• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DRAGON: 7, 2x inkaso a jedno sipo
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E2E4: prosimte, kolik mas trvalaku? pokud to neni tajny :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADITU: Vsechny krome mBank. Alespon par let zpatky kdyz jsem prechazel k AB. Kazdopadne mi to pomohli prevest nez jsem vypil kafe...
    ADITU
    ADITU --- ---
    E2E4: na webu Fio píšou, že trvaláky i SIPO. A jestliže je Kodex mobility krz všechny banky, tak to budou umět všechny.
    E2E4: rozumné, taky mám dvě. z toho jedna je teda Spořitelna - už ji můžu několik měsíců zrušit a ne a ne se dokopat na pobočku. posledně tam byla taková fakt nepříjemná sle...čna. takže díky PATRIKCHRZ za tipy na další, podívám se po nich.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    E2E4: nezkoumal jsem to, ale ano, imho to převedou se vším všudy.

PATRIKCHRZ: btw. co ta nová Hello bank vzniklá přeměnou z Cetelemu? už jsi testoval? mají diskusní forum :DD
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    E2E4: nemusíš, ale já jsem rád, že, když je nouze, můžu. Mám to vyloženě jako transakční účet s minimálními zůstatky, úspory mám jinde..

Pokud máš FIO, uvažoval bych jako o další právě o Creditas, kvůli těm 5 výběrům zdarma a rozumným kurzům cizích měn.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: Diky za info, fio pouzivam jako druhou banku, celkem spokojenost, ale asi chci mit banky dve at mam nejakou diverzitu..

Jinak bych se teda v zivote nelogoval do banky z prohlizece o kterym nemam 100% jistotu ze je bezpecnej.. a bez kontroly https certifiKatu.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ADAMM: Trvalaky i sipo a inkaso?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Osobně bych ,doporučil vybírat ze čtyřlístku Fio, Creditas, Equa, Air. Tyto 4 banky nabízí základní služby (účet, karta, tuzemské platby) bez poplatku a bez nutnosti plnit podmínky (u mBank je pro bezplatné vedení karty nutno plnit podmínky).

Na rozdíl od Adama mi IB FIO naopak velmi vyhovuje a to ze všech bank. Funguje totiž všude a na všem. Na nestandardních prohlížečích (třeba Opera mini, která je pro mne stěžejní), nestandardních OS, atd. což ocením zejména v zahraničí, kdy si někdy nemám možnost vybírat z čeho na účet vlezu.

Každá ze jmenovaných 4 bank má nějaké pro a proti, třeba Creditas má poměrně dobré kurzy cizích měn a rozumný poplatek (30 Kč) za výběr z bankomatu v zahraničí, takže vyjde výběr s ní levněji, než u řady bank s tzv. výběrem bez poplatku (od cca 100 EURO). 5 výběrů měsíčně v rámci ČR je zdarma bez podmínek. Ale jejich IB mě fakt žere, velmi pomalé, na mobilu mi nefunguje vůbec.

Air zase umožňuje vybírat přes bankomaty Sazky, případně výběr na pobočkách i bez platební karty - prostě vygenerují jednorázový kód do bankomatu.

Fio a AirBank mají na pobočkách počítače použitelné klienty, když se ti tvůj počítač znenadání vysype, tak je to velmi užitečná záchrana.

Fio, Creditas a AirBank mají pobočky s možností vkladu a výběru hotovosti (Air přes bankomat, ale jak jsem psal výše, jde to i bez karty), někdy se to může hodit.

Já využívám všechny čtyři zmíněné banky. Na Equa mám docela pifku, dost manipuluje s kurzy, třeba několikrát před prázdninami zvedla svoji marži a výběry a platby v zahraničí se tak dost prodražili, jednu dobu dokonce počítala k výběrům nějakou "bulharskou konstantu", kdy výběry byly účtovány horším, valutovým, kurzem, pak to zase potichu zrušili.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADITU:
    E2E4: udělá to za tebe každá banka, to je ten kodex mobilnosti, který je dnes povinný. jen popřemýšlej, co potřebuješ a podle toho vyber. ačkoli se to možná nezdá, pořád jsou i horší možnosti než polski bank posypowy... třeba UniCredit :D

kdybych odcházel (a ano, docela jsem o tom i já uvažoval, že bych to k 10. výročí provedl), tak asi k Equa bank. Air bank je tak nějak moc sluníčková, až mě to sere, FIO IB mě nevyhovuje a jejich reklamy nenávidím a k -čním bankám nechci jít tak nějak z principu ;)
    ADITU
    ADITU --- ---
    E2E4: kašli na ně a běž pryč. udělala jsem to nějaký dva roky nazpátek (?) a spokojenost se službama banky vzrostla o vyšší desítky procent. trvaláky za tebe převede i nová banka, minimálně pokud to bude Fio...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    E2E4: tak uz jsem to nasel, ale me teda platba upravit normalne jde, takze tezko rict ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    E2E4: a kde se to vyskytuje, nějak jsem se ztratil?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E2E4: ja to konecne po letech lamentovani na nyxu udelal a je to krasa :) vsechno funguje, aplikace genialni (airbank), web prehlednej, rychlej, zadny predrazeny sluzby. za tu hodinu migrace to rozhodne stoji ;)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    E2E4: dal bych tomu chvilku s přenosem trvaláků jinam. Hlasování nohama je jediné na co banky (operátoři atd.) slyší.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Nemit tam vsechny trvaly prikazy, od mbank odejdu.

1. operacie zaplanowane, bank polski posypowy?

2. kdyz chci zmenit naplanovanou operaci, vyzada si to potvrzeni SMS a rekne to 'Je nám líto, ale služba je nyní nedostupná.
    Zopakujte prosím pokus.' - po zopakovani pokusu totez.

3. kdyz na to jdu pre platby / pravidelne platby, pri prvnim pokusu rekne ze to nejde a ze musim napsat celou planovanou operaci znovu. kdyz jsem to zkousel podruhe, vyzada si to potvrzeni SMS a rekne to "Je nám líto, ale služba je nyní nedostupná. Zopakujte prosím pokus."
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    AOTEAROA: ¯\_(ツ)_/¯
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ADAMM: díky! Zde je vidět, jak je to jejich bankovnictví debilní, když mě nenapadne kliknout na roletku, páč tam vidím volbu změnit název a já název měnit nechci. A v bance mi neumí poradit, když je to tak jednoduché :-D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    AOTEAROA: odpověď od kamaráda, co je v mBank (nikoli na helpdesku)

ta informace tam opravdu je velmi snadno k nalezení (poslední řádek), což je 20% z řádku nad tím (roční nesplacená jistina):

EDERA
    EDERA --- ---
    AOTEAROA: Kdyby jenom "mněla", ale i to "by jste" je na ránu pěstí.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BUNDA: já nějak očekávala, že když tam ten člověk pracuje, tak aspoň ví, jak to bankovnictví vypadá, a když mu popíšu, co tam vidim, tak mi nebude vysvětlovat že bych tam "mněla" vidět to co sama píšu že tam vidim a na co jsem se neptala. prostě to tam ten údaj neukazuje, ale oni to ani nevědí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam