• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    nestaci si na tu presklenu strechu nechat wrapnut nejaku odrazovu foliu s uv filtrom co to trochu zatemni? to je aspon moja idea ako to chcem riesit
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER: Ve Vidni Panda nebo Mazur, ale kdyz si priplatis tak mas vsechno.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Pokud je řeč o Go Parking na Ruzyni, mrzí mě, že nemají nabíječky i pod tou střechou. A těch pár co mají mi přijde že jsou pořád plné, což je ale vlastně dobře, že se to líbí 😊
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ELIJEN: Kdyz nechas auto delsi dobu na letisti, kde neni nabijecka ani strecha tak si moc overheat protection nezapnes.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LAUNCHER: hele před několika lety jsem jezdil do práce Mondeem v tmavě modré metalíze a s černým interiérem a kolega měl stejné, jen šedý interiér a stříbrnou metalízu. Obě auta stála vedle sebe na slunku na parkovišti a střídavě jsme jezdili na oběd pár kiláků jednou jeho a jednou mým. A rozdíl v teplotách byl nebe a dudy.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Tohle by byl zajímavý test btw. Vliv barvy auta/interiéru/panorama/Ag skla...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Šílený drift ze kterého jsem skoro zvracel, ale video vzniklo dobré:
    Elektromobil umí všechno: Cesta kolem světa i divoký drift + Soutěž
    https://youtu.be/Rn8SOnVAvgs
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER: u tmavsich laku mas v lete klidne 60-70 stupnu
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Kdyz zaparkujete v lete na slunicku, tak je jedno jakou strechu mate. Byl jsem v Italii ve 40° vedrech a vyresila to klimatizace... Muzete si i zapnout overheat protection.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    U nezatemneneho čelního skla IMHO ten rozdíl zásadní opravdu bude.
    KURE
    KURE --- ---
    KORKMAZ: z toho by vyplývalo, že skleněná střecha zvětší teplotu interieru o 20+ ?
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    W_NOICE78: Ty pokovený skla odráží cca 60% světla, takže prý to dokáže snížit teplotu v interiéru asi o 15°C...tohle mi tvrdili před 10 lety u VW, když implementovali čelní skla s vrstvou Ag.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Nikdy jsem se s tím nesetkal, mám teda bílou a bílý interiér a jsem jen v CZ, ne v Cali. Přijde mi to úplně stejné jako Oktavce před tím, ale změřeno to nemám.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DOCKINEZ: VW nebo Renault pouziva pdlc folie, ktery ti znepruhledni sklo elektronicky. Nekdo pouziva integrovany rolety. Existuji ruzne aftermatket stineni, ktery funguje a nejak nerusi interier.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER: V Tesle se interier v lete dost prehriva kvuli skleneny strese, proto ted ma nova Y metalickou vrstvu. Otazka je jak moc to bude ucinny.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Poprve jsem mel prosklenou strechu v Peugeotu 407SW. Tam mela i roletku, takze se daly vyzkouset obe varianty :)
    Jakmile jsi stahnul roletku, tak se auto prosvetlilo a bylo v nem prijemne. Citil jsem to i jako ridic.
    A kdyz jsem s tim byl poprve v Alpach… Od te doby kupuju sklo nahore, pokud to jde.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Protože je to pár mm tenký a proto je tam o několik cm větší prostor jednak pro hlavu, druhák větší hmota vzduchu a tudíž čistší vzduch. To s 190cm cením hodně.

Co se průhlednosti týká, při jízdě to nevnímám, ale zvlášť malé děcka to ocení, je z toho tak akorát vidět obloha ve dne, jinak je to dost zatemněné alespoň u mě.

Chce to osobní zkušenost, tohle bude každý vnímat trochu jinak IMHO. Někdo chválí optimističtější pocit, když má nebe nad hlavou, někoho by to mohlo stressovat, nevím.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    DOCKINEZ: Řidič z toho nemá nic, ale pokaždé, když někoho vezu, tak je to: "jéééé, vy máte prosklenou střechuu??"

Mně osobně jako největší výhoda přijde, že sklo se oproti laku jentak nepoškrábe při mytí :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    (Ale samo to že to nechápu já ani náznakem neznamená, že to někomu haním nebo dokonce rozmlouvám - to je pro pořádek)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam