• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LAUNCHER: Omlouvám se, myslel jsem to v určitý nadsázce. Každopádně rozlišuju mezi Číňany (mezi kterými mám spoustu obchodních partnerů) a extremistickou státostranou.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Přátelé prosím, rule 7 a 6. Myslím že CN dala světu hodně, ne kazdy si vybírá své politické zástupce dle své libovůle. Chápu že je problém komplexní, ale snazme se chovat přátelsky k 1.4mld lidí, děkuji. (případně zkusme i sebekritiku za některé naše ústavní představitele, nebo relativně nedávnou minulost)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Nenabral jsem z toho úplně ten pocit, že by Hyundai/Kia měly OTA na úrovni Tesly nebo CN, co se týká frekvence, přidaných fcí. Ale doma to nemám, plést se můžu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Dilema „Elon vs partaj rudých vrahů“ je dobrá poznámka.

Jinak když kolega zmínil Porsche, šel jsem předevčírem k autu a po ulici jelo EV Porsche. A překvapilo mě, jakej to i při nižší městské rychlosti dělalo randál. Elektromotor nebyl slyšet, ale kola fakt hodně. Je možný, že některý pneu jsou tak hlučný?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ALESH: Takže hledáš ‚Tesla zážitek‘ bez Tesly. Reálně zbývá jen Čína (Xpeng, Nio, Zeekr, Lynk & Co) nebo Volvo / Polestar.
    To jsou zatím jediní, kdo ten styl fakt převzali. Jen vyměníš Elona za filozofii strany. Třeba XPeng G6 je v podstatě čínský Model Y a naživo vypadá fakt dobře.
    Pak už zbývá německá prémie (Neue Klasse, MB, Audi, Porsche) nebo risknout Rivian/Lucid bez servisu. Takže vylučovací metodou je ta Korea nakonec asi fakt nejlepší volba.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ALESH: Xpeng, NIO, BYD...
    ALESH
    ALESH --- ---
    W_NOICE78: tak me naopak Tesla laka filosofii a tim odlisnym pristupem Treba jen tim, jak pristupuje k updatum. Je to proste neco jinyho, nez vsechny ostatni auta co vypdaji a ovladaji se jako spalovaky. Vlastne heldam neco jako Tesla, co neni Tesla :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mně se nějak začal líbit dlouhej Enyaq, prostě takovej nafouklej kombík, žádný škaredý SUV.

Začínám mít o sebe strach, tak s testovací jízdou počkám až po státnicích :) Třeba to do tý doby přejde.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    ALESH: Chápu, že to nechceš, ale dělal jsem průzkum bojem a u VW jsou slevy na čistý EV max 20% a nějaká obyč ID3 by vyšla cca na 3/4mio.

U slepice jsou slevy spíš jen na enyjak, taky do 20%, elrok slevy spíš vyšší jednociferný, protože vysoká poptávka.

Na bawor i4 jsem se ptal a tam to bylo spíš o operáku, ale 16k mi přišlo dost.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER: Upřímně, s jeho mindsetem je dobře, že o Tesle neuvažuje a to nemyslím ve zlým. Ať si koupi Ioniq a má klid.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ALESH: Posouvá planetu, říká a dělá toho leckdy nefér věci, dost věcí kazí, ještě víc věcí dělá dobře. Všichni jsme víc nebo míň zraněný duše. Pokud zranění Tvoji duše tohle neumožňuje akceptovat, já to určitě pochopím na základě stejných principů. Hodně štěstí s výběrem a ať se daří 👍
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ALESH: Vykouknout z divno-online sociálních bublin a hysterií co mimo divno-online neexistují, přečíst si životopis Elona (mmj týden v nemocnici po zmláceni od skupinky šikanátorů ještě na high school v Pretorii), naučit se podívat na svět i jinýma očima (občas v souhlasu, občas v nesouhlasu, ale s pochopením) a úplně v klidu si koupit TM3.

Nebude to skvělý, je to pořád jen auto, ale bude to nejlepší. Podívej si i na ojeté, některé jsou za super cenu. Nutno pak ale koupit s někým kdo se vyzná, nebo se na to radši vykašlat a vzít teda novou.

Každopádně přeji spoustu šťastných km a dík že posiluješ řady EV majitelů 👍
    ALESH
    ALESH --- ---
    LAUNCHER: ja to tady nechci rozmazavat. Je mi jedno jakej mel zivot. Dulezity je to, co dela a rika ted. A to je neco s cim se naprosto nedokazu ztotoznit. Bubliny na to nemaji vliv.
    IV0
    IV0 --- ---
    ALESH: BMW i4, Polestar 2. V obojím jsem jel a je to hodně dobrý, jenom to bylo v té době výrazně dražší na koupi i na servis.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: Za tyhle peníze se v ČR prodávají o rok starší M3 s menší baterkou a pomalým Intelem. Pokud je kapacita baterie nad 80 % tak je to dobrá nabídka a ještě má parkovací senzory. Jediný mínus je, že baterka a motor už jsou po záruce. Při 200k km u Modelu Y často vržou přední ramena. Pry staci v Service Menu najit položku Nominal Full Pack Pokud tam uvidíš číslo nad 68 kWh, je baterie v dobrém stavu (degradace pod 15 %). V Service Menu se podívej jestli tam nejsou žádné červené chyby.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Premyslim o Ioniq 5 nebo 6. Jake jsou jeste alternativy k temto autum? V idealnim svete bych prekousl nepohodli a hluk a sel bych do Tesly 3 nebo Y, ale nedavam Elona. Soucasne nemam rad SUV - Ioniq 5 je asi jedine co bych prekousl. KIA EV rada me moc neoslovuje (a nema ventilaci sedacek) ale mozna bych se nechal ukecat. U skodovek mi vadi, ze to proste vypada a ovlada se jako normalni spalovaci auto. TO same VW.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    W_NOICE78: je to LRWYGCEK2NC460824
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    BOBASH: soc me nezajima zajima me balance článků a soh resp kapacita. Uvidim jestli me k tomu pustej s diagnostikou v době hledne době
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Chaos v Praze: úředníci se diví, že si majitelé elektroaut chtějí koupit celoměstský parkovací tarif. Od ledna měl platit, ale neplatí | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://archiv.hn.cz/c1-67830680-chaos-v-praze-urednici-se-divi-ze-si-majitele-elektroaut-chteji-koupit-celomestsky-parkovaci-tarif-od-ledna-mel-platit-ale-neplati
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: rano predohrev kabiny v garazi, tam bolo asi 5 stupnov, teraz poobede predohrev na parkovisku vonku kde bolo -3, klima na 20 stupnov plus zaple fotele

v lete by si tato trasa papla o 10% menej baterky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam