• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    _A5_: tak takové Oktávky kolem 300k jsou asi 5 let staré. Když se podíváš na aktuální trh, tak ŠKODA vyloženě BEV Octávku model zatím nemá... všechno to jsou zatím spíš SUV modely.
    Takže to odhaduju na 5 - 10 let, cena bude asi vyšší, ale reálnou hodnotou bude odpovídat současným 400k CZK.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    hm skoda, ze toto zatial nefunguje

Tesla has received feature requests for geofencing the alarm (e.g., via X posts to Elon Musk), but no such update exists as of September 2025. If this is a frequent issue, consider submitting feedback through the app (Service > Report Issue) or checking for software updates, as features evolve.

vcera doma v garazi mi lietala v kabine mucha a pustala alarm kazdych 5 minut, nez som na to prisiel cim to je :)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    _A5_: Tipuju tak 10 let, ale Tesla musi nejdriv vydat ten svuj low-cost model a nesmi byt moc velkal inflace :)
    _A5_
    _A5_ --- ---
    PEPAZZ: az bude za tu cenu ekvivalent oktavky kombi ("ceskeho snu"), tak by se prodeje mohly rozjet :) Kona imho jeste neni takovy ten typ univerzalniho auta pro ceskeho chalupare s rodinou
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    _A5_: rekl bych ještě nejakou dobu ano, pokud se bavíme o ceně s dph.

S cenou bez dph se k tomu už ted bliží mg4 64kwh a e-niro 64kwh, mg4 s lfp uz je za 300 bez dph ted . Kona se da uz ted realne koupit za 330 s dph

_A5_
    _A5_ --- ---
    CUKI: ne.
    "Podle společnosti Aures Holding, která provozuje největší české autobazary AAA Auto a Mototechna, také roste průměrná cena použitých vozů. Letos se ojeté vozy v průměru prodávají za zhruba 300 tisíc korun. Společnost Cebia, zabývající se ověřováním původu vozidel, uvádí průměrnou cenu v podobné výši – 298 tisíc korun."
    CUKI
    CUKI --- ---
    _A5_: Za 300K máš nový auto, myslím že většina lidí jezdí s ojetým autem spíš za 30 max 50k Kč :-)

Podle mě ani ty dnes vyrobené auta se za tu cenu nebudou moc prodávat. Protože když budeš chtít koupit třeba desetileté auto, tak ty baterie budou děsná loterie a pokud pojde tak novou do toho chtít nebudeš, protože bude stát víc než nové auto.
    _A5_
    _A5_ --- ---
    Mate nekdo odhad, kdy by mohly stat ojete auta s dojezdem okolo 400-500 WLTP cca tech 300k? Coz je castka, za kterou si vetsina populace (soukr. osoby) CR kupuje ojeta auta.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    NIKDAS: Zmiňoval to Honza Dědek z AAA Auto. myslím, že v tomto videu - https://www.youtube.com/watch?v=a-Ymws6BbSY
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    PEPAZZ: 2037
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    VLASTIS: Áčka nabízejí kontroly i třetím stranám? - kolik za to účtujou? Nebo musíš předstírat zájem o prodej a vytáhnout to z nich takhle podvraťácky?
    FINSON
    FINSON --- ---
    VLASTIS: OK, to už je zase skoro málo :-) Díky za info!
    CUKI
    CUKI --- ---
    VLASTIS: tedy jsem se poměrně trefil
    CUKI
    CUKI --- ---
    JYRKA: To je hodně hloupej nápad když za tu cenu máš mnohem lepší a novou LFP baterii.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    FINSON: Mám o generaci novější zoe ze40. Reálný u tvého počítej 100km, v zimě méně. Nechal bych si zkontrolovat baterku v aaaauto. Na ježdění po okrese ok. Po dálnici může klesnout dojezd klidně na polovinu.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    FINSON
    FINSON --- ---
    KULA: Protože jsem ho neviděl za 160k :-) Kolem 200k už jsou, ale to už se mi zase zdá příliš, nějak akutně to druhé auto nepotřebujeme. Tak můžu ještě vyčkávat.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    JYRKA: Nová metoda v uvozovkách, poprvé jsem o tom slyšel snad před čtyřmi lety. A jak klesá cena nových článků, klesá cena leafa, takže poměr drží.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    LELI: Na auto ta baterka v haji je, doma poslouzi. Koneckoncu ja mam jen 10 kWh a jsem rad.
    LELI
    LELI --- ---
    Leafa, kterej ma blbej battery management a castokrat jsou ty baterky kvuli tomu v haji, to dava smysl. :-)

Za tri kila byl novej dacia spring s 30 kWh baterkou, tam to smysl davalo, mohl jsi ji po x letech namontovat zpatky a reklamovat. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam