• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    JANOS: Na lyže nejezdi mě vůbec, ale díky za tip;)
    Naopak - bez displejů, ať se nudí stejně jako my;)
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    W_NOICE78: Nerozumím tomu nájezdu, co si mám rozmyslet? Nove auto určitě ne...
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    ABS: 2 deti + 2 dospeli, pred mesicem tyden v Rakousku. Vezli jsme veskery vercajk krom dospelackych lyzi (pujcujem na miste). Vesli jsme se krasne a jeste dost mista zbylo. Uvnitr auta nebyla jedina vetsi taska. TM3. Samozrejme basy braniku, pastiky a rizky na tyden nevozime :))
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    W_NOICE78: Proc?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Pokud už jdeš do Tesly, tak bych spíš řešil novou než roční kus. A s tím nájezdem bych si to možná ještě ujasnil.
    ABS
    ABS --- ---
    JANOS: pokud jezdí na lyže, někam dál, hlavně ne LFP.
    + Byť je kufr v M3 překvapivě velký na zimní dovolenou s lyžemi, lyzáky a helmami+věci na týden uvnitř to není.

Elegantně se nyní řeší boxem na kouli, prý dokonce přidá pak km dojezdu. V AT to měla na enyaqach snad polovina Němců.
    JANOS
    JANOS --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Pokud mas decka vem takovou co ma displej i vzadu. Pokud chces lyze do 3 tak jenom Highland ma sklapeci stredni sedacku.
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    Ahoj,

Má tu někdo zkušenost s tím jak reálně na místě prověřit stav baterky na hyundai Ioniq? Vím že u VW šlo napojit takové dongle na appku v telefonu a bylo možné vidět stav battery cells atp.

U Hyundaie nevím. Za rady díky.
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    Moc děkuji všem za podněty! Když ID LELI říká Tesla, tak Tesla;) zkusím se projet 3 a Y.
    - Ač mám 2 děcka a furt někam trajdáme, tak jezdíme nalehko (především díky mikro kufru co má S60), tzn. 3 by měla stačit
    - Dotykový displej mi nevadí - prakticky nic nenastavuji, ale možná budu překvapen;)

rovnou se zeptam, je podstatne u 3 jestli rok 2024 nebo 2025?
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    BOBASH: Tesla alespon uz opravila ten bug, kde v infotainmentu se ti zapla mlhovka, ale realne nesvitila. Teda "opravili" to tak, ze v rezimu "auto" sviceni mlhovky nejdou zapnout vubec.

Taky koukam, ze asi nejak upravili ceny Model Y nebo tam pridali nejaky novy model, takze rozdil ceny Standard vs Premium je jen 65000 (u LR).

Packy v zakladu porad nema, ale podle jejich sales mit muze. Nevite nekdo, jak/kde/za kolik se to da doobjednat?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: pouzivam hlas na nastavenie teploty, fukania klimy, zapnutie hmloviek ... glovebox som otvaral za rok asi 3x - tolko k tomu preco nepotrebujem tlacitko na glovebox

Este by som chcel groka co by mi zvladol vypnut nudzovy lane departure, ale neviem ci bude tesla vydavat AI update skrz EU zakony o chranenej dielni pre obcanov.. da sa vyriesit sexy buttons, 4 tlacitka by boli viac nez potrebujem
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    ABS: Jo, paměť sedaček nespojená s profilem je taky docela důležitá, protože málokterý auto pozná, kdo z těch, co do něj nastoupili, je řidič a kdo spolujezdec.

Jinak teplota je pro mě třeba akceptovatelná na displeji, ale musí tam bejt furt a na stejným místě, ne že kliknu na teplotu a pak teprve něco změní.
    ABS
    ABS --- ---
    BOBASH: 99% souhlas
    možná teplota,ac - nice to have, netřeba měnit v režimu okamžitě, odmražení/ventilace předního skla je must have

360° kamera na tlačítko je must have pro mne
    A ještě paměť na sedačky, vyměním se s manželkou a nechci řešit výběr profilu ať již v infotainmentu nebo app.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEDROBEAR: ano smerem nahoru, máš na to ještě zitřek
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: Už jsem si našel pohled z jiný strany a chápu. Sám mám Fuji X100, takže tím víc.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BOBASH: To je Leica M, klasika vsech klasik. Vcetne manual focus only, pruhledoveho hledacku a dalsich specifik. Potrebuje to velmi nadseneho uzivatele i pred tim, nez na to JI sahl. Ale, pred tim nez na to sahl, tak s tim slo otocit i v rukavicich, kdyz fotis v mrazu. Ne ze bych kdy chtel fotit s M v mrazu, ale jde to (well, ne s touhle).

(Je to uplne jedno, tyhle fotaky se prodavaji samy - a cim jsem starsi, tim vic to chapu.)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: Co je to za foťák a co je na něm špatně? Ty kolečka na těle jsou zapuštěný?

Jinak ad reklamní loga – jsou plastový a jsou na to testovaný, stejně jako už i dnešní loga na maskách nebo kapotách jsou dělaný tak, aby tě nezranily. Plus navíc při vystřelení airbagu ta krytka letí někam jinam než do ksichtu, to je taky spočítaný.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    IKSIK: Já do novinářský R5 instaloval angličtinu, abych mohl používat Rena (standardně tam není) a jako jo, je dobrej, ale nakonec je to stejný jako třeba Laura a všechny tyhle věci. Většinu běžnejch věcí si radši naklikáš do telefonu, protože je to rychlejší a přesnější.

A po pár případech, kdy se ozve něco jako "tak to ještě bohužel neumím", tak HAL9000 pošleš do prdele a vyhlásíš Butleriánský džihád.

Jinak teda nejlepší funkce ze všech tady těch asistentů je u Mercedesu, když se ho zeptáš, jak dělá prase (umí to i další zvířata). Chrochrochrochro.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BOBASH: Jony Ive taky udelal tohle, coz je ergonomicky horror pro kohokoliv kdo foti a nema to jen jako sberatelsky kousek na policku. Takze to bych nebral jako argument. Jak padlo nize, trh ukaze.

(Druha vec taky je, ze cokoliv s potencialne letajicim logem na volantu, v pripade narazu, me dost desi. Mam se rad a ty reklamni loga v zivote moc nepotrebuji.)

IKSIK
    IKSIK --- ---
    BOBASH: Docela mě dostalo, že když řekneš "Hej Reno", tak Reno hned vyskočí a chce abys řekl "Zapni klimatizaci". A zapne klimatizaci. A když řekneš "Hej Reno, vypni klimatizaci", tak to už nerozumí. Ale když mu řekneš "Hej Reno, gou tu fak of", tak to rozumí úplně skvěle. Tak jsem Rena vypnul a je klid. Po spárování s telefonem jde hlasově zadávat adresy do navigace v telefonu. Není to problém, ale je to trochu škoda. Všechno ostatní mi v tom autě absolutně vyhovuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam