BOBASH: ne, chodec dostane pokutu, pokud je tam chodnik, nebo prechod do 50m a on vstoupi na silnici, takze tam jinymi slovy nema co delat, pokud neni zbyti. o tom jestli je to legalni nebo ne se bavit nebudu, nejsem pravnik, ale rozhodne je to prestupek. jen v pripadech, ze chodnik, nebo prechod pobliz nema, tak tam muze vstoupit, ale opet jen tak, aby neohrozoval ostatni ucastniky silnicniho provozu - ta zodpovednost je na nem. trestni odpovednost v pripade nehody bohuzel na tom, kdo ma vetsi kalibr. podobne jako se pri zabiti sebeobranou
BOBASH: vidis, kdyz to napises takhle, da se s tebou souhlasit, jenze u vetsiny prispevku to vyzni, ze naka drobnost je neprekonatelnej problem na desetileti
ad zakony) to ze se to v soucasnosti povazuje za odpovednost ridice, i presto, ze to nezavinil prece neznamena, ze to tak musi byt i do budoucna a ze se pravni ramec nemuze zmenit. ja ti nereknu jak, jinak bych byl rentier zamestnanej u tesly, nebo jiny automobilky, nicmene to neznamena, ze se tak nestane. pracuje se na tom a nekdo sem nedavno hazel i linky
ad rychlost) tady zas mluvis o as-is a ja ti ty zkusenosti neberu, mas jim ohledne aut urcite vic nez ja. vsechno co tvrdim je, ze za par let to muze vypadat jinak. jestli si koukal na star-trek, nikdo tenkrat neveril, ze mobil bude moc volat temer odkudkoliv kamkoliv na zemi, nebo dokonce i z vesmiru/pres druzice. a hle, tady sme
vic nerikam. ani nepredpovidam, kdy to bude. jen tvuj horizont 80 let, ktery si tu uvadel, nebo 10ti leti odkladu mi prijdou dost konzervativni, vzhledem k tomu, co se ve svete uz ted deje. o Muskovi se necham prekvapit, dela sice dost marketingu, ale zaroven dokazal delivery spousty veci, co vetsine sveta prisly nerealny.
davam ti palec nahoru, vic uz to neresme .)