• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MINER: kostku lega všichhni dobře známe, ne
    MINER
    MINER --- ---
    PALEONTOLOG: Nevymyslel jsem, co bys mohl mít doma nerezovýho jen s rohem, a mohl na to skočit prdelí:)
    Ale že je to rozdíl sis zřejmě představil, a proto nám nechceš ukázat otisk:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MINER: obávám se, že výsledky tohoto pokusu zůstanou některým navždy odepřený, stejně jako vyplývající nebzpečnostn nikoliv hran, ale nerezových rohů.

DZODZO: nebudu se tvýma kokotinama vůbec zabývat
    MINER
    MINER --- ---
    DAN_F: tak jde samozřejmě o rychlost, kdy tě to nezabije úplně.
    Si zkus skočit prdelí z metru na plecháček dnem nahoru, a pak na nerezovej hrnec hranou nahoru, a pak ukaž otisk:)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PALEONTOLOG: nieco taketo jazdi po brne na ukrajinskych znackach, what's your point?

Devolro Diablo Armored Truck | Cool Material
    https://coolmaterial.com/rides/devolro-diablo-armored-truck/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DZODZO: no a to si predstav nebezpecnost s takovymi hranami a bez homologace. sory, relativizujes naprosto marne
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: lenze vy tu podavate cybertruck ako nejaky novy etalon nebezpecnosti na ceste, pritom to este ani bezne po cestach nejazdi, v EU ani jazdit nebude a nie su ziadne statistiky nehodovosti s chodcami, na cestach decka zabija napr. mercedes gls a ten je v EU homologovany a predava sa

Řidička luxusního SUV zabila holčičku na odrážedle, od soudu chtěla odejít bez trestu - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ridicka-luxusniho-suv-zabila-holcicku-na-odrazedle-od-soudu-chtela-odejit-bez-trestu-40372148
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MINER: Hranatý tvary jsou dost jedno protože jak Cybertruck, tak F-150, tě jako chodce v případně srážky stejně sundají tou kolmou čelní plochou. Vzhledem k tomu, že v US se po silnicích docela běžně prohání věci jako Ford F-450, nebo F-650, tohle není, co se týče bezpečnosti chodců, žádná odchylka od tamního standardu :) A žádný z trucků téhle kategorie se tu stejně běžně nepodává a těch pár kusů, co si sem někdo přitáhne přes individuální dovoz, tě fakt nemusí znepokojovat.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    CRAZY_IVAN: Buzz jsem viděl už 2x na silnici a je to obyčejná malá dodávka, akorát hnusná…
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DIM_: tipuju, že nemá ani jedno, ale hrozně se mi líbí steer by wire a natáčení i zadních kol
    DIM_
    DIM_ --- ---
    A uz se vi, jestli ma Cybertruck senzor deste, 360 pohled a senzory?
    MINER
    MINER --- ---
    DAN_F: pro žádná, nejen Evropská města.

Akorát je blbý, že si je kupujou lidi s velkým egem a malým mozkem, a do těch měst s nima jezdí a nejen že jim to nepřijde divný, ale ještě se dožadují Svobody jezdit tim tankem bez omezení kamkoliv.

Tohle je ale kvůli tomu exoskeletonu, ať už to znamená cokoliv, a hranatým hranám, ještě horší než cokoliv tu doteď bylo, když nepočítáme pandury.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    CRAZY_IVAN: Zrovna s tím sem jdu. Čekal jsem, že na Hagerty to rozcupujou, ale skoro to vypadá, že to zas tak hrozný auto nebude :)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Exclusive 2024 Tesla Cybertruck Full Review & Drag Race w R1T & Hummer — Jason Cammisa on the ICONS
    https://www.youtube.com/watch?v=L6WDq0V5oBg
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MINER: Tak, tam hraje samozřejmě roli to, že US mid a large trucky jsou specifická kategorie a co se týče bezpečnosti chodců, jsou na tom dost špatně všechny, z podstaty té kategorie. Není to dopravní prostředek pro evropská města.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CRAZY_IVAN: no já to nepotřebuju hejtit stále dokola, jen mi to připadá celý vychýlený z normálu a tím nemyslím zrovna design.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CRAZY_IVAN: Ano, výrobek existuje, to už jsem uznával nějakou dobu zpátky, že asi bude. Ale museli ho poměrně zásadně předělat, což se projevilo tím, že existuje velmi teoreticky až teď a prakticky bude existovat za rok až dva.
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    PALEONTOLOG: Mě to auto teda dost vyhovuje i většinou parametrů. Je krásný a praktický. Mám spíš problém vybrat druhé auto do rodiny...
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    BOBASH: mam tam dvojitou negaci, to znamená, že s tim souhlasim, že kdyby vložili danou energii do normální kontrukce, tak maj lepší parametry a je to pro ně menší pain. :)

PALEONTOLOG: Já teď neobhajuju koncept výrobku jako takového a jestli to je dobrej nápad nebo ne, ale to, že výrobek existuje, když se tu řešilo, že existovat nebude. Existuje. Občas je dobré se podívat na predikce a argumenty z minulosti a jak obstáli časem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CRAZY_IVAN: dobře ale tak na to si stačí pohonit nad vizualizacemi a ne obhajovat tak marnej koncept výrobku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam