• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADITU: I spoluvlastněný účet podléhá dědickému řízení, pokud je problém s potenciálními dědici jednoho nebo druhého, tak se stejně závětím nevyhneš.

PATRIKCHRZ: Spíše bych založil technický účet (klidně patřící třetí osobě, které oba důvěřují) a nastavil trvalé platby (v nějakém poměru) oběma na tento účet - na který potom budou navázané trvalé platby/inkasa atd. V případě smrti jednoho stejně musí ten druhý pokrýt celé platby.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Napadá mě jiné řešení. Založit si oba účty v jiné bance. U prvního bude jeden majitel a druhý disponent (a u druhého obráceně). Všechny platby by se musely zadávat na dvakrát (vždy půlka z jednoho účtu a druhá z druhého), ale může je zadávat jen jeden (na jednom účtu bude majitel a na druhém disponent). Díky tomu si můžete i navzájem kontrolovat, jestli oba "spoří" tolik, kolik mají
    ADITU
    ADITU --- ---
    NELDE: a k tomu řešení závěti, kde bude vysloveně jmenován jako dědic toho účtu ten, kdo bude disponentem, protože dědické třídy a další důvody, které nechci a nebudu veřejně ventilovat. díky, že se snažíš pomoct a hledat řešení, ale pro spolumajitelství prostě je několik důvodů, a byť se disponentství s vyjmenováním toho, co po majitelově smrti disponent (ne)může dělat velmi blíží, je imho jednodušší zřídit spoluvlastněný účet.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADITU: když tak se zeptej třeba na FB, ale obávám se, že to tak fakt je...
    ADITU
    ADITU --- ---
    NELDE: kvůli případnému úmrtí majitele a následné blokaci účtu.
    současný účet v mbank zůstat musí, řeší se jím x věcí, kvůli kterým ani není vhodné tenhle účet "přepnout" do spoluvlastnictví.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADITU: A mohu vědět, proč nestačí? Jinak řešení může být spolumajitele v mBank a ten současný nahradit jinou bankou
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADAMM: škoda, že se do toho počítají spoluvlastněné, a podnikatelské ne. no nic, tak holt konkurence.
    ADITU
    ADITU --- ---
    NELDE: nestačí. a ano, protože UC je za trest, zkouším prvně mbank... no, asi to nevyjde a budeme bojovat s UC, no. nedá se svítit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADITU: Unicredit je za trest.
    Nestačí disponent?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADITU: pokud se něco nezměnilo, tak to nejde (na jedno rodné číslo může být jen jedno mKonto).
    ADITU
    ADITU --- ---
    mBank je jeden ze dvou ústavů v ČR, které umí běžný účet v režimu spoluvlastnictví. Narážím trochu na to, že jeden ze zamýšlených spoluvlastníků už u mBank jeden běžný účet má a nemůžu se dobrat toho, jestli při založení *nového* spoluvlastněného, mu banka jeho původní účet zruší, nebo ne. cílem je zachovat existující účet majitele 1 a založit nový účet s majitelem 1+2. mám šanci, nebo se na to mám vybodnout, a jít rovnou k UniCredit (druhému ústavu, co umí účty v tomhle režimu)?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JTP: tak já jsem teď zkusil a všechno funguje normálně, potvrzení odeslání platby i jsem reaktivoval neaktivní trvalák, oboje bylo ok.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    JTP: Jsou to amatéři
    JTP
    JTP --- ---
    TANTRAMAN: Já mám problém potvrdit cokoli. A nejde mi samozřejmě ani přepnout na potvrzování přes SMS.

TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    EDERA: iPhone 7, tím to nebude.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANTRAMAN: Že by taky provedli nějakou úpravu mobilní aplikace, která nefunguje na starých telefonech? Řešila nedávno kamarádka u Fio.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Mate někdo problém poslat peníze?
    Webová stránka mě přepošle na mobil kde nemůžu potvrdit platbu kvůli neočekávané chybě.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak vcera mi dosla aktualizace aplikace. A hned to rozsypali. FaceID dopadne viz screen a pin nepouzivam tak nevim. Takze jsem si appku blokl :).

XMARGE
    XMARGE --- ---
    KOC256: děkuju... Já jsem si to myslela, jen byla líná to udělat "zbytečně", kdyby to nutné nebylo..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    XMARGE: Odebrat a pridat. Ma jinou platnost a jine CCV.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam