• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DOCKINEZ: JYRKA: Sorry, špatně jsem to napsal.

Tesla ma dva (resp. Tři mody) od nejpokročilejšího:
    1. Autopilot (příplatkové, vyhodíš blinkr a změní jízdní pruh atd)
    2. Adaptivni tempomat s udržením v pruhu (drží vzdálenost od auta před tebou a točí volantem)
    3. Adaptivní tempomat (jen drží vzdálenost)

Jedničku nemám, dvojku nepoužívám, protože phantom braking.

"Hloupej" tempomat nemá. A je divný, proč se to brždění děje u dvojky, ale u trojky ne...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: to je blbost Tesla ti na tempomat auto zpomali a zase zrychli na zvolenou rychlost. Jeste si nastavujes vzdalenost pred autem, kterou chces aby ti udrzovala.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    CERMI_FOX: DOCKINEZ: nejde to. Ten adaptivní tempomat v tesle je stupidní a je výrazně horší než ten, který jsem měl v Octavii z roku 2017
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KUTAS: nekupovat věci od Babiše má, aspoň pro mě, primárně nepolitický rozměr - výrobky jeho chemiček jsou většinou předražené a téměř vždy nekvalitní :)
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    W_NOICE78: Pravda, ve 30. letech minuleho stoleti bych si BMW nekoupil. A ve 20. letech tohoto stoleti si zese nekoupim Teslu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIKDAS: A má Tesla „hloupej“ tempomat, tj. nastavíš, že chceš na dálnici držet 130, a ona drží?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    sorry, že se ptám takhle hloupě, ale to v Tesle nejde nastavit mód "jeď 140km/h, pokud dojedeš auto, zpomal na jeho rychlost, a drž si pruh" a ať rychlost nechá na řidiči, když to stejně FSD neumí ? Držet rychlost podle mapy mi přijde nesmysl, protože jednak se to mění neustále, jednak se může špatně zaměřit a najednou místo dálnice si myslí, že je na okresce vedle.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DIM_: Kvůli tomu adaptivní tempomat v tesle nepoužívám.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Jak vidím rovný štíhlý stín na silnici, držím plyn. Ne že by se mi to dělo nějak casto, navíc furt ty samá a předvídatelná místa.

Přijde mi to jako s ICE autem, též se člověk s tím musí naučit. Tim to neobhajuju, ale žít s tímhle v poho umím.

Vadí mi spíš, že to nemá 360 cam.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    JYRKA: Me nejvic stve, ze auto zacne brzdit, kdyz najizdi auto do pripojovaciho pruhu vedle tebe.. i kdyz ma svuj pruh, Tesla to vzdy vyhodnoti, ze je treba zastavit, aby to do nas nenapral.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    LAUNCHER: když ti auto v pátek odpoledne zpomalí najednou ze 130 na 80, tak seš vyděšenej dost. A ta auta za tebou taky, věř mi :)
    Zdá se, že to způsobují nejenom chybné podklady v mapách, ale taky špatná detekce kamiónů. https://youtu.be/7oprWTnnBqM?si=5K9MPQ7a2vJUecYC
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: W_NOICE78: Ach, díky za vysvětlení. Já jsem si to špatně spojil a pochopil jsem to tak, že ID Jyrka se pokaždé na D1 vypne palubní pocitac: DZODZO.

Takhle mě děsit v pátek 🙉
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER: to neni na reklamaci, ale jsou mista na D1 vim o Exit 66 - dálnice D1 (Loket u Čechtic, Ledeč nad Sázavou) ve smeru na Brno, kde ti tempomat sam od sebe snizi rychlost na 80.
    Je to v miste kde byla driv uzavirka a udajne ma Tesla neaktualizovany datovy podklady do map.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    LAUNCHER: auto je ze záruky. Hlavně phantom braking není jen u mého auta, je to hodně rozšířené - https://www.reddit.com/r/TeslaModelY/comments/1f411oo/phantom_braking_is_ridiculous/?rdt=39125

W_NOICE78: nechci jezdit bez tempomatu, to už radši odklikávat ty notifikace :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: A určitě to bude v logu, takže bude čeho se na té reklamaci chytit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Reklamuj to, nestalo se mi to ani jednou a slyším o tom prvně. Tohle bych se bál. Uff.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: musis jezdit bez AP/tempomatu, pak se to nedeje.
    Jasny, kazdy ma svoje mouchy.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DZODZO: jo, ale mně se to děje pokaždé, když jedu po D1 a D11 Teslou
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: stalo sa kamaratovi ze mu na dialnici ID3 vyplo palubny pocitac a musel nudzovo zastavit :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: co je horší: když jednou za čas odklikneš notifikaci nebo že ti auto začne zničeho nic brzdit na dálnici?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam