BOBASH: Nezlob se, ale tady nesouhlasím.
1. Ta auta budíky nepotřebují. Jen je někdo na ně zvyklý a vyžaduje je. Trh mu jde naproti, protože ty budíky v Tesle udělat jdou. Připomíná mi to dobu, kdy jsem do Maca sháněl obdobu Total Commanderu. Za těch 12 let, co ho používám, jsem ho nakonec nepotřeboval. To samé u Tesly - než jsem koupil model 3, tak jsem si vybíral budíky před řidiče. Nakonec jsem zjistil, že tam nic nechci.
2. Ten vtip je v tom, že například Sexy buttons si koupíš proto, aby sis to auto personalizoval sobě na míru. Pro mě je například zajímavé toto:
a) Jezdíme na chill. Víme proč a vyhovuje nám to. Nicméně jednou za měsíc by se hodilo mít na předjetí plný výkon - kick-down funkcionalita commanderu to řeší. Ten, kdo jezdí pořád na plný výkon (a těch je většina) tuhle funkcionalitu nevyužije
b) Hodně střihám zatáčky a hlídač pruhů začne vřískat, když se přiblížím ke krajnici. Pro mě je fajn to vypnout, protože bohužel to nejde vypnout trvale (asi legislativa, nevím). OK, vypnu si to v nastavení commanderu.
c) Auto se samo zamyká, jakmile se rozjedu. Chci mít tlačítko na odemčení, protože nabírám děti z tréninků. Je to jen můj usecase, není nutné to tlačítko dávat všem.
d) Koupil jsem si taková šidítka na autopilot - ty simulujou ruce na volantu. Není to proto, že bych chtěl, aby auto řídilo samo, ale držím volant poměrně lehce a auto občas prudí. (Stejně tak prudí Octavie, že nedržím volant). Společně s commanderem mi to ušetří 100 tisíc, protože si nebudu muset kupovat Advanced Autopilot - obyčejný autopilot se vypne, jakmile zapneš blinkr. Tady se obnoví sám, jakmile srovnáš pruh a vypneš blinkr.
Jinými slovy: ten stupeň personalizace, kterej ti umožňuje Tesla, ti nedá žádný legacy výrobce. Pro mě je to super a baví me to na tom.
A samozřejmě nezpochybňuju, že kvalita automatických stěračů je nízká a kliky taky vymýšlel dement.
Oboje si dovedu vyložit jako cost cutting - mít jednu kameru na vše je samozřejmě levnější, než kupovat od Valea čidla deště a další čidla na dálková světla a pak to všechno drátovat do systému.
Btw. prodávají k tomu i nalepovací kliky :)