• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    KORKMAZ: Ano, ty limity jsem i tak nechal zapnuté a jezdím na TA v podstatě denně i po městě (např. v tunelech, které jsou plné rychlostních kamer, je to dobré). Teď jsem s tím otočil Chorvatsko a řízení na dálky to hodně ulehčí. Jen mi to občan brzdilo i v Rakousku v místech, kde zřejmě bylo dříve omezení ale teď už ne. Mají špatně nastavenou logiku systému, který dá přednost informací z mapy (jakkoliv nepřesné) před obrazem z kamery.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SCHWA: a myslis ze to bude v CR fungovat? podla mna, kym to neschvalia urady, tak to tu nemozu ani ponukat ako sluzbu ne?
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    Btw, nezkousel jste nekdo ukecat nekoho v Pruhonicich, aby vam to aktivovali na zkousku? At tam nejezdim zbytecne…
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    DZODZO: Kua to chci taky :))
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    MESTREY_: Myslíš VAG? Tam vypneš tempomat podle limitů, ale fajn věc je ho mít nastavený podle trasy. Hezky to pak samo brzdí, když se třeba přiženeš moc rychle na kruháč nebo příliš ostrý dálniční sjezd. Ale jde to samozřejmě taky vypnout, takže zůstane jen holej ACC a když si k tomu dáš slabou rekuperaci, tak to je vlastně celkem příjemná kombinace.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ja mam v apke na fsd moznost jak predplatne, tak zakupit nafurt, ale je to auto dovezene z talianska, tak mozno sa to riadi aj podla toho
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    SCHWA: mesicni predplatne je pouze v USA a Kanade
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    ELIJEN: Tobe to predplatne funguje? Ja v apce vidim jen one time payment. Chtel jsem to zkusit na mesic ted v lete…
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    JYRKA: Oprava: Dejvicky a Bubenecsky tunel
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    JYRKA: MEB to ma vypinaci i v ramci Travel Assistu. Coz je dobre, protoze ty rychlostni limity v jejich mapach od HERE maji neustale chyby a shadow braking je bezny. Nejlepsi test na toto je Letensky tunel, tam je krasne videt, jak jim to (ne)funguje.
    GOR
    GOR --- ---
    NIKDAS: Souhlasim. Z parku, co jsme navstivili (Nigloland, Plopsaland), je Energylandia top.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    JYRKA: V ceně toho FSD je i upgrade HW. Spíš mi přišlo jako podvod to, že pokud by sis FSD vzal formou předplatného, tak si musíš zaplatit i za upgrade HW, i když od začátku tvrdili, že auto má všechen HW potřebný k autonomnímu řízení. Podle mě to je na hromadnou žalobu.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    SPEEDY: Energylandia je imho lepsi nez europapark (i kdyz v nem jsem byl pred 10 lety, tak snad nekecam). V EL kazdyrok a je neskutecne jakym zpusobem pribyvaji atrakce. Napr je v ni cca 8 obrovskych atrakci, kdy kazda z nich by mohla slouzit jako hlavni (a jedina) v mensim parku :)

Koukam ze pojedes kolem, tak si tam kdyztak udelej zastavku :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    SMRGL: ne, zapneš adaptivní tempomat a nebo vypneš. Ale schválně se podívám do auta.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    JYRKA: Ona jim tam ta predediktivni funkce nejde vypnout? Zajímavé
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    Letosni vylet po Evrope, spojeny s navstevou rodicu na Morave.
    Mapy Google
    https://maps.app.goo.gl/FVTcpawqn2dYD4jL7?g_st=aw
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DZODZO: napsal jsem to asi blbě: brzdí ze 130 na 80, na našich dálnicích.

W_NOICE78: o FSD ani nemluv, Tesla se chová jako klasický podvodník. Máme model 3, rok 2020 - tím pádem s HW3, o kterém sama Tesla po letech mlžení přiznala, že nepůjde použít pro FSD. A co Tesla nabízí přímo v aplikaci? Možnost zaplatit si za něco, o čem ví, že to nikdy nepůjde použít.

W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: Je to zoufalost, nechapu ze si to Tesla u dodavatelu dat neosefuje. Podle me s tim ani nic delat nebudou a donuti lidi at si priplati za FSD pokud ho schvali. Jinak ten problem neni jen Tesly, Enyaq to dela taky.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: 130 je maximalka ci to jazdis kdesi po autobahnoch?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: už se těším, kdy konečně začně u Tesly fungovat korektně adaptivní tempomat a nebude to panicky brzdit na 130, protože tam bylo kdysi omezení.
    Podle recenzí to dělá i Y po faceliftu, takže jsem docela skeptický. Manželka tempomat už ani neoužívá, protože je to vysloveně nebezpečná věc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam