• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    GOR: Sdílí. Třeba aria a scénic/Megan by měl mít stejný synchronni motor.. Buzeny rotor, chlazený olejem...

Zkusím z toho kolegy vytáhnout víc info o té spotřebě, až ho uvidím
    GOR
    GOR --- ---
    SMRGL: Tak jestli Ti nebude vadit se nšjako obecně na školení zeptat..... :-)
    BTW jak je to teď s aliancí Renault - Nissan? Nemáš povědomí jestli sdílí nějaké významnější celky na EV? Tuším, že ZOE (synchron s vinutou kotvou - tady by mě pro změnu zajímalo, proč měli na buzení uhlíky a ne nějaké tvrdé kartáče, což je možná příliš hnidopišský detail(?)) neměl s Leafem (synchron s permanentem) nic moc společného, ale jestli nemají nějaké méně okavypulné sdílené části...?
    GOR
    GOR --- ---
    DOCKINEZ: Jako jo, ale nebylo to o tolik...?

Jako představa, že když Leafa posadim na kola z Ofce (obrazně, maj jinou roteč děr, ET a vůbec...) a spadne mi spotřeba o, ať nežeru 8 % je nesmírně lákavá....
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    GOR: Nevím, nedokážu vysvětlit.. Samozřejmě ten příklad není reprezentativni vzorek a nemám to ověřené u dalších vozů s menšími koly.. Je to jen zkušenost jednoho uživatele..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GOR: Tesla má s většími koly taky větší spotřebu, už se to tu zmiňovalo. Ale důvod by mě taky zajímal.
    GOR
    GOR --- ---
    SMRGL: Nerejpu, je to vážně míněný dotaz. Můžeš nějak technicky odůvodnit, proč by na větších kolech měla spotřeba skočit o takový kus? To se ty větší kola trefujou do nějakýho absurdního zlomu na spotřební charakteristice pohonu?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Tohle vypada jako super krok!

Evropa má nového lídra v nabíjení elektromobilů, jmenuje se Spark Alliance | fDrive.cz
    https://fdrive.cz/clanky/evropa-ma-noveho-lidra-v-nabijeni-elektromobilu-jmenuje-se-spark-alliance-14326
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    JYRKA: Bohužel nevím. Dělám techniku a do marketingu a prodeje nevidím. Někdy za měsíci budu školit R5 prodejce, takze snad neco zjistím.

Btw, podle toho co sam slýchám, mnoho lidí nechápe predokolku, i když problemem není. A taky je u největších kol poměrně velká spotřeba. Pokud se tam dají menší kola, spotřeba prý spadne o víc jak 15% (toto mám od kolegy, který má v rodině dva a jeden z nich má na menších kolech spotřebu fajn)..

Auto jezdí super. Používam ho v případě sluzebek po ČR a SR.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DOCKINEZ: vidím něco jiného...

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JYRKA: Mně 1,2 mega přijde jako docela předražený na “obyč auto od obyč značky”.

Ale třeba by dealer cuknul a nabídnul lepší cenu, co já vím…
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    W_NOICE78: 15-16% max. VAG teď prioritizuje hybridy, na ty se čeká pár týdnů bez ohledu na výbavu. EV bohužel nevím
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    SMRGL: Když Tě tady vidím... V březnu se prodal jediný elektrický Renault - konkrétně Scénic. Prosím Tě, v čem je problém? To auto se mi docela líbí, předraženě taky nevypadá...
    A jinak děkuji za doplnění
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Enyaq taxi
    Elektrický taxi: Škoda Enyaq RS jako každodenní služebák
    https://youtu.be/DtvJiJN0Rv4
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    JYRKA: Tak doufám, že mě nebudete spamovat.

Digital key má Renault už dlouho, ale nyní jen pro fleaty a pro carsharing. Jinak má přijít snad u r4/5 i pro zákazníky.

Asistent je v Meganu/Scénicu anglicky atd. U R5/4 je už komplet v češtině, protože kvuli Google si Renault muset udělat asistenta svého...

Takze nějaký posun je..
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KURE: Enyaq má teď facelift a Elroq sotva vyšel, přičemž první ID s architekturou od Rivianu by mělo jít na trh až 2027. Takže dřív, než 2028 by nepředpokládal.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    KUTAS: Tak o přesunu výroby některých skodovek to španělska se už pár let ví..
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Mě jen mrzí, že Epiq se má vyrábět ve Španělsku.... takže to není ani moc Pepiq, jako spíš José.
    KURE
    KURE --- ---
    DUKED: diq :)
    mě to zajímá tak nějak povšechně jestli je realny počkat s novym autem na novou generaci.

JYRKA: škoda, dík.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KURE: já to nevím, sorry
    DUKED
    DUKED --- ---
    KURE: Někde jsem četl, že ten nový pepiq má být první škoda s digitálním klíčem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam