• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DIM_: Nejsem tvuj google, promin :-)
    DIM_
    DIM_ --- ---
    LAUNCHER: Technicky okynko.
    Proc? Dej mi nejvic odbornou odpoved co dokazes, pokud to jde. Tomu se tezko veri. Co chybi? Vic jader? Vic pameti? Vic Hz? Moc tensoru?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DIM_: "HW je dobrej dost" - Mmj jsou ta auta bohuzel slepa do spousta uhlu a neni jak to resit, protoze soucasny HW nezvladne zpracovat vic streamu naraz.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    PEPAZZ: Ja videl jen jak ukazovali tu jednotku, ktera ti stiha zpracovavat data ze vsech senzoru. Ale v tom nebude kouzlo. Muzes mit stejny body jako Usain Bolt, ale nebudete behat stejne rychle.
    Ja osobne v FSD pri pouziti jen kamer neverim, ale jeste vic neverim na "zmenu pravidel" po ukazce novyho HW. Dneska je vsechno SW. HW je dobrej dost.

Jakoze treba infotainment stoji za houby ve Skodovkach? Je pomalej? Vyresi to lepsi HW? Ne.

Ale velmi souznim s PEPAZZ. Jsem takovej zklamanej.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Raw video BYD’s 1,287HP Yangwang U9 Can Jump Over Pot Holes And Road Spikes
    https://www.youtube.com/watch?v=c0ou7Artrak
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    jestli to tesla hraje hlavne na FSD tak si myslim že tuhle výhodu mít dlouho nebudou, po tom co vsechno nvidia predstavila na CESu si myslim že ji rychle dožene zbytek automotivu, obzvlast teda v Číně.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PEPAZZ: nj, podobný jako tehdá byla očekávání na trojku :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: ani SbW
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    NIKDAS: souhlas to že to nemá větší baterku je zklamání ..
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    nj ale zda se že to nemá V2L, V2G, ani 48V, ani 800V, ani větsi baterii, jako facelift pěkný
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    STETKINS: jo tady ji mužes spatřit na vlastní oči: )))

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    RATTKIN: STD range:
    466km
    Range
    (WLTP est.)
    201km/h
    Top Speed
    5.9s
    0-100 km/h

LR 4x4
    551km
    Range
    (WLTP est.)
    201km/h
    Top Speed
    4.3s
    0-100 km/h
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A dedikovaný prostor pro oblečení a.k.a. šatna zase chybí (nejen u Tesly teda)! :)
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    Viděl jsem spoustu příspěvků, komentářů, postů k představení nového modelu nejprodávanějšího auta na světě. Zmiňují se různé věci, ale jedna nechybí skoro nikde. Evidentně nejdůležitější věc v autě v roce 2025 je páčka na blinkr. Well done.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Nový Tesla model Y
    Juniper nebo Starship jsou kódová jména.
    Je jako Highland, větší efektivita, zadní displej,
    Blinkry nejsou na volantu
    Nemá tažné (v CN)
    Kamera v předním nárazníku je prý pro Smart Summon
    O 5% dražší, o 4% větší dojezd

Tesla Model Y představení
    https://youtu.be/6Eb2uFWVonY
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DOMI982: Musím říct, že jsem velmi rád, že jsem na Juniper nečekal. Není to vyloženě zklamání, ale tak nějak jsem si myslel, že Tesla konkurenci uteče víc.

Kromě toho, že už je to rok a auto bych pořád neměl, tak jsem doufal třeba ve WLTP 800+, vzhledem k poklesu ceny baterek.
    Uvidíme jak cenově, ale očekávám, že 2025 (max 2026) už TMY nebude nejprodávanější auto světa.
    Led pasek uprostred, lepsi akustika, repro, displej vzadu a vyladenej podvozek za mě v dnešní době nestačí, obzvlast kdyz si vemu jak dlouho prichod Juniper trval.
    Podle tvaru volantu nevim jestli alespon prisli se steer by wire (jako Lexus, ne jako Yoke, co nemenil polomer otaceni).

Nejvíce jsem ocenil, že Juniper nabízej i v klasické červené, ta TMY rufofialovočerná mě nezaujala.

Chtěl bych se plést a třeba hrajou 4D šachy, kdy v autě je místo na 90kwh baterku, se kterou to začnou nabízet za dva roky.
    Chápu, že mi můžete napsat, že s dnešním pokrytím UFC je taková baterka k ničemu, protože ať si každej tvrdí co chce, stejně jednou za 3h zastaví na čurpauzu, ale v očích širké veřejnosti tomu tak není a na ty je potřeba mířit. Myslím, že WLTP 800+ by velmi pomohlo penetraci BEV mezi spoustu skeptiků.
    DOMI982
    DOMI982 --- ---
    ABS
    ABS --- ---
    KY_109: ok tak bych to čekal a shodou okolností nemám rád jak "voní/smrdí" nová auta., takže 1 rok staré je ideální. Moc se mi to auto líbí, ale nakonec jsem vzal jiné kvůli ceně, ta Audi je prostě vyšší třída.
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    Škoda Elroq,
    Essence 50 55kWh 125kW
    Nové, 2025, 1 km
    719 900 Kč

Bez DPH:
    594 959 Kč

Škoda Elroq Essence 50 55kWh 125kW | Sauto.cz
    https://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/elroq/207569227?
    KY_109
    KY_109 --- ---
    ABS: Odpovim ti, ale ty cenovy detaily jsou dost specificky, pro vetsinu asi ne moc relevantni. Proto jsem prvni prispevek venoval hlavne spotrebe.

Bylo to nove auto na operak v prosinci 2023 (prebirany 20/12) takze ho prodavali prakticky "za tyden uz bude rok stare". Bylo to auto co si nekdo objednal a nakonec nevzal, takze jeho vybrana konfigurace a jim tam stalo (v jinym meste). Cisla presne v hlave nemam, ale tusim plna prodejni 86k CHF a my to sli leasovat z necoho jako 55k CHF.

On tam dal hromadu slev - skladovy vuz koncem roku, nejaky slevy na balicky vybavy a pak taky flotilovou slevu tusim 14% protoze muj zamestnavatel ma s tou leasigovkou nejaky deal (ackoliv sluzebni auta zadny nejsou).

My sem tam sli kouknout na ojetej, 1 rok starej etron (za asi 40k CHF) ale typek nas vzal rovnou do salona s novejma s tim, ze nam za podobny prachy dokaze dat novy. A nakonec to temer dokazal, tim ze je zustatkova cenu po 2 letech relativne vysoko, otazka zda to za tolik pripadne prodaj (pokud my neprodlouzime leasing, ale urcite to od nich za ty prachy neodkoupim).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam