• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    EDERA
    EDERA --- ---
    VITI: Já to říkám pořád. Viz [ EDERA @ Banky, bankovnictví, bankovní operace ] - Zatímco na druhém konce spektra je momentálně IB UniCredit. Něco tak uživatelsky nepříjemného jsem fakt jinde nezažila. K zadání platebního příkazu se postupně otevřou tři podokna. Je to něco jako kupovat kupon na tramvajenku přes e-shop DPP.
    nebo zde [ EDERA @ mBank ] - Záleží na srovnávacím subjektu. Pokaždé, když musím zaplatit něco z účtu v UniCredit, pocítím nával pozitivních emocí k internetovému bankovnictví mBank.:-D

Ale teda ani IB Airbank mě nijak nenadchlo. Mám tam účet, co sdílíme s mužem, já jsem vlastník, on disponent a onehdá jsem si tam nastavila, že nechci dostávat oznámení o změnách do mobilní aplikace, čímž je přestal dostávat i on. George mám zase jako disponent k máminu účtu a taky teda žádná střelba z Aurory.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VITI:
    No já používám AirBank a George a tam to je vesmes normalnejsi...
    VITI
    VITI --- ---
    KOC256: kdo je nespokojeny, tak doporucuju na chvili pouzivat unicredit :-) ... pak se na online.mbank.cz vylozene tesim :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOTUL: podle mě je to spíš pro nějaké finančně-poradenské firmy; případně to teď není aktuální. nic jako "zadej tam telefon kamaráda, co ti o tom řekl", podle mě teď neběží.

ale když jsem hledal, jestli k tomu něco najdu, našel jsem místo toho "300 Kč k novému účtu", co nejspíš pořád platí: https://www.duofinance.cz/mbank-bonus-2019
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOTUL:
    Takže dva pokusy je ještě v pohodě? :)
    KOTUL
    KOTUL --- ---
    Ahoj, tady už je klub na všechno :) mám učet u mBank a chci si udělat mKreditku. Upřímě jsem uvažoval o mKreditce+ jelikož víc než 4000kč mesíčně dám, ale zas tak moc mě to nemotivuje. 0,5% zpět z každého nákupu je pakatel.
    Každopádně před vyplněním formuláře mi to nabízí vložit promokod, nevíte jestli se toho nedá využit? Jako že mě někdo pozve a dostane odměnu? Díky

OT: jinak aktvivace IB mi na druhý pokus vyšla ok, dělal jsem to nedávno.
    HALVED
    HALVED --- ---
    KOC256: měl jsem stejný problém
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Tak nyní už mi zase chvilku vydrží. A hodí se pro takový rychlý lepší přehled no :o).

Jinak PIN jsem zadával 3x. Pravda že jsem moc nečetl popisky protože jsem čekal obvykle: Zvolte si PIN, Potvrďte PIN. Ale kdo ví... Ach jo. No naštěstí to už používám jen jako historický podnikatelský účet, kde peníze jen protékají :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Já věděl, proč tu aplikaci neaktivovat (-;
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak mBanka opět nezklamala. Mám nový mobil a bylo třeba aktivovat banky (AirBank, ČS, Revolut). Samozřejmě se to zaseklo jen u mBank. Nejprve mi to tvrdí, že neznám své RČ+příjmení matky za svobodna (zkouším příjmení, Příjmení i prijmeni - nic mi to nebere). Takže zkouším přes IB v kompu. Tam krom toho, že jedno "Zpět..." padá na to, že mě to odkazuje na polskou verzi (https://online.mbank.cz/pl#Settings), tak se tedy trochu nepřehledně dostávám k tomu, že zadávám nové zařízení. V mobilu mi zazvoní a říká mi to zadejte kód 808. Ten zadám a samo mě to přepojí na operátora, kde již visím 15 minut. To je fakt kokotské.

Proč si už doprdele neosahají jak to dělají normální banky pro 21. století?!?!?!?!

No takže už mě to přepojilo na operátora (po 20ti minutách na telefonu):
    On: Co potřebujete...?
    Já: Nic :), Ale přepojilo mě to k vám, tak snad víte co po mě chcete.
    On: Ne...
    Já. OK. Potřebuji aktivovat IB v telefonu.
    On: Jaká značka.
    Já: iPhone
    On: Tak v iPhone IB funguje, tak že buď přes IB v mobilu a nebo přes IB v PC...
    Já: Aha. To vím, ale...
    On: Zavoláte, mLinku vám řekne 3 čísla a pak 6 čísel.
    Já: Řekla mi (mLinka) tři čísla a pak bez čehokoliv mě přepojila k vám.
    On: Takto to nefunguje.
    Já: Aha :)
    Já: No tak mi to aktivujte vy.
    On: Já nemohu. To byste musel volat na jiné číslo jako identifikovaný uživatel.
    Já: Aha. To je fajn :). Co mám tedy nyní dělat?
    On: Zkuste to znovu přes IB.
    Já: Děkuji...

Krom toho, když se dostanu již do místa, kde mám v mobilním IB zadat kód, tak zpátky nelze a je třeba aplikaci sestřelit.

Toto snad už dneska nikdo nemůže myslet vážně.

TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    jsem pripraven konto zrusit a udelat si ho v airbank.
    nevim, proc bych se mel stat testerem nejake neuspesne aplikace a ani nemohl prevest penize z jednoho uctu na druhy.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Mám za sebou mj. dědické řízení se dvěma nezletilými dětmi. Mně opravdu nemusíš vysvětlovat, jak dlouho to trvá (18 měsíců). Ale o to právě jde - o možnost dostat peníze z účtu dřív, než bude zablokovaný. A na to stačí dispoziční právo. Případný dědic (je-li odlišný od disponenta) zkrácen nebude, protože se projednává částka před převedením. Neteoretizuju, zažila jsem čtyřikrát. Fungovalo vždy.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: i nekomplikované dědictví je věc na pár měsíců (vlastní zkušenost) a co teprve, když je spor, to se může protáhnout i na roky. Ale kdo chce kam,...
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Rozhodnutí o dědictví je exekučním titulem. Takže když tam je, že XY, který díky dispozičnímu právu převedl peníze jinam, musí vyplatit AB částku ve výši Z, tak ji prostě vyplatit musí.
    Nehledě na to, že, jak už tady zaznělo, se projednávají i prostředky na účtu ve spoluvlastnictví. Takže bych se i nadále přidržela toho základu, že pro všechny praktické účely účet s disponentem postačí. Důležitější je dobrá závěť.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: ale jen mezi příbuznými v řadě přímé. Předpokládal jsem, že tohle není ten případ, že to budou třeba (nepříbuzní) spolumajitelé.

A jak jde o prachy, tak jsou lidi se schopni "nedomluvit" i kvůli pár korunám.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Je to nad rámec téhle diskuse, ale dědická daň je od roku 2014 zrušena.
    A proč hned soudit? Opakuji - v dědickém řízení se projedná zůstatek ke dni úmrtí, je zahrnut do dědictví, to je nějak rozděleno. V normálních rodinách není problém, aby se peníze předvedly tomu, kdo je podle rozhodnutí zdědil, i z jiného účtu, než byl ten původní zůstavitelův. Zažila jsem to několikrát, a to i nastavení pozůstalý manžel vs. děti z prvního manželství zesnulého.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: jednak odměnu notáře (tuším 1 %) a na úplné vyhnutí se dědické daní bych také nespoléhal. A můžou vznést nároky potenciální dědicové (tedy třeba i stát) a chceš se o peníze soudit?
    EDERA
    EDERA --- ---
    VANEK: No, ale to jsem psala, že v dědickém řízení se projedná stav ke dni úmrtí. Bez ohledu na to, kde ty peníze v době řízení jsou. Navíc teda zrovna odměnu notáři jsme vždycky platili ve chvíli, kdy jsme zděděné peníze k dispozici neměli (bez toho by nevyznačil právní moc a teprve s vyznačenou právní mocí na rozhodnutí se dalo jít do banky), takže to tak jako tak šlo z jiného účtu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    EDERA: Zjevně nemyslel daň sensu stricto (jako bývalou dědickou), ale "odměnu notáře jako soudního komisaře za úkony provedené v řízení o pozůstalosti" (počítanou degresivně z obvyklé ceny aktiv pozůstalosti).
    196/2001 Sb. Notářský tarif
    https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2001-196#p13
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Jaké dani?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam