• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MOODYCAT: Zrychlení stylu horská dráha pro mě a moje děti kdykoliv chci. Líbí se mi víc i design. Protože můžu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PEPAZZ: Deutsche Bank a WSJ jsou pro mě jistota že to bude, ale nic proti jinému názoru.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LAUNCHER: Jasne, ale...k cemu je tam ta Performance slozka? Co ti to prinasi oproti Long Range?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MOODYCAT: TMYP mám doma, to auto miluji (až na chybějící 360 cam), ale občas se hodí i něco menšího. Viz co píšu, design známý není. Nemá to brutální zrychlení, člověk si rychle zvykne. Proste to mám rád. Měl jsem půjčený Plaid, je to prima.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Najděte korejská, francouzská a čínská auta...
    https://pbs.twimg.com/media/GebOlQWXEAAIj3W?format=png&name=900x900

DAN_F
    DAN_F --- ---
    JIMIQ: Nepřekvapilo by mě, kdyby to bylo jakože QAnon :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CERMI_FOX: Ale tak na „seznámení úředníků s EV“ to asi stačí :P

Chtěl bych mít tak na rozhazování jako erár, kterej si může dovolit takhle vyhazovat prachy. Přitom na „seznámení“ by stačilo auta zapůjčit. A koupit něco pořádnýho.

Test elektromobilu Toyota bZ4X FWD
    https://www.garaz.cz/clanek/testy-nova-auta-elektricka-toyota-bz4x-je-skvele-auto-s-jednou-jedinou-chybou-dost-zasadni-chybou-21012240
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    LAUNCHER: no Tesla nic nepotvrdila takze to brat na s velkou rezervou kazdopadne jestli z toho neudelaj hatch ale mesni teslu 3 s malym vlezem do kufru, tak jsou dementi
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NIKDAS: zahraju si na dablova advokata a ta smlouva je i vcetne servisu. Ten se treba ani nemusi vyuzit, pak se neplati, ale to velikosti te ramcovky se pocita.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LAUNCHER: Av cem se ti to libi, v cem to ma byt lepsi nez treba Y? Mne se moc nepaci ten nenadcasovej design, ale jinak je tech informaci zatim malo...
    A vzdy me zajimalo, kdo si kupuje ty Performance modely, ja jsem to nejak nepochopila, k cemu jsou dobry :). I normalni Tesly maj brutalni zrychleni, ale mozna je tam neco, co nevidim.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Které tlačítka má auto mít
    Tlačíka v autě, jsou potřeba?
    https://youtu.be/4e6l6z2sZD8
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    JIMIQ: Tesla Q je označení pro Tesla bearish investory, kteří věří, že TSLA je bublina a akcie spadne na hodně nízkou hodnotu.

Takže Tesla Q může být Elonuv trolling, označit tak nejlevnější auto.
    Každopádně Tesla oficiálně nepotvrdila, že to je final name, takže bych s hodnocením ještě počkal.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    JIMIQ: Podle me veci jako TM2 TM1, nebo TMA by znelo strasne entry level. A psychologie je pro marketing aut esencialni.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    akorát nechápu proč Q a ne A, to bude S3XY CQRS? :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Pokud to bude i v performance verzi s alespoň 75 kWh, tak by mě to na úzké CZ silnice zajímalo moc. Jestli mohu dle spekulací soudit, tak mám slušnou šanci, že se mi to splní.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    WSJ ohledně DB report: TMQ prý $37,499 bez dotace, nepotvrzena velikost baterií. Rendery po netu jsou zatím jen různé hezké obrázky, ne real.

UPDATE: Tesla Model Q is reportedly coming in first half 2025: Here's what it will cost
    https://www.teslarati.com/tesla-model-q-price-specs-rumor/

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Nejak jsme nezaregistroval ze by kdokoliv z eu legacy pocital s novou gen lfp baterií od catlu nebo catl do svych 2025 modelů. Asi jsme v eu ok s placením drahych mnc baterek.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    NIKDAS: tak Einsteini z Toyoty sou notoricky známý tím, že co klasicky těžce nezvládaj na vývoji, to dohání na lobbingu
    Viz jejich prosazování odkladu BEV v USA a podobný skopičiny
    Neprodejnej kovošrot B3.14zcHkfb4uWk nikdo evidentně nekupuje ani do flotil, tak proč to nenacpat eráru
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    R_U_SIRIOUS: Otazka je jestli tu smernici takhle pochopili i urednici. U nas si radi vykladame EU normy po svem :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam