• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    vsak uz to s ID PEPAZZ resim v poste;) netlacte tak, nebo to objednam aniz bych elektro autem kdy jel!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DZODZO: Možno. Ale věřím, že na pointě mého sdělení to nemění nic.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DOCKINEZ: dialnicna znamka mozno bude od 2027 platena, myslim, ze sa to uz nejako prejednava
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Další věc je, jak dlouho ceny za kWh vydrží na současné úrovni.
    Nová struktura cen - E.ON Drive
    https://www.eon-drive.cz/nova-logika-nove-ceny-na-dobijecich-stanicich/
    Aktuálně E.ON zdražil AC o 1,5 Kč.

ROXTYDY_A_BIBOB: za 925k bez DPH máš novou TM3 LR premium, proč chceš ojetou?
    https://www.tesla.com/cs_CZ/model3/design#overview
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PEPAZZ: Někdo si koupil EV za peníze nás všech (dotace) a bez příspěvku z eráru by zůstal u fosilu, někdo slyší na ekologii, jinej na provozní náklady.

A? Lidi nejsou stejní, mají různý motivace a potřeby. Netřeba rozjíždět kulturní války a nasazovat psí hlavu „těm druhým“, kteří zrovinka nám připadají ne dost dobří.

Já jsem v tomhle utilitář a beru, že se počítá výsledek. Víc EV = dobře. A jestli si dotyčný koupí BEV z čistý lásky k přírodě (za plnou cenu takovejch asi moc nebylo nikde na světě, většinou i ta láska k přírodě se kombinuje s dalšími bonusy jako parkování či dálniční známka zdarma), kvůli firemnímu ESG skóre nebo ten finální postrk byla vyšší cena tekutejch dinosaurů, to už je tak nějak fuk, nemyslíš?
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    TOMBRIDER: chtel bych se vejit idealne 0,9mio bez dph, kupovat auto nad milion mi prijde burzoazni;)
    KURE
    KURE --- ---
    TOMBRIDER: jako jo, pro elektrifikaci a snížení závislosti na zmrdech co prodavaj ropu je to (jedinna) cesta. Ale jako sobeckej lenoch nechci bejt ten co to odtrpí :)

jj to je taky pravda. ted se u nabiječek potkavaj fandove a inteligentni lidi. až se tam začnou potkavat vychcoši a blbci, tak to bude něco jako rozdil mezi internetem v '90 a dneska.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Hele a pokud to není tajemství.
    Jakej na to budeš mít plusminus budget?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    měli bychom na magistrat sepsat výzvu k uvolnění pravidel pro vystavbu nabijecích míst a tu nechat podepsat velkym množstvím lidí.

Štve mě že tohle neřeší ani žadnej z EV influencerů ač jsem jich pár oslovil s vyjadřenim přímo od PRE s vyčtem bodů které vystavbu v PZe blokují. Tlak zespoda prostě uplně chybí.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Zas s větším počtem majitelů elektra.
    Tím bude větší poptávka a následná nespokojenost.
    A lidi jako Babiš to začne řešit/tlačit, jelikož se z toho stane téma..
    Jen tedy mezidobí od křiku k realizaci větší sítě nabíjení, bude poněkud krušné. A jelikož bude i logocky větší procento dementu. Bude veřejné nabíjení survival reality show..
    :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KURE: ta poptavka se zvedla o desitky procent stačí jednoduché počty bud jezdis s SUV za 4-5kc/km nebo s EV kolem koruny podle toho jestli nabijis doma nebo veřejně. Tenhle rozdíl už dochází i petrolheadům co excel použili 2x za život vve škole.
    KURE
    KURE --- ---
    PEPAZZ: napřet se musí jednotlivý mafie poprat o koryta a penězovody to je nejdůležitější, infra bude až po tom.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KURE: jo to realně hrozí no. Lidi na obcích/magistratech to nijak neřeší. Praha blokuje vystavbu nabiječek tím že odmítá davat dedikovana mista k nabíječkam ... a cela infra jde šnečím tempem kupředu
    KURE
    KURE --- ---
    PEPAZZ: mě to trochu sere. protože jestli se ted díky ropny panice zvedne poptávka, tak náš stát zcela jistě zaspí a naše infrastruktura nebude stíhat a na nabiječkách budou fronty...
    IKARI
    IKARI --- ---
    LAUNCHER: co ja mam na pocitacich a elektronice nejradsi je prave to, ze s ni nemusim mluvit nahlas :D
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: jako rozdíl v ceně mezi novym a rocnim autem je zhruba takovy jako koupit nyni skladovku ktera bývá zlevněná tak o 80+ tis
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    PEPAZZ: Vyplatí se teda ještě počkat myslis? Zrovna já raději ještě budu dojíždět mojeho pracanta, už ho "chci" měnit skoro 3 roky. A další snad ještě najede...
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    coz pokud bych v teto cenovce vybíral bych rozhodně chtěl .. bude to mít i páčku na blinkry a predni kameru
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: u modelu 3 highland je jedno zda konec 2023 nebo 2025, jediny rozdíl je od cca 09/2025 to se do aut dala vetší 82kwh baterka s 79kwh využitím. WLTP 750km
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam