• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Podpora phev mi pride zbytocna, asi ako keby v minulosti dotoval nakup kona s motorom na koleckach, proste ani jedno ani druhe
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BOBASH: ono muze jit v pripade plugin hybridu o ulitbu. Elektrina neni do emisi zapocitana vubec, jakoby vsichni cekali, ze si dobijes vzdy a to ze solaru, coz se v realu nedeje: lidi nebobiji vzdy a uz vubec ne ze solaru. Ale da se rict, ze i tato podpora plugin hybridu je "enabler". V zaostalych regionech podporuji vznik infrastruktury, rozsiruje povedomi o elektromobilite, pripravuje pudu pro dalsi vlny. Vsak mame zpravy o tom, ze v rozvinutych zemich, se uz podpora od plugin hybridu odvraci.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BOBASH: jestli vi politici hovno, tak co vi JANOS ;)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SMRGL: Právě existence WLTP je důkazem, že politici buďto vědí hovno, nebo se nechali ukecat automobilkama.

    WLTP je sice o hodně lepší než NEDC, ale pořád je jeho metodika dostatečně stupidní na to, aby se na jeho základě dalo 2,5 tuny vážící plug-in hybridní SUV považovat za ekologičtější než malý auto na čistej benzín, přestože v reálným světě bude to SUV spotřebovávat tak 2x víc paliva a vypouštět 2x víc emisí.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    JANOS: politici kupodivu o nízkoemisních autech ví víc než ty ;).. stačí se podívat na volně dostupné dokumenty EU + WLTP atd. pro elektrická a nízkoemisní auta atd. Bohužel většina lidí si informace nedokáže najít a pak plácá hlouposti, protože vidí jen zlomek problému. Případně lidé reagují dost impulzivně na základě emocí, což je taky problém..
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    COMODOR_FALKON: Sad story ;)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BLOWUP: Myslím, že se Ti snaží sdělit, že IBM mělo zákaz tu klimatizaci zapnout, ne že ji tam neměli postavenou...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DZODZO: Hele, to ze ty kancly neudelali klimatizovany proste neznamena ze se to nesmi. Jsou na to predpisy, ale dela se to prakticky vsude. Mimochodem, prave to planuju i do myho baraku, asi tak ;)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    nikto mi nic nemusel kukat, potil som sa tam v tych ibm kancloch 5 tyzdnov, takze to mam z prvej ruky ;)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DZODZO: Ja nevim co ti kdo nakukal, ale my delame klimatizace bezne ;)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BLOWUP: ako keby to bolo nejake aktualne iba teraz, ja som sa v baselu potil uz leta pane 2006, lebo kvoli nedostatku elektriny neboli povolene klimatizacie v kancloch, schladit som sa mohol iba v datacentru ibm, ktore malo vynimku, svajciari sa do ziadneho pruseru nerutia, oni tam uz par rokov su :D
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DYNK: u pumpy v sousedni vesnici kde vzdycky tankuju jsem vetsinou uplne sam :-)

    Dneska u me byl elektrikar, opravoval mi nejakej spinac na rozvodny tabuli. Sam od sebe se rozpovidal o "tom pruseru do kteryho se diky energiewende ritime", prisambu sem ho nijak neprovokoval :-) Duvodem bylo spis ze dneska navzdycky odpojujou nedalekou atomovou elektrarnu, oba to povazujeme za chybu.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Kde to tankujes, proboha? 15 minut snad není cekacka ani na tu nejlevnější benzínku v kraji
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    cuduj sa svete, ja by som kazde rano z garaze vyjizdal s plnou, takze by som nemusil riesit zajizdanie na pumpu a stracat tam 20 minut svojho zivota :)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    DZODZO: nepřeháněj. Elektromobil je výborný koncept ale musí se prosadit sám, aniž by někdo popíral jeho stávající nedostatky, které se musí řešit. "Fosila" tankuju bez prolémů a v nádrži ho najdu stejně i po svátcích, pokud mi někdo nevypáčí víčko od nádrže. Elektrické auto má v uskladnění energie prostě zatím hodně slabé místo.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Pred vianocami tankovat fosila to je skoro ako nabijat EV, najprv cakate v rade na stojan asi 15 minut, potom 1:43 minuty tankujete a potom stojite 3 minuty frontu na volnu pokladnu
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Free of Heavy Metals, New Battery Design Could Alleviate Environmental Concerns | IBM Research Blog
    https://www.ibm.com/blogs/research/2019/12/heavy-metal-free-battery/
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    BLOWUP: vyrabet vodik elektrinou z uhli je ultrapicovina, ale to je cinska mentalita. at si ten smog dejchaj vidlaci na venkove. ani mi nejak moc nevadi, ze je zdimou lichvari z homecreditu. cim driv tam bude revoluce, tim lip.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Cina se odvraci od elektromobility.
    Prodej elektroaut a hybridu po abruptnim omezeni subvenci o 75% poklesl v radu desitek procent, vlada mluvi o metanolu a vodiku. Za tim je hospodarska strategie sobestacnosti, pravdepodobne vyvolana nejnovejsimi obchodnimi blokadami: metanol lze vyrabet z uhli ktereho ma Cina dostatek, vodik elektrolyzou pomoci elektriny z uhelnych elektraren. Po zastaveni subvenci poklesl prodej elektroaut o 29% a hybridu o 57%.

    [ BLOWUP @ Komentare, aktuality a zajimavosti z nemecky mluviciho prostoru ]
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Baterie bude možné díky světlu nabíjet neuvěřitelně rychle, slibují američtí vědci – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/...nu-mozne-diky-svetlu-nabijet-neuveritelne-rychle/sc-870-a-201021/default.aspx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam