (v pripade appky nutne manualne doplnit nulami zleva), cislo uctu 10 cisel, s tim ze pomlcka se tam vlozi potom sama. ebanking to doplnuje automaticky, v appce nic takovyho neni, zadny help, napoveda, jen hlaska 'syntax error'. jestli je to obecne znama vec, tak se komradum z mbank omlouvam, ale me to dost nepotesilo, navrhoval bych zmenu (jak by asi dopadl pripad, kdyby nekdo svalil vinu za penale za pozdni platbu uradu proto, ze pres bezchybny prepis cisla uctu bankovnictvi odmita uskutecnit prevod a nerekne proc?).
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    Btw nezkouseli jste nekdo platit fin. uradu dane pres appu? Hlasi mi to spatne zadany format uctu prijemce, vzhledem k tomu, ze je to nestandardni banka a ucet, tak spekuluju, jestli to je na tuhle situaci spatne naprogramovany, anebo mam nekam doplnovat nuly atp.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    kua, fakt mne nebavi delat nekomu testera zadarmo, zitra prevadim prachy jinam.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KOC256: tusim zuno.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NYX:
    hmm tak to asi byla jina banka... ale nekde jsem s tim uz bojoval...
    NYX
    NYX --- ---
    KOC256: v obou
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NYX:
    ale klikat muzes jen v jednom ne?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    asi aby to nebylo zmateno, kterym smerem to ma animovat :o)
    NYX
    NYX --- ---
    KOC256: ne. ted jsem to zkusil.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NYX:
    to omezuje i stare IB ne? :)
    NYX
    NYX --- ---
    KOC256: Taky jsem prenastavoval...aktivovat jsem nehledal, plan byl otevrit si starou platbu v novem tabu a nastavit podle toho novy trvalak...a co se nedozvim? "Ups více než jedna záložka" a jsem poslan do haje.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dále jsem si přenastavoval trvalák pro další rok na platbu záloh. Starý je již neaktivní a nikde není možnost "změnit". Tak mklikám na aktivovat což se chová jako změnit (wtf). Nastavím kliknu na uložit a následně v přehledu trvalých plateb vidím, že starý neaktivní příkaz zůstal a jen se mi založilo další nový.

No nevím... přijde mi že to má pořád hodně dětské nemoci :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    povedla se mi zajímavá věc... v novém IB.

Platím daně FÚ VZP, OSSZ a vyklikávám jednotlivé příkazy. U jednoho zkusím přidat platbu do košíku. Okno probliklo ale nic se nestalo (nic jsem neviděl). Tak prdím na to a klikám na odeslat. Potvrdím kódem a raději zkontroluji košík. Tam to je taky (asi to "nic se nestalo" neplatí a jen jsem si nevšiml nějaké hlášky). Tedy mažu z košíku. Následně se divím, že ta platba již není ani v plánovaných platbách - prostě zmizela.

Tak já nevím... :)

Jinak pozitivum je to vyhledávání příjemců. Bylo fakt příjemné jen zadat "VZP", "FÚ" či "ČSSZ". Jen škoda že FU pro něho není ve fulltextu to samé jako FÚ.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ILLUZE: ano právě jsem se přihlásil.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ehm... funguje vám někomu dnes původní mBank přihlášení?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam