• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    NIKDAS: Jinak mmch. první smlouva na 231,4 mio s DPH za 236 vozů je 980k za kus.
    Druhá smlouva je 203,6 mio za 236 vozů = 969k za kus
    Třetí smlouva 76,7 mio za 79 vozů = 970k za kus.

To si teda myslím, že by vyjednali i TM3 s dojezdem 400km+. Jenže pro úředníky by byla asi Tesla přílišnej luxus.

Působí to na mě takovým trochu šitím zakázky na míru, nebo nemáme dost informací, protože na jednu stranu v článku píšou, že vozy začínají na 675k, na druhou stranu to průměrně vychází na mega, což už teda vůbec není hezká cena.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DZODZO: JIMIQ: Za mě tohle zavání průserem, protože zase se kupujou BEV s nevhodnýma parametrama a všichni se budou divit, že v "zimě nedojedou z Prahy do Brna" a utrpí tím celé odvětví.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    DZODZO: to zni tak hezky, japonska auta za pul miliardy… a pak je z toho 500 toyot :D
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Za par rokov by mohli ist do drazby ale asi to nebude ziadne terno

Česko koupí za půl miliardy elektromobily z Japonska, aby vyhovělo předpisu EU - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-cesko-koupi-za-pul-miliardy-elektromobily-z-japonska-aby-vyhovelo-predpisu-eu-40500361
    IV0
    IV0 --- ---
    KORKMAZ: Kaufland používa ČEZ appku. Teda někde na2 i EON, ale jen s ČEZem je to za těch 5,90 Kč (11kW AC).
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    IV0: A to jde v appce Kaufland, třeba jako to má sesterský Lidl, anebo to tam není...nikde to tam totiž nevidím
    IV0
    IV0 --- ---
    KORKMAZ: ČEZ má smysl u Kauflandu, tam je pomalé nabíjení za 5,90...
    KURE
    KURE --- ---
    a ví se, jak je na tom ve skutečnosti enyaq 85? ideálně v zimě?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    ELIJEN: kdo nechce koukat na video
    Tabulka v normálních jednotkách
    Jejich obdoba miles per kWh charge je po Fahrenheitu a rods per hogshead (nebo mpg) nejretadrovanější věc, navíc stejně to už je napůl metric

ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Polestar 4 vyhral s 536 km realnym dojezdem. Not bad.

I drove these NEW electric cars until they DIED!
    https://www.youtube.com/watch?v=2Z2VrcsPGXI
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Najdostupnejšie elektrické SUV. Prvá jazda so Škoda ELROQ 50.
    https://www.youtube.com/watch?v=xIydDKWafws&ab_channel=ElektromobilTV
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    RATTKIN: Jj, ten upgrade me potesil. A integrace do hodinek taky.
    Mozna nejvetsi zmena je pridani vyparkovaciho asistenta. Mel jsem to rad u Skodovky, ted to mam na Machovi a u zeny Tesly Sebestovy mi to chybelo.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KORKMAZ: Je to jak pises. Eon, Pre, Tesla SC, Lidl, Shell, Ionity, CEZ nevim je dost drahej
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JYRKA: Tesla teď nově umí nastavit požadovanou baterii v cíli cesty.
    To že je v Česku málo SCH je problém a pracuje se na tom. To by bylo pro mě preferované řešení. Nechci jezdit za 18 kč na ČEZ a hledat čipy, když se appka zase odhlásila.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Asi lama dotaz, ale časem budu muset začít nabíjet nejen doma a hledám nějaký pohodlný rámec, abych neměl desítky appek či karet. Nicméně, koukal jsem to appky k autu VW a tam je nabíjení dost drahý (cca 14 kč/kwh za běžný tarif i nabíjení), což mi vyjde vlastně hůř než ten phev krmit konvenčně. Lokalitou bych využíval asi PRE, kde jinde ještě má smysl si udělat nějaké registrace (čez, Eon)? Lidl mám a tam je to levný (skoro polovina oproti VW, ale lokačně dost nepoužitelný.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Tak takhle:

2024.44.25.2 Official Tesla Release Notes - Software Updates
    https://www.notateslaapp.com/software-updates/version/2024.44.25.2/release-notes
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Uff, je tam toho spousta, asi že jsou ty Vánoce. Akorát nevím jak se s tím screenshotem popere Nyx 🫣

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: 1) Hodně lidí provozuje Teslu bez zaplacené konektivity - auto připojené občas přes hotspot, nebo taky vůbec.

Přijdeš o remote fce a v autě nemáš navigaci. Jakože vůbec, koukáš do černé plochy, nějaký buffer mi nenaskočí - alespoň jestli mohu soudit podle #2. Jinak myslím vše funguje.

2) K vyzkoušení bohužel po přejetí hranice, než se chytne roaming. Což trvá 5min++. Škoda, že to nepozná blízkost hranice podle nav a není to aktivnější v hledání roaming sítě.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DOCKINEZ: nic se nestane.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    (“z něj” ne “z nějak”)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam