• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PSYCHO: Tak lidi bydlící v centrech velkejch měst byli k autům vždycky chladnější – to není o nějakým generačním vývoji, kterej by vedl k tomu, že všichni přejdou na Tesly, pokud nezůstanou u carsharingu, ale prostě o tom, že ve velkým městě není auto potřeba.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    BOBASH: Jo, Praha, Brno, Amsterdam…
    Ja se nikdy netajil tim, ze jsem mestskej clovek a navic ve vsech tech mestech jsem bydlel v centru. Chapu, ze mimo mesto to je jiny.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PSYCHO: Ta bublina bude asi pražská, co? :)

    V mojí pražský bublině je taky dost lidí bez aut, byť rozhodně ne půlka bez papírů, čím víc mimopražská, tím víc auta řeší i lidi co pro to nijak zásadně nežijou, protože tím víc to auto potřebuješ. A na vesnici maj furt papíry všichni od 18.

    A papíry jen na automat jsou fascinující vývoj, nicméně na tom, jestli si ty lidi potom koupěj Teslu a nebo zase další Škodovku, protože jsou na ní zvyklí, to nic nezmění.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    BOBASH: Ja stavim kompy a obchoduju krypto (a tezim) a Teslu uz nejak moc nechci, jsou lepsi volby, viz to co sem resil minulej tejden :)

    Tesla mne zajimala na zacatku, kvuli dojezdu, nic jinyho mne na ni nelakalo.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    COMODOR_FALKON: Co je na Enyaqu nebo Mach E, což jsou mimochodem oboje auta vývojově novější než jakákoliv Tesla, proti Tesle zastaralýho?

    Jinak ano, pokud někdo řeší stavění kompů a krypto, dost pravděpodobně to bude typ člověka co chce Teslu.

    Zkus se zeptat člověka, co se živí stavěním baráků nebo třeba doktora, nebo jakýkoliv jiný non-IT profese, nějakýho týpka, co nežije pro nejnovější technologie, co si myslí o Tesle.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    BOBASH: V moji bubline 35+ zas auta neresi skoro nikdo. Kolem pulky lidi okolo mne si ani nikdy nedelalo papiry (ja si je delal letos, protoze v brzky dobe se mi muze stat rodina a pak mi konecne auto k necemu bude) a pokud ano, tak si dneska platej refresh kurzy pokud jako ja chtej zacinat jezdit znova.

    Kdo si dela papiry ted nove, tak v 90% resej papiry jen na automat, s manualem uz se nikdo nechce srat.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    SMRGL: neni z toho někde záznam?
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    BOBASH: To spis Samsung, to sou nejdrazsi telefony :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DZODZO: A na ten operák na ty dva roky si pak stejně vezmou tu Audinu nebo BMW, protože to auto vnímají jako status symbol úplně stejně jako 40+.

    Mimochodem jsem taky mileniál, byť na starším okraji rozsahu, ale velká část mých kamarádů je právě těch +- 30 a že by nějak výrazně míň řešili auta nemám pocit – spíš to záleží na bublině. Třeba v okruhu známých mých intelektuálně-uměleckých rodičů není skoro nikdo, kdo by řešil, čím jezdí, přestože jsou 60+ a tudíž typická sorta devadesátkových boomers, kteří tohle jinak řešili dost. Naopak znám spoustu 20+, pro který je koupit si BMW nebo ještě líp Lambo dost zásadní životní cíl.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PSYCHO: Ano, a taky jsou proto Lamba status symbol, podobně jako ten iPhone :)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Ja taky zatim nabijim jen na rychlonabijeckach a nabijecka "na sidlisti" mi zas az tolik nechybi ¯\_(ツ)_/¯
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NIKDAS: Ani ne. Možnost tankovat na každém sídlišti taky není. Ve chvíli, kdy na jedno nabití ty auta pokryjí průměrný týdenní nájezd, není nabíjení na sídlišti potřeba. Buď budou lidi dobíjet v práci, pokud dojíždí, nebo jednou za týden zajedou na nějakou rychlou nabíječku, stejně, jako teď zajeli na benzinku. Hodně limitující je v tuhle chvíli infrastruktura. Nabíječek je furt málo a kdo chce elektromobil, musí hrozně moc řešit, kde, co, jak rychle apod.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    KEB: Tak anzto Blowup zije v CH, tak jsem reagoval spis na nej.
    KEB
    KEB --- ---
    PSYCHO: nejsem si jistý jestli tady v české kotlině, kde je vlastní bydlení čím dál vzdálenější meta budou mít mladí na operaky.
    KEB
    KEB --- ---
    SMRGL: jakýkoliv nabíjení na sídlišti
    SMRGL
    SMRGL --- ---

    Pár zajimavých odkazů:


    Nejspíš znáte, ale co kdyby ;).

    Rozcestník na zajímavé články - https://www.xpari.cz/2018/01/auta-na-elektriku-jsou-nesmysl.html
    Poměrně rozsáhlá historie elektromobility - http://notebookblog.cz/ostatni/auta/nestastna-historie-bateriovych-elektroaut/
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    NIKDAS: pomalý nabijení ;)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    SMRGL: +nabíjení na sídlišti
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    BLOWUP: zaleži o přístupu k životu.. i husákovo děti a starší si koukají po EV... nyní je limitující pouze cena, nic jiného.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    BLOWUP: Nevim, tady v Holandsku ma vetsina mych znamych auta na operaky presne jak rika Dzodzo. Pokud dneska nekdo neco kupuje, tak jsou to uz temer vylucne EV, ale i to spis vezmou na operak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam