DZODZO: Tak jsme ve fóru o elektromobilech bavíme se o dojezdu, takže pokud nemáš nějaký patent jak pomocí EE vyrábět ropu, tak je jasné ze elektrická.
2kWp udělají za rok v ideálním případě něco kolem 2MWh energie. To prostě není vůbec málo.
To je potřeba energie která stačí na celoroční provoz průměrného rodiného auta.
Tedy pro ty kteří parkují trvale na slunci je to docela pěkný zisk, který je kam střádat.
Také je to skoro kompletní roční energetická spotřeba dnešního dobře postaveného RD na vše.
Já mám cca 2,5MWh/rok, ale je z roku 2008. Dneska bych se uměl dostat níž.
A aby to mělo pěkné srovnání. Protože považuji dnešní dotované rodinné solární elektrárny zatím za nesmysl, který se neobejde bez tučných dotací, tak 2kWp bude mít můj FVE ohřev TUV. Tedy akumulátorem bude voda. Tam počítám, že jsem schopen uspořit až 40-60% energie na TUV (asi 1,2-1,5MWh/rok Tedy cca 600-800kWh uspoří tyto panely. A to je sakra úspora. Dokonce návratná bez podělanejch dotací. Věřím že ty soláry na střeše toho auta jsou schopné dostát podobnému výsledku.
Prostě tady hraje velkou roli, že se jedná o vytěžování již zhotoveného akumulačního zdroje a taky že to dobíjí na přímo bez ztrát ve vedení a aditivní regulaci. To podle mě převáží, sic dosti znatelný, nedostatek toho že nedochází k ideálnímu oslunění. Navíc jak jsem již psal prve je to řešení jen pro někoho. To ale neznamená že to nemá cenu.
GOR: To jsem jen převzal hodnoty z toho článku, ale tady nad popisuji IMHO reálný výpočet.