• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KORKMAZ: Bohužel nabíjení v AT se moc nepovedlo - po minutě se mi to samo odpojilo, ale trvalo než mi o tom došel email a to už jsem byl s dětma v aquaparku. Stálo mě to 0,04 euro. Vtipný bylo, že přes toho lokálního providera to neuměl nabít ani borec s ID7 a ani někdo s tim příšerně odpornym SUV BMW. Ale oni měli jaksi větší baterku, takže neřešili. Já se dal na modlení a to zabralo.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MINER: Nn, jen "reakce"/doplneni me vlastni uvahy, ze bych ty mini EV asi za par let chtel pro ma decka. Ziji svuj zivot a snazim se ho co nejlepe resit / necitim ani chut ani mandat radit lidem, o jejichz zivotech nic nevim. Nehledej v tom pls nejake nevyrcene rafinovanosti, jsem obycejnej utahanej tatka od 2 deti (utahanej, ale stastnej).
    MINER
    MINER --- ---
    LAUNCHER: To je meziměsto: ten kikot v Supu to tam na tý rovný silnici asi dost kalil.
    My se bavili o městě, pokud to má být reakce na to.
    Na takovýchle silnicích s tebou souhlasím, že auto s maximálkou pade není optimální.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Poslal mi kamarad, stalo se v dubnu tady u Pisku, dneska jsem tou krizovatkou jel. Hrozny 😞 Chapu, ze i tak jsou ty auticka asi bezpecnejsi nez treba kolo, ale i tak si budu muset to Ami atp "jednou pro moje decka" jeste muset hodne promyslet. Mmch pry za to nemohli, vinik udajne ridic Supa, ktery je sundal.

    Vážná nehoda mladistvých v mopedautě: Na hlavní u Protivína je smetl Superb - Písecký deník
    https://pisecky.denik.cz/nehody/nehoda-milenovice-protivin-mopedauto-zraneni.html
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LAUNCHER: tohle ale není měření ochrany chodců, ale funkčnosti senzorů a brzd, i když uznávám, že to pomůže. Na to potřebuješ úplně jinej set crashtestů.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OMNIHASH:

    IIHS Pedestrian Autobrake Tests – Audi, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, Nissan, Subaru
    https://youtu.be/TJgUiZgX5rE?si=G1Nz2ptHAic4pE0Q
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    je teď ideální počasí, takový ani málo, ani moc :) taky jezdím s dvoutunovým phevem za 12-13 kWh na sto, dost pod průměrem
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Hele tak jsem akorát dojel z Prahy na hranice do Velenic a něco ještě zbylo. Nabíjim normálně že zásuvky ve stodole než se přežene bouřka. Vzalo si to 10.9kwh na sto. To je dobrý nebo ne? Byl to eUp
    MINER
    MINER --- ---
    OMNIHASH: Ta anihilace chodců v US je fakt tragikomická.

    Moje oblíbené etýdy jsou, když si chodec musí vzít vlaječku, přecházet s ní, a ani tak nemá přednost.
    x.com
    https://x.com/urbanismu/status/1657136514571157504
    Plus motivační statistika, že tam bylo zabito 62 chodců, páč si nevzali vlaječku!

    Nebo, když v NY je přímo zakázáno chodit pěšky z hotelu na stadion, a musíš si objednat tágo, i když je to vedle.
    x.com
    https://x.com/richmintz/status/1662466553831358464

    Celej ten thread je strašidelnej.

    Tohle fakt nejde s Evropou porovnávat.
    Pojďme radši tuhle mentalitu ignorovat, a inspirovat se příčetnějšími městy. (Včetně Písku:).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LAUNCHER: IIHS chodce opravdu neřeší s testy pro ně nedělá. Je to logický, nemaj na dálnicích co dělat. On teda pro ně nic nedělá ani zbytek státu, a problém vyřešili tak, že zrušili chodce.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    KORKMAZ: Zase na jednorazove cesty muzes pouzit Elli appku a ceny zas tolik neresit. Po ceste nabijes na rychlo nabijecce a u ubytka najdes pomalejsi. U vetsiny nabijecek snad jde platit kartou pres QR kod (lenjesi nez pres Elli). Nedavno jsme jeli do Hallstattu a nabijeni nebyl zadny stres.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KORKMAZ: a čím tam teda jedeš? kolik tam toho najedeš? nebude nějaká možnost nabíjení v ubytování? tu We Charge kartičku si asi můžeš nechat vyrobit i na sebe, stačí aby sis pak v autě založil svůj účet a měl práva jako majitel (ne Host) - pak bys byl bez problémů :-)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Díky za odpovědi. Z auto nic kromě dvou kabelů neni. Jedu do AT, ale spíš venkov než města. A když to tak pozoruju, tak mám sto chutí vzít starou TDI rotačku, nic neřešit a cestou si vyrobit pár litrů nafty :-D
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ELIJEN: už přes měsíc ne, ale stále to nejsou všechny SC ve všech zemích (prý 70%) a navíc je tam ten problém s délkou kabelu, takže zrovna VW, které má nabíjecí konektor na opačné straně než Tesla má problém a když chce nabíjet, tak v nejjednodušším případě zabere 2 místa - na jednom stojí a z druhého si natáhne kabel...

    Škoda Enyaq může v ČR nabíjet na Tesla Superchargerech!
    https://www.youtube.com/watch?v=dkpY7pYQu4A


    sám jsem to před měsícem testoval s VW ID.7, ale v klidu v Kamenném Ujezdě kde jsem byl celou dobu sám, ve Vestci bych si to netroufnul ;-)

    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    W_NOICE78: Ale SC je porad jen pro Tesly, ne?
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    W_NOICE78: Navic casto SC stoji stejne nebo dokonce min nez pomale nabijecky
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KORKMAZ: Podle mě je nejjednodušší nainstalovat si Tesla aplikaci a nabíjet na SC.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KORKMAZ: lama odpověď - nemá majitel auta k němu i kartičku We Charge - s tou můžeš nabíjet na drtivé většině nabíječek co potkáš, případně si v autě nastavíš, že chceš pro plánování používat jen ty a máš to bez problémů - majiteli přijde jednou za měsíc faktura a ty mu zaplatíš podle toho...
    We Charge - Konektivita a technologie | Volkswagen Česká republika
    https://www.volkswagen.cz/technologie/we-charge

    další možností je, že si uděláš nějaké čipy/karty/aplikace našich poskytovatelů a můžeš pak využívat jejich roaming, kdy to ale bývá typicky jen jedna síť nabíječek v dané zemi - když napíšeš země kudy pojedeš, můžeme mrknout co by se mohlo vyplatit

    pak ta poslední možnost, jak píše ADAM - spoléhat pouze na to, že co najdeš, tam zkusíš nabíjet - s platební terminálem a pípnutím kartou máš v drtivé většinu smůlu, v ideálním případě se přes nějakou webovou stránku díky QR kódu proklikáš na zaplacení, ale většinou to asi bude chtít spíš registraci, stažení nějaké aplikace...

    napiš víc detailů (auto, cíl cesty) - podle toho zjistíme max. rychlost nabíjení a dá se pak zapojit/vyloučit síť Ionity, a prostě víc hlav, víc ví ;-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    KORKMAZ: Já měl týden ev půjčeny v Itálii a byl to mega opruz. Registrovat se do desíti appek. Pokud ti někdo poradi tu jednu ideální, co funguje a má dopry ceny, tak je to best. Já se tu tehdy ptal a bohužel mi nikdo neporadil, takže jsem namátkou zkoušel.


    Btw se dost blbě hledají i ty stojany samotné pro mě osobně jsem si odnesl, že EV zatím ne. Leda teslu nebo leda se solarem na střeše. Jinak to má pro mě vic nevýhod než výhod.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Lama dotaz, ale asi pojedu prvně s EV do ciziny (AT) a vlastně nevím, jak se to dá nabíjet ve veřejné síti u nás, natož tam. Vždy jsem to dělal jen doma a vtipný je, že majitel auta to taky neví. Takže musím k tomu mít nějaký appky, členský karty nebo to jde normálně kreditkou a proklikat se na tom stojanu asi jako když platím za parkování? Nějaký kabely k tomu taky mám, je to VW. Dík :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam