VYHULENY_UFO: hele byl jsem noob, šel jsem tam, kde to bylo největší, tak jako jistě spousta lidí - aniž bych nějak extra zkoumal, jakej přesně je rozdíl v kurzech ;)
URZA: tady jsme se asi nepochopili. já vůbec nerozporuju různé zásadní změny, které do našich životů přinesl internet; ale nepřijde mi, že by internet změnil principiálně systém fungování "late capitalism" - pamatuju si ještě ten étos devadesátek o tom, jak internet = demokratizace, svoboda jednotlivce, každý může publikovat atd atd. a že dnes máme všechny ty změny, ale příliš se nevyplnila ani přímá participace mas na vládě, ani to, že nelze mít internet bez demokracie (viz: Čína) atd. tudíž jsem poněkud skeptický, když vidím podobné "revoluční" nadšení - třeba u blockchainu. nic proti tobě ani tvé knize ;) ale přijde mi to jako "history repeating". ono se to říkalo už o telegrafu (a ano, samozřejmě i ten telegraf byl zásadní změna, že - vzkaz z jednoho konce USA na druhý řádově rychleji než předtím... ale znamenalo to změnu systému? tak úplně ne).
jinak je to můj klub, takže pokud někomu vadí offtopic, tak má smůlu :D