• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    JYRKA: W_NOICE78: U dvojky se mi to děje skoro každou cestu (jezdím po "městské dálnici" kde je deset nájezdů na 5km cesty) u trojky jsem to ještě nepozoroval.
    Takže pokud to dělá, je to mnohem méně často
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: jo a pak začne brzdit, protože si něco myslí.
    NIKDAS: dělá to i u trojky.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DOCKINEZ: JYRKA: Sorry, špatně jsem to napsal.

Tesla ma dva (resp. Tři mody) od nejpokročilejšího:
    1. Autopilot (příplatkové, vyhodíš blinkr a změní jízdní pruh atd)
    2. Adaptivni tempomat s udržením v pruhu (drží vzdálenost od auta před tebou a točí volantem)
    3. Adaptivní tempomat (jen drží vzdálenost)

Jedničku nemám, dvojku nepoužívám, protože phantom braking.

"Hloupej" tempomat nemá. A je divný, proč se to brždění děje u dvojky, ale u trojky ne...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: to je blbost Tesla ti na tempomat auto zpomali a zase zrychli na zvolenou rychlost. Jeste si nastavujes vzdalenost pred autem, kterou chces aby ti udrzovala.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    CERMI_FOX: DOCKINEZ: nejde to. Ten adaptivní tempomat v tesle je stupidní a je výrazně horší než ten, který jsem měl v Octavii z roku 2017
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KUTAS: nekupovat věci od Babiše má, aspoň pro mě, primárně nepolitický rozměr - výrobky jeho chemiček jsou většinou předražené a téměř vždy nekvalitní :)
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    W_NOICE78: Pravda, ve 30. letech minuleho stoleti bych si BMW nekoupil. A ve 20. letech tohoto stoleti si zese nekoupim Teslu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIKDAS: A má Tesla „hloupej“ tempomat, tj. nastavíš, že chceš na dálnici držet 130, a ona drží?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    sorry, že se ptám takhle hloupě, ale to v Tesle nejde nastavit mód "jeď 140km/h, pokud dojedeš auto, zpomal na jeho rychlost, a drž si pruh" a ať rychlost nechá na řidiči, když to stejně FSD neumí ? Držet rychlost podle mapy mi přijde nesmysl, protože jednak se to mění neustále, jednak se může špatně zaměřit a najednou místo dálnice si myslí, že je na okresce vedle.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DIM_: Kvůli tomu adaptivní tempomat v tesle nepoužívám.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Jak vidím rovný štíhlý stín na silnici, držím plyn. Ne že by se mi to dělo nějak casto, navíc furt ty samá a předvídatelná místa.

Přijde mi to jako s ICE autem, též se člověk s tím musí naučit. Tim to neobhajuju, ale žít s tímhle v poho umím.

Vadí mi spíš, že to nemá 360 cam.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    JYRKA: Me nejvic stve, ze auto zacne brzdit, kdyz najizdi auto do pripojovaciho pruhu vedle tebe.. i kdyz ma svuj pruh, Tesla to vzdy vyhodnoti, ze je treba zastavit, aby to do nas nenapral.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    LAUNCHER: když ti auto v pátek odpoledne zpomalí najednou ze 130 na 80, tak seš vyděšenej dost. A ta auta za tebou taky, věř mi :)
    Zdá se, že to způsobují nejenom chybné podklady v mapách, ale taky špatná detekce kamiónů. https://youtu.be/7oprWTnnBqM?si=5K9MPQ7a2vJUecYC
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: W_NOICE78: Ach, díky za vysvětlení. Já jsem si to špatně spojil a pochopil jsem to tak, že ID Jyrka se pokaždé na D1 vypne palubní pocitac: DZODZO.

Takhle mě děsit v pátek 🙉
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER: to neni na reklamaci, ale jsou mista na D1 vim o Exit 66 - dálnice D1 (Loket u Čechtic, Ledeč nad Sázavou) ve smeru na Brno, kde ti tempomat sam od sebe snizi rychlost na 80.
    Je to v miste kde byla driv uzavirka a udajne ma Tesla neaktualizovany datovy podklady do map.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    LAUNCHER: auto je ze záruky. Hlavně phantom braking není jen u mého auta, je to hodně rozšířené - https://www.reddit.com/r/TeslaModelY/comments/1f411oo/phantom_braking_is_ridiculous/?rdt=39125

W_NOICE78: nechci jezdit bez tempomatu, to už radši odklikávat ty notifikace :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: A určitě to bude v logu, takže bude čeho se na té reklamaci chytit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Reklamuj to, nestalo se mi to ani jednou a slyším o tom prvně. Tohle bych se bál. Uff.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: musis jezdit bez AP/tempomatu, pak se to nedeje.
    Jasny, kazdy ma svoje mouchy.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DZODZO: jo, ale mně se to děje pokaždé, když jedu po D1 a D11 Teslou
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: stalo sa kamaratovi ze mu na dialnici ID3 vyplo palubny pocitac a musel nudzovo zastavit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam