• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    Kurňa založte si na to solo diskuzi, díky.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    to ze "Musk lhal, lže a lhát bude" nie je dokaz toho, ze FSD nikdy nebude fungovat, cakal som skor nejaky rozbor ich AI modelu a porovnanie s inymi implementaciami s poukazanim na to preco "na stávajícím hardwaru nikdy nebude schopná jezdit bez dohledu člověka"

    mozno Bobash vo volnom case navrhuje integrovane obvody a vie o tom hardware nieco viac nez spickovi inzinieri v tesle, to by bola urcite zaujimava zakulisna informacia :)
    SITH
    SITH --- ---
    tak Musk lhal, lže a lhát bude, a obranná linie nerdů na tom nic nezmění
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: hm su niekde nejake dokazy, ze technologia FSD nebude nikdy dokoncena? alebo je to len medialna kampan podobne ako v poslednych rokoch isli clanky, ze tesla bankrotuje?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    COMODOR_FALKON: Ne, FSD není nikde na světě Level 3, natož Level 4. FSD nemá reálný přínos vyšší než ten Travel Assist v Octavii, protože ho pořád musíš 100% času hlídat a nesmíš pustit oči ze silnice a ruce z volantu, protože tě jinak může zabít.

    S postupem vývoje se změní jen to, že se zvýší intervaly mezi pokusy tě zabít, čímž se zvýší pravděpodobnost, že tě to opravdu zabije, protože neudržíš pozornost a nezareaguješ.

    DZODZO: Musk opakovaně sliboval, že se vyplatí koupit si FSD, protože potom tvoje auto bude moct jednou jezdit samo Uber.

    To se nestane a Musk lhal (ať už vědomě nebo tomu věřil).

    Ta technologie není a na stávajícím hardwaru nikdy nebude schopná jezdit bez dohledu člověka. Lidi, kteří za to platili s výhledem na to, že to někdy díky softwarovýmu updatu získá tuhle schopnost, budou ve chvíli, kdy zjistí, že jí to nikdy nezíská, nasraní, budou Teslu žalovat a vyhrajou.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: pokial si toto skutocne myslis, nezabudni sa nabuduce v mcdonalde stazovat, ze burger, ktory si dostal, nevyzera ako ten, ktory maju nastajlovany v menu na obrazku... alebo co stazovat, podajte s kamaratmi hromadnu zalobu, lebo narozdiel od tesly oni tam nikde ani nemaju uvedeny disclaimer, ze zobrazeny produkt sa moze lisit

    "Although Tesla already provides disclaimers about its driver-assist technology, the DMV says it’s not enough to reverse its alleged misleading statements." - proste par negramotnych uradnikov nerozumie anglictine a nepozna rozdiel medzi "FSD" a "FSD Capability", tak chcu zavadzat nove slovicka, asi nieco ako ked vytvorili newspeak n-word miesto nigger, kazdy hned vie o co ide, iba sa to povie inak, aby to bolo korektne, tak to nazvu napr. Unicorn Fart, ale vsetci si to v hlave hned prelozia, ze jaaaj ved to myslia Autopilot... ok :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BASIK: Přitom Autopilot je pojmenovaný po velmi primitivním systému v letadlech, který umí sotva půlku toho, co Tesla-Autopilot a občas i pošle letadlo k zemi…

    A FSD, což je globálně level 3, lokálně v urbánních oblastech USA level 4, sice má některé jednotlivé drobné vady, ale všeobecně řídí mnohem lépe než lidi a sám a počet intervencí na běžných trasách je 0-1 na 1000 km…
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ELIJEN: to je asi kdyby Bobash napsal, ze Semi bude mit stejne kvalitniho autopilota jako Dacia.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Elon na Twitteru: "Tesla 500 mile range Semi Truck starts shipping this year, Cybertruck next year"
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DZODZO: Jenomže Full Self Driving je prostě lež a klamání zákazníka. To auto není ani "self driving", natož "full".

    FSD je level 2 jízdní asistent, sice lepší než třeba Travel Assist 2.0 v Octavii, ale reálnou využitelností na stejný úrovni. A pravděpodobně nikdy dál nebude, pokud Tesla neopustí směr "musí to fungovat všude" a nepustí se do vývoje Level 3 systému použitelnýho třeba jen na dálnici.

    Teslu drží nad vodou to, že zatím její zákazníci věří Muskovým slibům. Až bude jasný, že dosavadní auta s FSD nikdy nebudou autonomní, tak přijde class action žaloba a spousta problémů pro Teslu. Plus pád ceny jejích akcií na realistickou hodnotu, což bude tak pětina současný.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BASIK: bral by som to s rezervou, predsalen je to krajina kde musis pisat na mikrovlnku, ze v nej nemas susit kocky, len aby sa s tebou nejaky jebo nesudil :)
    BASIK
    BASIK --- ---
    Neco pro Bobashe :) California DMV accuses Tesla of making false claims about Autopilot and Full-Self Driving - za sebe bych taky radsi, kdyby tuhle terminologii opustili

    California DMV accuses Tesla of making false claims about Autopilot and Full-Self Driving - The Verge
    https://www.theverge.com/2022/8/6/23294658/california-dmv-accuses-tesla-false-claims-autopilot-full-self-driving-autonomous-vehicles
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PSYCHO: Pravda, Tesla me posledni dobou spis stve a ostatni automobilky se celkem probudily.

    Dneska jsem dorazil z road tripu po Italii (Dolomity, Verona a okoli), tak kdyby nekoho neco zajimalo, tak se ptejte. Nemecke dalnice jsou super <3

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    hm akurat teda pozeram, ze ioniq 5 ma nejaky problem s cipom a vyroba sa zdrzi

    Infineon chip flaws to disrupt IONIQ 5 EV production - KED Global
    https://www.kedglobal.com/automobiles/newsView/ked202208030010
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PSYCHO: tiez ma zaujali ioniq 5 ci ev6, ale maju svoje hlavne softwarove bolistky, vyhoda oproti tesle je jednoznacne siet servisov
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    PSYCHO: Jkoze pokud clovek chce moci mermo testlu, tak asi fakt Y misto 3 (jedinej vyraznejsi rozdil co sem nasel je ten, ze 3 ma strechu bez predelu), jinak jsou to srovnatelny auta. Ale jak jsem to studoval, tak sem cim dal vic dochazel k tomu, ze omezovat se jen na Teslu je dneska uz zbytecny, kdyz jiny znacky umi nabidnout vic za stejny, nebo casteji i mensi penize nez Tesla.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    ELIJEN: Kdybych premyslel nad Y tak dneska jdu bud do Ioniqu 5 nebo EV6.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    TADEAS: Take bych mozna ted uz sel do Y. Rozdil v dojezdu neni tak velkej, rychlost a zrychleni je porad super ... akorat ta cena, no :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    ELIJEN: no mezitim jsme se dousnesli na modelu y, v pruhonicich delaj zadaco testovaci jizdy, tak zatim dobry

    pomohly mi mj tyhle videa

    SROVNÁNÍ TESLA MODEL 3 VS MODEL Y | WWW.TESLACEK.TV
    https://youtu.be/4lt7yQyha9o


    Tesla Model Y Long Range | týdenní test (900 km) | Electro Dad # 285
    https://youtu.be/3noUwKTAj3I
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam