NIKDAS: TL;DR: Tak nakonec jsem díky
ELIJEN: ušetřil 150k.
Asi tři hoďky po tom, co jsme teslu po projížďce objednali, jsme dojeli domů a před spaním mrkli na aktuální nabídku skladovek, když v tom koukám, že Tesla slevy ještě navýšila. No nebudu kecat, trochu mě to nasralo, ale když se nad tím zamyslím, alespoň je to transparetní, cena platí pro všechny, i když se hejbe. Není to jak u starých dealerů, kde si každej vyhádá jinou slevu.
Po druhé vlně slev už je TMY dokonce levnější než TM3, protože úplnej základ TMY je včetně dovozu za 1 051 130,- kdežto TM3 začíná včetně dovozu na 1 079 490,-. (Jen teda člověk musí koukat na výběr, protože se tam ty skladovky mění z hodiny na hodinu, neustále přibývají a ubývají. Když jsme ji objednávali, tak nám chlapík spároval účet s VINkem a hned jsme viděli, že auto je na letišti v Berlíně a do Prahy by mělo dorazit druhý den.
Než jsem se vzpamatoval, a rozhodl jak s tím naložím (obětovat 6k, stornovat objednávku a udělat novou? nebo je to nějakej glitch a stejně to nepůjde?) více méně všechny skladové Y zmizely, zůstaly tam jen modely za 1,4m+, asi se to rozkřiklo, protože dobrejch 10 aut zmizelo během půl hodiny. Celej další den jsem to sledoval a ta naše konfigurace už se tam neobjevila (chtěli jsme s tažným - i když to takový problém není, protože ho dokážou domontovat v Praze za doplatek 3k nad origo cenu tažného), zároveň jsem se snažil dovolat na Teslu, aby s tím buď něco udělali, nebo objednávku stornovali, zatímco si udělám novou. Nicméně než se mi povedlo se s někým spojit (v dnešních dnech je fakt těžký se do Tesly dovolat, protože ty auta chrlej jak baťa cvičky a všichni kupujou jak bláznivý...) všiml jsem si, že v systému Tesla sama! cenu změnila na tu o 50k nižší, což jsem upřímně opravdu nečekal.