• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JYRKA: Sice to má mouchy, ale zato to mrtě žere <3
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    I was going to return the Citroen e-C3 but it got stuck and had charging issues
    https://youtu.be/XyMVdThTBZM?is=AkRTFPMV5KHtjbam

Tech recenzi na Stellantis je vic. I zebricky spokojenosti majitelu EV okupuji… zespodu
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    CAL: o Instru dost psali ve Světě Motorů. Můžu zkusit pohledat, a vyfotit ti to.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CAL: Jako když to dítě je jedno, tak to asi hodíš kdyžtak na sedačku. V tom případě mi dává Inster dost smysl, jediná další podobně mrňavá věc je Spring, což je naprosto neuvěřitelně příšerná.... ošklivý, nepěkná věc.

Pak jsou podobně mrňavý BYD Dolphin Surf, což asi nebude úplně strašný, a DongFeng Box, což je strašný zcela určitě. Navíc odmítám doporučovat lidem Číňany, i když jsou zrovna dobrý.

Možná by stálo za to, počkat na Twingo. I když Insterem se asi nic nezkazí.
    CAL
    CAL --- ---
    BOBASH: Na i3 koukám taky, ale pro mě by ta velikost byla feature, ne bug, hledám auto doslova jako nákupní tašku. Naše příjezdová cesta, kde by se auto mohlo nabíjet, je hodně stísněná (ten Sharan je tam prakticky ode zdi ke zdi) a musí tam zůstat místo na průchod tlustého souseda. Samozřejmě to má limity a kdyby se k dítěti nevešel nákup, tak to nedává smysl, ale v tom jsem doufal, že bude dobrá ta inzerovaná flexibilita se sklápěním/posouváním sedaček a tak.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    BOBASH: on mi právě poslal toto:

https://carvago.com/cs/auto/81075336/opel-corsa-electric-gs-115-kw

Což jako 500k za funglovku je skvělá cena.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    NIKDAS: Nebudu úplně souhlasit s JYRKA:. Jako nový bych to nedoporučil ani náhodou, protože za 800 nebo kolik to naposledy stálo je to hodně nepovedenej vtip.

Za tři kila jako ojetina to není tak blbý a proti tomu e-Golfu možná lepší varianta, je to přeci jen modernější a má to lepší dojezd – mimo dálnici je to víceméně i použitelný. Ale jako furt je to Pežó...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NIKDAS: Odpovidam za nej: nikdy Stelkantis. Pldivej se na recenze Citroenu nebo Peugeotu
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    BOBASH: Co Opel Corsa?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CAL: Hele osobní zkušenost s tím nemám, ještě jsem se nedokopal si to půjčit – ale bacha na to, že je to FAKT MALÝ. Ono se to na fotkách může zdát podobný jako třeba Fabia, ale je to tak o dvě třídy menší. Což samozřejmě na vožení jednoho dítěte nemusí vadit, ale může bejt blbý, že se pak do kufru nemusí třeba vejít nákup.

A furt to bude relativně drahý, souhlasím s tím, že i3 asi bude lepší volba. Nebo eGolf, jestli chceš něco levnýho.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Tohle je velká věc pro nás Mustangisty Machisty: https://9to5mac.com/2026/03/16/apple-maps-ev-routing-carplay-ford-battery/

Ta integrace CarPlay s autem je naprosto super!
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    CAL: BMW I3 mi připadá jako lepší volba
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    CAL: Moje máma není dobrej řidič, ale potom, co jsem jí vnutil automat, se kupodivu rozjezdila, toto se jí nestalo ani jednou. Prostě zakázat používat levou nohu (ale pravda, bylo jí v tý době jen 60+)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    IKSIK: Já jsem nikdy nepochopil ten koncept toho "učit se s automatem".
    CAL
    CAL --- ---
    NIKDAS: Pokukuju po něm úplně stejně. Když v zimě žena odváží třicetikilovou dceru 5 kilometrů na kroužek plavání dvoutunovým dieselovým Sharanem 140kW, pokaždé uvnitř pláču. Zároveň nemáme místa nazbyt a ani peníze na stylovku typu 500e nebo mini, nebo možná spíš nechuť ke stylovkám, preferuju maximalistickou utilitárnost, ojetý Inster se zdá jako ideál.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEPAZZ: Klidně. Ale bude to ještě trvat, ještě nejsou ani iX3 na testy.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    BOBASH: Jestli se ti dostane ta nová i3 do ruky zastavíš se s ní? :) resp. dej vědět někde bych tě dohnal :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAZZ: Ano, on v podstatě při jízdě trvale brzdí :) Jak to má motor vepředu a vzadu, tak ten přední motor při ustálené rychlosti funguje jako super zvyšovač spotřeby - ověřeno s kamarádem, který má jen zadokolku.
    A pak samozřejmě chybějící tepelné čerpadlo tomu taky nepomůže.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEPAZZ: Podle mě to bude zatím jen odhad, nevím o tom, že by BMW oficiálně představilo parametry.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: To, že ne každý ICE auto se uchladí, ještě neznamená, že nemůžou existovat takový, který se uchladí.

Jinak speciálně Nordchleife je pekelnej test pro cokoliv, je to dlouhý, s vysokýma rychlostma, ostrým brzděním atd. – nicméně zase se tam jezdí hodně rychle v průměru, takže se aspoň motor chladí dobře. Na chlazení motoru jsou nejhorší pomalý okruhy, nejhůř třeba Sosnová.

Na Ringu spíš shoří brzdy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam