BOBASH: je to evidentně otázka vkusu. Ne, že by se mi Tesly líbily, naopak, kromě S to jsou všechno vyloženě ošklivá auta (a Y opravdu vede), ale to, co ukazuješ jako koukatelný, je ještě horší. To je něco, co mne u SUV vyloženě odpuzuje. Nafouknutý tvary, spodek jedna velká krabice, maskovaná obrovským hnusným nárazníkem vpředu i vzadu, nad tím pokus o elegantní tvar limuzíny, liftbacku nebo fastbacku. Celé posazené na přehnaně velkých kolech s tenoučkými pneumatikami, aby se opět jen opticky zamaskovaly ty přehnaně velké tvary. Proboha, proč??? Celé je to kašírka - děláme obrovský vehikl, ale tváříme se, že vypadá jako liftback.
Když už tenhle segment aut, tak ať to je opravdu auto, které má výhody z větší výšky, tedy mimo jiné vyšší podvozek, se kterým se nebudu bát vyjet na polní cestu. Tyhle obludy vhodné jen na dálnici, jsou strašný. Nemám a nikdy nebudu mít odježděno tolik aut, co ty, ale žádné z těch několika SUV, které jsem si zkusil, mne nepřesvědčily, že by to mohlo být někdy dobré auto. Mizerný výhled, mizerné jízdní vlastnosti (v porovnání s nižšími, stejně velkými auty), zbytečně vysoká spotřeba. Jo, jedno plus jsem tam našel, nastupuje se do toho líp.
A ne, nemám touhu je zakazovat. Ať si je koupí kdokoli, komu se líbí a má na ně. To je v pořádku. Ale hezká auta to opravdu nejsou.