• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Další výlet:
    Do Srbska elektromobilem
    https://youtu.be/J-tDeAoHoak
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DOCKINEZ: Má páčku vlevo od volantu. A nemá ovládání blinkrů na volantu - je to dobře poznat.
    Obecně vzato to jsou S a X po faceliftu (2022?) a 3 Highlinder (září 2023). Y to mají všechny.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jak prosím poznám, která Tesla má fyzický ovladače na blinkry? Díky
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Musím říct, že včera mi Tesla udělala radost. Jel jsem po tmě v Praze po čtyřproudovce a nevšimnul jsem si chodců, kteří vlezli na přechod. Šli zprava, já jel v levém pruhu a Tesla začala ječet a rovnou na displeji zdůraznila červenou barvou chodce.
    I kdyby mě nevarovala, tak bych zastavil, ale bylo by to hodně nepříjemné pro mě i pro chodce. Takže klobouček.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Tady je bližší info k dotacím na EV:
    Dotace na elektroauta dostanou také živnostníci. Kolik, kdy a jak stát přispěje? | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://byznys.hn.cz/c7-67268960-1228mp-80eb1458f027c11
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    We Drove A VinFast So That You Don’t Have To
    https://www.youtube.com/watch?v=fvJaGKNGKN4
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NIKDAS: Nedaleko od Showroomu/servisu Tesly je https://www.tesla-clinic.eu/ sice jim prezuti trva dlouho, ale jsou tam fajn :D
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Akorát teda blbý, že ti auto prodaj na letních a nepřezujou ti to (aktuálně nemaj pneu, takže jedině koupit i s diskama a i u těch jim to píše, že nejsou na skladu). Takže teď musím urychleně sehnat zimáky a v Praze přezout, ať s tím nejedu přes půl republiky na letních. Jaké používe zimní na TMY? Ty co dodávaj (Pirelli Winter Sottozero 3), nebo jiný? Když to porovnávám s jinýma značkama, tak mi ty pirelli vycházej docela blbě, hlučný, blbej rating a jako bonus jsou nejdražší, i když o tohle u pneu až tak nejde...

    Plus vzhledem k tomu, kolik aktuálně prodávaj vozů a jak málo místa, tak nám auto předaj s cca 50% baterky a jako omluvu dodaj 150kw kredit na superchargery, což je sice hezký a chápu je, že nemaj jinou možnost, ale raději bych dojel domů na jeden zátah :)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    ELIJEN: Tyvolehajzli :D Já v nějakym YT videu viděl za referral půl roku nabíjení na superchargeru zdarma, což už je teda hodně zajímavý i když teda nikde poblíž žádnej nemám, ale alespoň na dlouhý trasy bych mohl jezdit jak se mi zachce, ale kdo ví jak je to starý a jestli to ještě jde... plus by teda tchýně chudák musela sedět doma bez auta, protože moje jí nepůjčím :D
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NIKDAS: Ted jsem to zkousel a i na skladovkach to ukazuje slevu 5000 s referralem. Asi se jim to nechtelo resit, tak ti kecali :D
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NIKDAS: Podle lidi na Redditu to pry jde a nekomu ho tam i dodatecne priradili, ale pry zalezi jak se zrovna prodejce vyspal.

    Tak sup sup kupujte nove Tesla Model Y za 1m CZK! Brzo uz nebudou ty s packama! :D

    Sleva dalsich 5000 CZK pres referral: http://ts.la/petr84833

    :)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    ELIJEN: Ptal jsem se, bohužel na skladovky to nejde, i vzhledem k tý slevě :D


    PEPAZZ: Tohle mě všichni prodejci nezávisle na sobě naprosto "setřeli" frází: si zvykneš. No já si možná zvyknu, ale tchýně ne no a každopádně i když si zvyknu, je to nepohodlný a nemá to naprosto žádný smysl.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NIKDAS: Jsem mel postnout nejakej referral, kdyz hned nyxaci zacli vykupovat celej inventar :D
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    NIKDAS: TL;DR: Tak nakonec jsem díky ELIJEN: ušetřil 150k.

    Asi tři hoďky po tom, co jsme teslu po projížďce objednali, jsme dojeli domů a před spaním mrkli na aktuální nabídku skladovek, když v tom koukám, že Tesla slevy ještě navýšila. No nebudu kecat, trochu mě to nasralo, ale když se nad tím zamyslím, alespoň je to transparetní, cena platí pro všechny, i když se hejbe. Není to jak u starých dealerů, kde si každej vyhádá jinou slevu.

    Po druhé vlně slev už je TMY dokonce levnější než TM3, protože úplnej základ TMY je včetně dovozu za 1 051 130,- kdežto TM3 začíná včetně dovozu na 1 079 490,-. (Jen teda člověk musí koukat na výběr, protože se tam ty skladovky mění z hodiny na hodinu, neustále přibývají a ubývají. Když jsme ji objednávali, tak nám chlapík spároval účet s VINkem a hned jsme viděli, že auto je na letišti v Berlíně a do Prahy by mělo dorazit druhý den.

    Než jsem se vzpamatoval, a rozhodl jak s tím naložím (obětovat 6k, stornovat objednávku a udělat novou? nebo je to nějakej glitch a stejně to nepůjde?) více méně všechny skladové Y zmizely, zůstaly tam jen modely za 1,4m+, asi se to rozkřiklo, protože dobrejch 10 aut zmizelo během půl hodiny. Celej další den jsem to sledoval a ta naše konfigurace už se tam neobjevila (chtěli jsme s tažným - i když to takový problém není, protože ho dokážou domontovat v Praze za doplatek 3k nad origo cenu tažného), zároveň jsem se snažil dovolat na Teslu, aby s tím buď něco udělali, nebo objednávku stornovali, zatímco si udělám novou. Nicméně než se mi povedlo se s někým spojit (v dnešních dnech je fakt těžký se do Tesly dovolat, protože ty auta chrlej jak baťa cvičky a všichni kupujou jak bláznivý...) všiml jsem si, že v systému Tesla sama! cenu změnila na tu o 50k nižší, což jsem upřímně opravdu nečekal.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    páčky snad pujdou dodělat, o to se aftermarket postará rychle imho ... škoda že tesla tenhle feedback od všech co to testovali vůbec neřeší.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    ELIJEN: Hele moc díky, ušetřils mi sto litrů :D
    Resp. za stejně peněz máme o dost víc muziky.
    Jak jsem tu už několikrát psal, dlouho jsme uvažovali o BEV pro tchýni (65+) a nejlíp nám vycházela TM3, jenže kvůli absenci páčky blinkrů jsme jí do toho nemohli s čistým svědomím posadit (taky nás trochu odrazovalo, že je to sedan). Takže když jsme viděli tuhle akci, při které TMY a TM3 vycházej cenově naprosto stejně, hned jsme domluvili zkušební jízdu při které se tchýně až nečekaně rychle rozhodla, že tohle je pro ní ideální (do teď jezdila jen ICE v manuálu, navíc o půl metru kratším, tak snad nebude problém...).

    JYRKA: Ptal jsem se na to a facelift prej nejdřív za půl roku, tahle akce byla z důvodu, že chtěli rozpohybovat prodeje TMY v česku, kterej vysoce zaostával za průměrem EU. Akce bude nejspíš do konce týdne, a prodali těch aut tolik, že je nestíhaj předávat (v Praze prej nemaj dost prostoru na parking, takže nás dost uháněj, ať už si to auto vezmem).
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    LAUNCHER: Ten článek na aktuálně je docela výstižnej a přiznám se, že ač jsem na škole němčinu měl, nic složitějšího si v ní nepřečtu.

    Ohledně dojezdu jsem někde viděl, že průměrný nájezd BEV je cca o třetinu nižší, než ICE (7,5tis km/rok vs 10tis km/rok), je otázka jestli z toho můžeš něco vyčíst, protože průměrnej dojezd třeba zvedá obrovskej nájezd firemních aut a dieseláků a u BEV naopak snižuje druhý auto do rodiny typu nissan Leaf. A nezávisle na tom s těma teslama můžou lidi nalítat neskutečný km, obzvlášť ti, co maj nabíjení zdarma.


    RSZ: Ta moje informace zrovna byla z reportáže o mobilní kontrole emisí, kdy z dvaceti kontrolovanejch vozů neprošlo patnáct, takže opravdu nešlo o povzdech dovozce. Myslím, že to byl člověk z besipu, kdo tohle říkal, ale jistej si fakt nejsem.
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: že je nedostupnost dílů častej problém, hlásil borec z fcd.eu – osobně mě to taky překvapilo, myslel jsem, že se jedná jen o zákeřné jednotlivce…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam