• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    SMRGL: Auto je to pěkný, ale proč ten název s přídomkem "elektrický" v češtině? Když čtu ty propagační ceníky, tak se nějak nemůžu zbavit pocitu, jako by to psalo dítě nebo chatbot :-D

Jinak co jsem slyšel tak na běžný rencky slevy 10-20%, tak jsem zvědavý na tohle. Pidi elektra mám rád :-)
    DIM_
    DIM_ --- ---
    SMRGL: Prej R4 je vetsi nez R5 (: Takze ma bejt i drazsi.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    DIM_: Ok.
    Už jsem v něm seděl a hrál si s ním . Ale zatím nejel, protože ho kolega přivezl na prevozkach až dnes v podvečer a já mířím na jiné školení. Snad se s ním za cca týden v pondělí svezu. Následně ho ve středu/čtvrtek budu rozebírat pro školení mechaniku. Rozebraný bohužel zůstane do konce května.

Každopádně podle kolegy je pěkně hravé auto. Drží dost dobře stopu, i když už jel do zatáčky na hraně (piskaly pneu). Podvozky Renault/Alpine umí (docela se těším až ho vezmu do nějakých serpentin do kopce. S cliem mám jedno místo najety a tohle by mohlo být ještě libovější).. Zrychlení slušný. Lidi se po něm prý dost koukali.

Bohužel spotřeba / dojezd, krivka nabíjení na DC atd nejspíš do léta nezjistím.

Autíčko je to malé. Malý kufr, žádný prostor pod kapotou (tam je 11kW nabíječka s v2l/v2g). Renault predokolka, což některým lidem nevyhovuje. Motor je odlehčený typ motoru Meganu/Scénicu (tzn s buzenym rotorem v oleji). Sedět za sebou se dá. Zkoušeli jsme tedy jen spolujezdce a člověka za ním. Super je ten asistent Reno, který umi i česky a dají se s ním ovládat některé funkce vozu (zkoušel jsem zatim nastavení klimy, okénka, rádio...). Měl by umět v eng/fr/de/... využívat i chat gpt. Ten v češtině není, i když jsem někde v interních materiálech zahlédl nejasný příslib do budoucnosti.. Ohledně fotek - zkusím něco nafotit za týden. Nějaké foto z Renault academy v Paříži mam, ale v notasu. Teď se musím věnovat Bigsterum.

Ps: víc mě zaujal R4 a nástupce twizzi. R4 je taky male auto, ale ta střecha mě dostala. A nástupce twizzi super do města, ale bohužel se asi zatím nebude prodávat mimo fleety 😒
    DIM_
    DIM_ --- ---
    SMRGL: Prosim udelej nejaky fota a sepis nejakou recenzi, dojmy. Me to auto fakt zajima dost a nikde sem o nem nic moc poradnyho nevidel/nenasel.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    Btw, pokud budete mít nějaké dotazy k Renaultu 5, sem s nimi.. Za týden na něm budu připravovat školení, takže krátkodobě můžu něco otestovat.
    LELI
    LELI --- ---
    PEPAZZ: neco malo k tomu

Tesla Debuts Super Manifold V2 in the New Model Y—But Not Every Car Has It Yet
    https://www.notateslaapp.com/news/2603/tesla-debuts-super-manifold-v2-in-the-new-model-y-but-not-every-car-has-it-yet
    DIM_
    DIM_ --- ---
    PEPAZZ: Nejenom to, ale v USA ti na zadost daji ten radar i do staryho Y. V CR zatim ne.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    koukam že nový model Y čeká upgrade o vnitřní radar a o nový supermanifold verze 2 jako je v CT
    JAKUBATORUS
    JAKUBATORUS --- ---
    AHoj, nedávno mě zaujala možnost zakoupit skládačku na elektropohon, např. francouzský e-twin, či ve španělsku taky něco plánují/dělají. Neznáte někoho kdo s tím ma zkušenost, resp. jestli je to vůbec v českých krajích možný co se týče homologace? Díky. Ps: Jestli se to už řešilo, pošlete mi odkz? Děkuji
    GOR
    GOR --- ---
    DZODZO: Gumovy koberecky vrele doporucju Frogum Pro-line. Nemam je sice v Tesle, ale u Nissana a Skodovky - sedi perfektne a nesmrdi.

Dywaniki samochodowe ProLine dopasowane do Tesla Model 3 od 2017
    https://frogum-shop.pl/dywaniki-samochodowe/dywaniki-samochodowe-proline-dopasowane-do-tesla-model-3-od-2017/

Z jejich webu je dobre okopirovat SKU a koupit to pres Allegro (levnejsi doprava, platba v CZK)
    DIM_
    DIM_ --- ---
    To me napada .. kdyby nekdo objednaval https://rimetrix.com/product/medusa-black/ nebo vlastne cokoli od Rimetrix, tak bych si rad prihodil jeden (nahradni) cover.
    Oni shipujou jen do Nemecka a mel sem s tim hroznej vojeb je ziskat.
    Navic teda nevim co ted s cenou udelaj USA cla :/

DIM_
    DIM_ --- ---
    DZODZO: Ja kupoval jak na cz eshopech (vanu do kufru treba), tak treba ty gumovy koberce na amazon.de.
    A dalsich nemalo veci. Co premejslim, tak snad vsechno mam aftermarket. I poklice na kola, policky do podrucek atd.

Ale zajimavy je, ze ty lapace necistot a takovej pruhlednej polep u zadnich kol mi dali v Tesle automaticky, i kdyz jsem si o to nerekl/neplatil.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ola, objednavali ste si niekto do tm3 diely z nejakeho aftermarketu? tie co su na tesla strankach mi pridu trochu cenovo prepalene, zhanam gumove autokoberce a lapace necistot

https://shop.tesla.com/cs_cz/product/2017-2023-_-lapace-necistot-pro-model_3

https://shop.tesla.com/cs_cz/product/2017-2023-_-gumove-autokoberce-do-kazdeho-pocasi-pro-model-3
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    SCHWA: tak si mel pravdu :) asi jsem si tam s tim hral a omylem to ulozil

How to Fold TESLA Mirrors Based on Location
    https://www.youtube.com/watch?v=Z99yi0yjd1I
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    LELI: Bo laik o tom ví kulové a absolutně si neuvědomuje, co se může stát.

Taková klasika. Ale alespoň bude co dělat a budou další zajímavé příběhy do sbírky..
    LELI
    LELI --- ---
    SMRGL: upozornuji na obvyklou starou praxi.

Proc by se nemel pustit? Jestli si predratuje zasuvku na petikolik nebo tam da redukci bude imho bazmeku uplne jedno a nevidim proc by nemel normalne fungovat… akorat bych pred a pri prvnim nabijeni zkontroloval stary draty co tam vedou (dost napovi kdyz odkryje zasuvku). Ze by nejlepsi bylo od hlavniho rozvadece natahnout 5x4 a dat novou zasuvku a novej jistic neresim, bo se na to nikdo neptal. :-)
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    ELIJEN: Jako ze mam nekde v mapach zadane: tady prosim sklopit zrcatka?
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    LELI: Ježíš. Tak jistič není opravdu o typu zasuvky. I u starých zásuvek byly jističe 16/32A.

Každopádně tenhle bazmek by se neměl pustit, pokud není na síti tnc-s
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    LELI: Díky. Vypadá to ale na rejžovej noname a moc to ve mě důvěru nevzbuzuje.

Co se týče osazeného HW, tak ni nevím, zda ta stará motorová zásuvka jede. Vedle toho je skříň a dva velký bakelitový jističe 14,3A a 24,7A. Asi je to ale sdílený s bojlerem na ohřev vody, který je taky v blízkosti. Nicméně barák jako takový už samozřejmě tři fáze a modernější jističe má.
    LELI
    LELI --- ---
    KORKMAZ: mam neco podobnyho a funguje to dobre, cvaknes to do petikoliku a do auta jde 11kW, jestli je ma ten petikolik. Stary ctyrkoliky mely kolikrat 10 nebo 6A jistic, tak tam bys nabijel pomaleji. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam