• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KORKMAZ: Nebesama myslíš panoramatickou střechu? Proč je to blbost? Resp. pár důvodů mě napadá, ale stejně bych to u dalšího auta chtěl 😉
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    W_NOICE78: šílený, mě ehybrid dodali za 6 týdnů a to byl v plný, teda kromě nebes, což je u EV totální blbost.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: mohl bych se podívat do statistik Škodovky, ale pro jednoduchost a moje bezpečí: velká část lidí radši objednává skladové vozy. Automobilky se snaží konfigurovat výrobu na sklad tak, aby pokrývala většinovou spotřebu. Ten vliv výroby na objednávku zákazníků není tak velký.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: Ja s tim problem nemam, jen vliv Muskova chovani na prodeje se urcite nepromitne hned v lednu, ale bude mit delsi setrvacnost.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: Ber to pozitivně. Kdyby sis to auto objednal u VW v roce 1631, tak by ti ho dodali nejdřív až v roce 1945
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    VW konecne dodalo auta objednany pred rokem.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SPEEDY: urcite v tom hra rolu ta polovicna cena
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    JIMIQ: Ajajaj, timto tempem Dacia brzy predezene "best value for money" na nejvetsim evropskem thru. Jak se to mohlo stat?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Kdo si chce zkusit trochu netradiční jízdu tak tady máte možnost vyhrát poukázku zdarma.

Driftování s Teslou? zpověď zkušeného řidiče + SOUTĚŽ! #tesla #drifting #drift @NejzabavnejsiTesla
    https://youtu.be/FewZcqrgiG0
    LELI
    LELI --- ---
    DZODZO: je to ohromne prima, jednou se mi to taky stalo. :-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CYBERHIPPY: to musi byt zaujimave, ked z FR kupis do CR take auto s prenajatou baterkou :)
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ...pozorujem pravidelne bazarové ponuky elektromobilov ve francii (dobrý je napríklad www.lacentrale.fr) a srovnávam to s nabídkou v bazarech v ČR

…komické je, jak často v českých bazarech mají jen nakopírované fotky z francouzského bazaru a pridají si k ponuce klidne i +10 000EUR ;oD

...ve francii je možnost financování baterie formou pronájmu
    ...proto je v nabídkách nutno dát pozor, jestli je baterie v ceně, nebo je pronajímaná
    VRUT
    VRUT --- ---
    LELI: z Acek mam nakonec uz druhy auto na baterky a sem s nima spokojenej, i dobry slevy mi dali bez velkyho smlouvani
    LELI
    LELI --- ---
    HANZS: Esa je obyc starej autobazar jako kazdej jinej, AAAcka jsou skutecna korporace a firma co nekam smeruje a chape moderni dobu... na ojety elektro je to asi nejlepsi volba, druhej takovej hrac v cechach asi pravdepodobne neni, je videt ze do elektro-vetve nacpali dost penez a prave proto pouzivaj ty diagnostiky baterek a maj tam lidi co tomu realne rozumej (elektromobily tam ma na starost nekde vejs v korporatnim zebricku typek co ma PhD tusim z bateriovejch technologii v elektromobilech, nebo tak neco)... Je to takovy jako srovnavat jabka s boruvkama, oboje je ovoce, ale realne je to neco dost jinyho. :-)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    HANZS: Pokles AutoEsa lze pozorovat delší dobu, prodával jsem ICE před 4 lety, nabídli cenu o 20k níž než AAA, ale koupit to chtěli. Před dvěma lety jsem prodával další auto a to už mi řekli, že veškeré auta nad 200k jedině do komise, AAA auto chtělo vykoupit ihned.
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    HANZS: Stejny pristup jako Esa ma i Skoda plus. Pokud ho vezmou, tak maximalne do komise anebo nabidnou nejakou smesnou castku.
    HANZS
    HANZS --- ---
    BANANABOY: Jako majitel a fanda Hondy říkám - ufff ještě že tak :)
    HANZS
    HANZS --- ---
    Nevím jestli se tu o tom psalo, ale je vtipné pozorovat že největší autobazary:
    - AutoEsa - vyhlásil, že s EV nechce mít nic společného a nebude je prodávat
    - AAAauto - dává svá bazarová EV recenzovat youtuberům (ElectoDad, Zima..) a v nabídce jich mají cca 200, ke každému udávají SOH.

No myslím, že AAA mají trochu větší povědomí o tom, kam se ubírá svět :)
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    LAUNCHER: tak to nedopadlo
    Velká fúze japonských automobilek zkrachovala - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-jednani-o-fuzi-hondy-a-nissanu-zkrachovala-269542
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam