JYRKA: U nás to tak máme.
První byl I-pace několik let poté jsme se rozhodli, že budeme prodávat 5 let starou Mazdu CX-3 (v té době s ní jezdila tchýně, ale s nájezdem tak 5k ročně + bydlíme vedle sebe, takže to je takovy "druhy auto do rodiny"). Já hodně loboval za druhý BEV, házel mi do toho vidle švagr, kterej to rozmlouval, vždycky když s ním chvíli tchyně mluvila, tak přišla s: Ale alespoň jedno ICE bychom doma mít měli...co kdyby náhodou... :D
On je proti elektromobilům, ale z velmi praktických důvodů, nejsou (resp. do velmi nedávné doby pro něj byly naprosto nevhodné): Jezdí ročně 70k km a hlavně to jsou všechno dlouhý trasy přes 500km jedním směrem.
Nakonec jsem zvítězil a začátkem roku jsme koupili TMY a naprostá spokojenost. Tchýně se to naučila řídit bez problémů, do toho kdykoliv někam jedem, tak je druhy auto na přebytcích (hodně mě sraly víkendový výlety, kdy jsem věděl, že krmím darmožrouty z ČEZu). Od doby pořízení druhého BEV nemáme žádné přetoky, a zároveň jezdíme téměř výhradně zadarmo. Uvidíme jak moc nám do toho zasáhnou zimní měsíce :)