• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Jen si tu odložím jedno video o nabíječkách a wallboxech - jdou vidět rozdíly mezi dražší českou výrobou a levnou čínskou, mluví i o tom, proč nejde použít kabel pro AC dobíjení v autě jako prodlužovací, jak jejich nabíječky spolupracují se zařízením solar station/spot station... dá se to bez problémů poslouchat i v 1.5x rychlosti :-)
    Expert o bezpečnosti nabíječek: Na tohle si dejte pozor | BACINA.TV
    https://youtu.be/5bhgRlAevjw?si=I_UDlf8KABn1Pe6E
    RSZ
    RSZ --- ---
    ABS: já teď kupuju několik wallboxů od chytre-nabijeni.cz a zdarma k tomu dodali svůj CMS (což rozhodlo) který si vyvíjejí právě kvůli těmto funkcím, zkus je poptat
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Zajimavé info k degradaci baterii

"Až dosud jsme je testovali špatně." Nová studie přisuzuje bateriím delší život - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/elektromobilita/az-dosud-jsme-je-testovali-spatne-nova-studie-prisuzuje-bate/r~eb563a82c9fa11ef9af20cc47ab5f122/
    ABS
    ABS --- ---
    DZODZO: úplně inteligentní to ještě není. Neznáte někdo spolehlivou nabíječku jenž by se dala nastavit dle ceny elektřiny na burze?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    tento pribeh sa tu uz mihol, ale zaujalo ma nasledovne:

Mimo toho mohou policisté užít vestavěnou palubní navigaci, pokud by si nebyli jistí přesnou adresou. To se prý ale děje jen minimálně. Navrch tesla disponuje kamerovým hlídačem, takzvaným Sentry módem, jejž mají táborští strážci zákona neustále aktivní.

Totiž jejich první elektroauto – Kia e-Niro – se stalo opakovaně terčem útoku vandalů. Asi osmkrát to odnesly pneumatiky.

kde to vozidlo parkovali, ze im prepichali gumy? by som cakal ze si MP bude svoj majetok monitorovat cez hustu siet vonkajsich kamier :) v brne vedia zlodejov co okradaju opilcov na nadrazi identifikovat a zadrzat do par minut, tak snad pred sluzebnou maju tiez kamery

V Táboře mají unikátní policejní auto. Stálo sice balík, ale ekonomicky dává smysl a tankují ho před služebnou - Garáž.cz
    https://www.garaz.cz/clanek/reportaze-v-tabore-maji-unikatni-policejni-auto-stalo-sice-balik-ale-ekonomicky-dava-smysl-a-tankuji-ho-pred-sluzebnou-21013958
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BASIK: Chyba konfigurace AWS.
    BASIK
    BASIK --- ---
    JYRKA: Jakejkoliv, coz je mimo jiny ten problem. VW tim padem neumi prokazat, kdo k udajum pristupoval, coz je jedna z povinnosti spravce osobnich udaju.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BASIK: jakej externi subjekt?
    BASIK
    BASIK --- ---
    JYRKA: je samo hezky, ze je to sledovani formou opt-in (ono to teda samozrejme dle legislativy ani jinak nejde). Ale to, ze byl externi subjekt schopnej ty data shromazdovat, je proste z pohledu ochrany osobnich udaju hroznej prusvih a velkej flastr by byl na miste.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ještě se vrátím k té aféře s uniklými daty. Na BlueSky dával jeden člověk video, jak vypadá nastavení privacy ve škodovce, vw to má stejné. Bohužel je to jen pro přihlášené, pokud máte účet, tak tady: https://bsky.app/profile/lepapierblanc.bsky.social/post/3letaynzhdk2u

JYRKA
    JYRKA --- ---
    Jinak žena nakonec na lyže do GaPa jela Teslou místo elektrickým Mustangem. Mustang na dálnici v zimě žere 32 kWh, Tesla 18. A když si k tomu připočítáš, že sice Tesla má poloviční baterku, ale stejně rychle nabíjí, tak v reálu na nabíječkách stráví polovinu času proti Fordu a tím pádem dojede dříve.
    V tomhle ohledu je Ford velké zklamání, v létě je celkem v pohodě.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Když ti odjede manželka Teslou la lyže 🙂

DZODZO
    DZODZO --- ---
    moze sa hodit pre niekoho kto uvazuje nabijat EV aj z prebytkov zo solaru

Nabíjanie elektromobilu doma - Wallbox s dynamickým riadením výkonu | BLOG
    https://www.mojelektromobil.sk/nabijanie-elektromobilu-doma-wallbox-s-dynamickym-riadenim-vykonu-blog/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ☺️ Skoda ze to nema sedacku, pak by mi to dalo smysl treba pro starsi lidi, ale chapu ze legislativa.

I Tried Japan's TINIEST AI Taxi...
    https://www.youtube.com/watch?v=Qa0ErxEQFD0
    IV0
    IV0 --- ---
    STETKINS: My to zkoušeli na Hyundai Ioniq 6 a Ford e-Mustang a ani jedno auto nezačalo nabíjet.
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    IV0: Tak mi bylo řečeno, že by to problém být neměl. Snad se hecnu a udělám to příští týden, tak pak dám vědět...
    IV0
    IV0 --- ---
    STETKINS: Já bych tipoval, že ta "elektronika" bude v konektoru u auta, protože jako bonus ten wallbox tím může proměřit, jestli není poškozený zemnící drát v kabelu. Navíc se běžně prodávají nabíjecí kabely bez konektoru na straně wallboxu, které jsou určené k zapojení do wallboxu. Používám dva AC nabíjecí kabely, jeden je 11 kW a druhý 22 kW a nabíjecí stanice je rozeznávají (u 22 kW napíšou 32A, u 11 kW kabelu napíšou 16A, nabíjení 11,2 kW - moje auto umí jenom 11 kW).
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    IV0: taky nejsem odborník, ale válí se mi tady wallbox 2x22kW a nechci aby mi hyzdil barák, tak ho budu dávat dovnitř do dílny s tím, že do carportu vytáhnu klasický cyky kabely a potáhnu je nahoře po trámech konstrukce a pak na to připojím kroucené kabely s koncovkou (ty drahý :-)). Tak doufám, že to bude fungovat :-D
    Mám za to, že ty prodlužovací, nebo i jen nabíjecí kabely jsou drahé, protože musí být pružné a přitom musí být schopné přenést vysoké proudy. Když ale kabel je na pevno přidělaný, tak stačí obyč cyky, která je sice taky drahá (když má průřez třeba 10) ale oproti těm prodlužovacím je za hubičku...
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    LAUNCHER: aha, to jsem nejak minul, tak pak to chapu. ja mam dalkovy taky na auto a nevidim duvod je vypinat. za me jsou ty matrixy super.
    ja mel zaply auto dalky i u 18 let staryho bmw a tam byla tak 90% sance, ze to pozna auto pred vami takze na me blikalo dost aut a musel jsem to porad rucne schazovat :)
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    SCHWA: Že jsem nevzal raději skladovku

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam