• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KORKMAZ: Kámoš teď objednával Enyaq RS doslal 20% slevu. Odhaduju že fleety mají slevy ještě větší.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    W_NOICE78: Na ID modely je to cca 15%, čili zhruba poloviční sazba oproti spalovákům.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JYRKA: tak těch 500km nemusíš jet v kuse, klidně s několika zastávkama (a nejde si je zvolit libovolně, protože v každé zastávce je nějaký cíl), ale v těch zastávkách nebo jejich bezprostředním nemusí být možnost nabíjet. Ale záleží na usecase každého
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KURE: Půl mega to není, je to 200–300 tisíc, ale stejnou slevu dostaneš u koncernu jen při pozdravu.
    KURE
    KURE --- ---
    W_NOICE78: no v listovejch cenach to stoji tak o pul mega míň než ID7
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: digitální klíč to má, to je jedna z prvních věcí, co hledám :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    No nevím, jestli z toho bude bestseller. Asi by mi vadilo, že to nemá digitální klíč – tahat po kapsách klíče už bych nechtěl. Ty krytky na nabíjecím konektoru tam mají proč? Black piano je už trochu outdated a ten displej před řidičem taky nic moc. Normální liftback, který bude stát raketu a má pomalé nabíjení. To bych si raději koupil ID.7.
    POV Mazda6e | Walkaround, Trunk, Back Seats, Cockpit, Driving, Driving in Autobahn (no limits)
    https://youtu.be/FOiZXNXtbHA?si=2EXhuiTTGDbTeTlH
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: mozno je ten lane assist vytuneny na lepsie silnice nez su v cesku no, ja tiez musim casto objizdat vymole, na jednom kratkom useku po ceste do prace su asi 4, tak tam to furt pipa, ked to zabudnem vypnut :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: zatím jsem se nepotkal s autem, které by to mělo vyřešeno tak blbě jako Tesla.
    Nicméně jsem reagoval na to, že omezit kvalitu auta jen na dojezd je naskakování na argument ropáků. Přitom tak dlouhý dojezd potřebuješ dvakrát ročně (a kdo ví jestli, protože jet 500 km v kuse je prostě nebezpečné), kdežto mnoho dalších vlastností potřebuješ denně - v mém případě neotravující vedení v pruhu určitě :) Vlastnosti auta jsou komplexní a celkový zážitek přece není jen o dojezdu.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KORKMAZ: mal som GGcko liftback a priestoru tam bolo dost aj v kufri, tesla 3 ma o nieco mensi kufor (sedan) ale uz nepotrebujem vlacit kocarek pre decka, tak mi to zas nejako nevadi, ale nakladanie batoziny vyzaduje trochu viac taktiky :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    JYRKA: Měl jsem dvě šestky a je to přesně ten případ auta mimo časoprostor - velký zvenku, malý zevnitř. Ale tohle vlastně ani není magda, je to koncepčně nějaká čína (tím neříkám, že špatná).
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: Jak víš, že ta Mazda má funkční tempomat a netrpí phantom brakingem? Sedany obecně praktický kufr nemají.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DZODZO: Je povinny, ale je u Tesly tragicky implementovany.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: ten lane assist tam je ale povinne ne? vypnut sa da, ale nie natrvalo... no a co sa tyka kufru, asi nemozes porovnavat sedan a liftback to by si musel porovnavat s Y
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAZZ: To je jeden z mnoha parametrů. Mně u auta třeba zajímá, jestli má funkční tempomat, který náhodně nebrzdí, jestli nezačne hystericky ječet, když se přiblížíš čáře a nebo jestli má praktický kufr, do kterého můžu dát i psa. Protože to jsou přesně věci, které mě iritujou u Tesly.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: 10-80%

Doba nabíjení 47 minut platí pro vůz vybavený 80kWh akumulátorem a vychází z teploty akumulátoru/okolí 25 °C (+/-2 °C), při použití 90kW stejnosměrné rychlonabíječky a počátečním stavu nabití 10 %. Skutečná doba nabíjení závisí na různých podmínkách během nabíjení, jako je například typ rychlonabíjecí stanice, stav akumulátoru, nabíjecí návyky a teplota akumulátoru a okolí. V chladných podmínkách ovlivňuje požadovanou dobu nabíjení teplota akumulátoru i okolí, což může v určitých situacích vést k výraznému prodloužení doby nabíjení.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    JYRKA: for real? efektivita ve wltp taky nic extra s baterkou 80kwh umí TM3 700+km mazda jen 550

JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ta Mazda 6e vypadá hodně zajímavě
    ZCELA NOVÁ MAZDA6e
    https://www.mazda.cz/modely/mazda-6e/
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    PEPAZZ: pristi rok, ne? Rikali predstaveni 25, prodej 26
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    JIMIQ: na trhu za dva roky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam