ROUMEN: Kdyby ses nakonec rozhodl pro Equa (což já bych nedoporučoval, téhle bance zkrátka nevěřím a dle mého názoru je jen otázkou času, kdy radikálně změní svoji poplatkovou politiku, protože je neustále ve ztrátě), tak máš lepší tvrdit, že jsi rodinný příslušník zaměstnance Starbucks a dostaneš 2 stovky.
Equa bank nabízí 200 Kč za zřízení účtu pro zaměstnance Starbucks a jejich rodiny - Měšec.cz
http://www.mesec.cz/aktuality/equa-nabizi-200-kc-za-zrizeni-uctu-pro-zamestnance-starbucks/
Ještě lepší je, pokud jsi v odborech a zřídíš si účet přes www.odboryplus.cz. Nejen, že dostaneš pětikilo, ale ještě máš vedení účtu zdarma bez nutnosti splňovat podmínky (obrat, zůstatek). Což je hlavní důvod, proč jsem v bance účet zrušil, nechci být "klient II. kategorie", když si víc váží odborářů, fajn, já tedy mezi jejími klienty nebudu.
U Equa mi dále vadí její "bulharská konstanta" při zúčtování výběru z bankomatu, kdy výběr není zaúčtován kurzem deviza-prodej, jako platba kartou, ale neveřejným kurzem valuta-prodej. Tuto informaci banka sdělí až na přímý dotaz, nikde to neuvádí.