• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    No právě - na základě žádost, na základě splnění podmínek a ještě nenárokově. A kdo drži na běžném účtu půl mega, že :). Tohle se mBank musí nechat, když přišla na trh, tak byly běžné limity na kartách v řádech desetiticů a velké banky se snažily těm, co potřebují vyšší limity vnutit předražené zlaté a platinové karty.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Podle equa ti to mohou navýšit na 500 000 - ale asi na to budou požadovat vyšší zůstatky na účtě.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Jenže mBank je u nás jedinou bankou, která ti takové limity umožní. U ostatních bank je už nějakých 100 - 200 tisíc považováno za úspěch.
    Když jsem psal tento článek http://www.mesec.cz/clanky/limity-pro-platebni-karty-a-pro-prevody/ , tak u Equa šlo nastavit maximálně 150 tisíc týdně. To by mě trochu omezovalo :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: To by skoro stálo za nějakou aplikaci pro mobilní telefony - kromě blízkých bankomatů tam mít i kolik bankovek umí vydat.

Nejsem si jist, kolik tak bývá v jednom bankomatu celkem peněz, ale větším výběrem ho asi můžeš zneprovoznit (-;

Jinak další důvod proč mít equu jako záložní - klidně si tam převedu velké peníze a obejdu bankomaty.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Tak v Čs vše proběhlo bez problémů,děkuji za rady
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SOJKA: vyber to z bankomatu. Limit karty jde nastavit až na bez koruny miliardu.
    Většina bankomatů umí vydat 40 bankovek, a protože většina bankomatů má maximálně 2 tisícovky, tak na jeden výběr vybereš 80 tisíc. Lze neomezeněkrát opakovat :). První tři výběry v měsíci u mBank tě budou stát 9 Kč za každý. Já takto vybíral z bankomatu 240 000 Kč.

Některé bankomaty umí i více bankovek, prý vkladomaty Unicredit umí na 1 výběr i 100 bankovek, některé bankomaty jsou dotovány i 5 tisícovkami (prý Česká spořitelna).
    Ve výsledku to bude nejjednodušší a nejrychlejší, nikde si nebudeš muset objednávat hotovost předem.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    BUNDA: už čekám v český spořitelně. do 500k prý nemusím nic hlásit předem tak uvidime.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SOJKA: Zkusil bych ČS tam jdou výběry do 500.000,- obvykle bez nutnosti hlásit pár dní předem. Lepší se předem telefonicky informovat na pobočce. Terminál netřeba, mají tam pro ty účely žehličku :-) Osobní zkušenost v KV právě ČS s kartou mBank.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Ja zkousel cash advance na dvou pobockach a v obou pripadech mi rekli, ze na pokladne nemaji terminal na karty a vybirat tim padem muzou jen jejich klienti. Byla to Ceska Sporitelna a to druhy nevim, jestli Sberbank, nebo GE (maji pobocky vedle sebe, na ceduli jsem nekoukal). Nakonec jsem to vyresil trema vyberama z bankomatu.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SOJKA: JJá zkoušel tu jejich 800 infolajnu. Hned mě taky nabízela účet zdarma :D
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    PISTA1: to sem asi narazil,ale ten blb byl na dvou pobockach. Ted uz to resim s CS tak snad to dopadne. diky vsem
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ADAMM: 80 000 jsou bankomaty CS bankomaty KB davaj jen 40
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SOJKA: Sem schválně zavolal do KB a není problém, akorát nad 100k je nutno zavolat (stavit) na pobočku a domluvit se aby měli prachy. Asi jso narazil na nějakýho blba.

Jinak u ČSOB může bej problém s tím, že hromadně rušej pobočky a dělaj znich "kontaktní centra" s tíám že pro větší výběry-vklady posílaj lidi k nám na poštu :)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ADAMM: jj to vim,ted sem se konecne dovolal do KB kde jsou ochotny ale zase si to musej overit jestli to pujde protoze prej limit je 200k a jeste se to musi hlasit 2 dny predem.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    jinak z bankomatu je to po 80k (40x2000).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SOJKA: ale tak to není tak úplně chyba mBank :) z jakýho jsi města? a fakt doporučuju napsat na jejich FB, ať ti dají informaci, která pobočka to spolehlivě zařídí.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    jj ptal,ted sem volal do CSOB tam uz to prej neposkytuji,v KB na lince me prepojili nekam kde to neberou. Zas..rany banky,v tomhle je mbanka velky zklamani a abych to vybiral po 4Oti tisicich z bankomatu a za kazdej vyber platil 30 kc se mi teda fakt nechce.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SOJKA: Hele a ptal ses na to, že chceš vybrat prachy přes cash advance?

Protože jestli jsi tam zavolal: "Čus, já sem klient mbank a chci si u vás vybrat prachy." Tak se ani nedivím že tě poslali do ... ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    protože jim to může být u prdele, co je to za kartu. karta jako karta, postup je stejnej. problém je, že s tím očividně mají málo zkušeností.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    chtěj mluvit s vedoucím pobočky - případně bych napsal na jejich FB page a tam si stěžoval, že nejsou ochotní poskytovat služby, které přitom inzerují.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam