• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MISO
    MISO --- ---
    LAUNCHER: mam foto :)

a propos, videl som predvcerom cierne BMW iX3 a moc to s tou farbou nevynikne, ale vyzera to zaujimavo

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DZODZO: prohlasujou ze jim stačí 50kW přípojka, zbytek pojme megapack
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Číňani si docela vymýšlí zajímavé věci

KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    W_NOICE78: Mě vždy fascinuje cokoliv od čezu. A pak se člověk jde podívat před jejich ústředí a tam mají dvě nabíječky a z toho žádný AC a jednu rejži, takže celkem tři špagáty a z toho jeden de facto k ničemu :-D To už má pomalu víc trafačka na přilehlém sídlišti.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    W_NOICE78: bude treba napisat do tesly, aby pristavali nejake dalsie nabijacky, az tam zacnu jazdit non-tesla vozy nabijat s takymi nezmyselnymi cenami :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Po zdražení benzínu a nafty se přidává i ČEZ. Asi už mu bylo blbý, že má nejdražší DC nabíjení, tak ho zlevnil, ale vykompenzoval si to aspoň zdražením AC. Závidím všem akcionářům ČEZu.
    MAGE
    MAGE --- ---
    DZODZO: Tak benzinky taky nemáš u rafinerie
    Tipuju velké baterky v blízkém okolí
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PEPAZZ: zacnu asi niekde popri atomovych elektrarnach ne? :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Na to jsem fakt zvědav:
    BYD plans to deploy its 1,500 kW Flash Charging 2.0 network in Europe within the next few weeks. Initial stations will support vehicles equipped with compatible Blade Batteries.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BOBASH: Já narážel na nějaký to video s elektrickým C3, který proběhlo před časem tímto boardem. Tam si borec, pokud si dobře pamatuju, kromě jinýho právě stěžoval, jak mu to žere.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DOCKINEZ: Corsa umí mimo dálnici nežrat, jezdilo mi to snad za 12 kWh/100 km nebo něco takovýho. Pravda, v létě.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JYRKA: Sice to má mouchy, ale zato to mrtě žere <3
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    I was going to return the Citroen e-C3 but it got stuck and had charging issues
    https://youtu.be/XyMVdThTBZM?is=AkRTFPMV5KHtjbam

Tech recenzi na Stellantis je vic. I zebricky spokojenosti majitelu EV okupuji… zespodu
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    CAL: o Instru dost psali ve Světě Motorů. Můžu zkusit pohledat, a vyfotit ti to.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CAL: Jako když to dítě je jedno, tak to asi hodíš kdyžtak na sedačku. V tom případě mi dává Inster dost smysl, jediná další podobně mrňavá věc je Spring, což je naprosto neuvěřitelně příšerná.... ošklivý, nepěkná věc.

Pak jsou podobně mrňavý BYD Dolphin Surf, což asi nebude úplně strašný, a DongFeng Box, což je strašný zcela určitě. Navíc odmítám doporučovat lidem Číňany, i když jsou zrovna dobrý.

Možná by stálo za to, počkat na Twingo. I když Insterem se asi nic nezkazí.
    CAL
    CAL --- ---
    BOBASH: Na i3 koukám taky, ale pro mě by ta velikost byla feature, ne bug, hledám auto doslova jako nákupní tašku. Naše příjezdová cesta, kde by se auto mohlo nabíjet, je hodně stísněná (ten Sharan je tam prakticky ode zdi ke zdi) a musí tam zůstat místo na průchod tlustého souseda. Samozřejmě to má limity a kdyby se k dítěti nevešel nákup, tak to nedává smysl, ale v tom jsem doufal, že bude dobrá ta inzerovaná flexibilita se sklápěním/posouváním sedaček a tak.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    BOBASH: on mi právě poslal toto:

https://carvago.com/cs/auto/81075336/opel-corsa-electric-gs-115-kw

Což jako 500k za funglovku je skvělá cena.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    NIKDAS: Nebudu úplně souhlasit s JYRKA:. Jako nový bych to nedoporučil ani náhodou, protože za 800 nebo kolik to naposledy stálo je to hodně nepovedenej vtip.

Za tři kila jako ojetina to není tak blbý a proti tomu e-Golfu možná lepší varianta, je to přeci jen modernější a má to lepší dojezd – mimo dálnici je to víceméně i použitelný. Ale jako furt je to Pežó...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NIKDAS: Odpovidam za nej: nikdy Stelkantis. Pldivej se na recenze Citroenu nebo Peugeotu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam