• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DZODZO: Pointa je v tom, že Cybertruck vůbec nemusel bejt pro svoje okolí tak nebezpečnej, kdyby neměl úplně zbytečnej nerezovej exoskeleton, kterej má jen kvůli tomu, že se Elon se svou kombinací pubertálních nápadů a velikášskýho ega rozhodl, že udělá za každou cenu auto, co vypadá jako z Blade Runnera nebo počítačový hry z roku 1985.

    Mercedes GLS se v rámci toho, že je nesmyslně velkej, snaží bejt k okolí co možná nejvíc ohleduplnej a jeho čumák je kupříkladu celej plastovej.

    Musk udělal věc, co funguje jako tank, protože je to nezodpovědnej sebestřednej kretén.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    ELIJEN: Ano, kdyby Musk nevymýšlel kokotiny s naprosto zbytečným exoskeletonem, tak dost možná mohl mít lepší truck než Rivian nebo F-150 a mohl ho mít dřív. Navíc ho mohl mít třeba aerodynamičtější a tím pádem by mu jezdil ještě líp (respektive dojel dál).

    Takhle má truck poměrně průměrnejch parametrů, s diskutabilní bezpečností a vzhledem, kterej dost pravděpodobně víc lidí odradí než přiláká.

    A hlavně – dosavadní Tesly byly hrozně chytrý svým "nedesignem", díky kterýmu sice nikoho svým vzhledem nenadchly, ale taky nikoho neurazily a vypadaj furt stejně nudně jako když ten design představili na Modelu S před 10 lety.

    Design Cybertrucku je hrozně cool (pro někoho), ale tyhle šokující designy rychle stárnou a "okoukávaj". Mít první Cybertruck ve městě bude cool, mít 130. Cybertruck ve městě bude k nasrání, protože všechny budou stříbrný a na parkovišti ho pak nenajdeš. Navíc jak se to okouká, tak už to bude jenom hnusný.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    BOBASH: V porovnani s cim? Jedine, co dava smysl, je porovnavat s Rivianem nebo Ford F-150 lightning. Parametry vypadaji srovnatelne. Samozrejme, kdyby Musk nebyl hovado, a misto oceloveho tanku udelal normalni truck, tak to mohlo byt jeste lepsi.

    Ale dost mozna to udelal spravne. Hlavni motivace CEO je zvysit cenu akcii, ne delat lepsi produkty nebo mit vyssi zisk. $TSLA je uz dlouhodobe o hypu. Pokud i Cybertruck bude mit levnejsi variantu podobne jako Model S a X, tak by to mohlo byt dost solidni auto.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PALEONTOLOG: a zase reagujes... ved si pisal, ze sa tymi kokotinami uz nebudes zaoberat, preco sa stale strielas do nohy?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DZODZO: mě tvoje whataboutismy a elemtární nepochopení auta bez deformační zóny nezajímají, s tíj se vrať na střední školu
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PALEONTOLOG: tak naco na mna reagujes, ked potom nie si schopny argumentovat? ja totiz vobec nerozumiem tomu co sa mi snazis vytykat, onanujete tu nad nebezpecnostou auta, ktore sa tu realne nebude predavat a pokial vam vadi, ze bude jazdit v amerike, tak to musite so staznostami na regulacne urady za velku mlaku :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MINER: kostku lega všichhni dobře známe, ne
    MINER
    MINER --- ---
    PALEONTOLOG: Nevymyslel jsem, co bys mohl mít doma nerezovýho jen s rohem, a mohl na to skočit prdelí:)
    Ale že je to rozdíl sis zřejmě představil, a proto nám nechceš ukázat otisk:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MINER: obávám se, že výsledky tohoto pokusu zůstanou některým navždy odepřený, stejně jako vyplývající nebzpečnostn nikoliv hran, ale nerezových rohů.

    DZODZO: nebudu se tvýma kokotinama vůbec zabývat
    MINER
    MINER --- ---
    DAN_F: tak jde samozřejmě o rychlost, kdy tě to nezabije úplně.
    Si zkus skočit prdelí z metru na plecháček dnem nahoru, a pak na nerezovej hrnec hranou nahoru, a pak ukaž otisk:)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PALEONTOLOG: nieco taketo jazdi po brne na ukrajinskych znackach, what's your point?

    Devolro Diablo Armored Truck | Cool Material
    https://coolmaterial.com/rides/devolro-diablo-armored-truck/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DZODZO: no a to si predstav nebezpecnost s takovymi hranami a bez homologace. sory, relativizujes naprosto marne
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: lenze vy tu podavate cybertruck ako nejaky novy etalon nebezpecnosti na ceste, pritom to este ani bezne po cestach nejazdi, v EU ani jazdit nebude a nie su ziadne statistiky nehodovosti s chodcami, na cestach decka zabija napr. mercedes gls a ten je v EU homologovany a predava sa

    Řidička luxusního SUV zabila holčičku na odrážedle, od soudu chtěla odejít bez trestu - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ridicka-luxusniho-suv-zabila-holcicku-na-odrazedle-od-soudu-chtela-odejit-bez-trestu-40372148
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MINER: Hranatý tvary jsou dost jedno protože jak Cybertruck, tak F-150, tě jako chodce v případně srážky stejně sundají tou kolmou čelní plochou. Vzhledem k tomu, že v US se po silnicích docela běžně prohání věci jako Ford F-450, nebo F-650, tohle není, co se týče bezpečnosti chodců, žádná odchylka od tamního standardu :) A žádný z trucků téhle kategorie se tu stejně běžně nepodává a těch pár kusů, co si sem někdo přitáhne přes individuální dovoz, tě fakt nemusí znepokojovat.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    CRAZY_IVAN: Buzz jsem viděl už 2x na silnici a je to obyčejná malá dodávka, akorát hnusná…
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DIM_: tipuju, že nemá ani jedno, ale hrozně se mi líbí steer by wire a natáčení i zadních kol
    DIM_
    DIM_ --- ---
    A uz se vi, jestli ma Cybertruck senzor deste, 360 pohled a senzory?
    MINER
    MINER --- ---
    DAN_F: pro žádná, nejen Evropská města.

    Akorát je blbý, že si je kupujou lidi s velkým egem a malým mozkem, a do těch měst s nima jezdí a nejen že jim to nepřijde divný, ale ještě se dožadují Svobody jezdit tim tankem bez omezení kamkoliv.

    Tohle je ale kvůli tomu exoskeletonu, ať už to znamená cokoliv, a hranatým hranám, ještě horší než cokoliv tu doteď bylo, když nepočítáme pandury.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    CRAZY_IVAN: Zrovna s tím sem jdu. Čekal jsem, že na Hagerty to rozcupujou, ale skoro to vypadá, že to zas tak hrozný auto nebude :)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Exclusive 2024 Tesla Cybertruck Full Review & Drag Race w R1T & Hummer — Jason Cammisa on the ICONS
    https://www.youtube.com/watch?v=L6WDq0V5oBg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam