• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    TOMBRIDER: chtel bych se vejit idealne 0,9mio bez dph, kupovat auto nad milion mi prijde burzoazni;)
    KURE
    KURE --- ---
    TOMBRIDER: jako jo, pro elektrifikaci a snížení závislosti na zmrdech co prodavaj ropu je to (jedinna) cesta. Ale jako sobeckej lenoch nechci bejt ten co to odtrpí :)

jj to je taky pravda. ted se u nabiječek potkavaj fandove a inteligentni lidi. až se tam začnou potkavat vychcoši a blbci, tak to bude něco jako rozdil mezi internetem v '90 a dneska.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Hele a pokud to není tajemství.
    Jakej na to budeš mít plusminus budget?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    měli bychom na magistrat sepsat výzvu k uvolnění pravidel pro vystavbu nabijecích míst a tu nechat podepsat velkym množstvím lidí.

Štve mě že tohle neřeší ani žadnej z EV influencerů ač jsem jich pár oslovil s vyjadřenim přímo od PRE s vyčtem bodů které vystavbu v PZe blokují. Tlak zespoda prostě uplně chybí.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Zas s větším počtem majitelů elektra.
    Tím bude větší poptávka a následná nespokojenost.
    A lidi jako Babiš to začne řešit/tlačit, jelikož se z toho stane téma..
    Jen tedy mezidobí od křiku k realizaci větší sítě nabíjení, bude poněkud krušné. A jelikož bude i logocky větší procento dementu. Bude veřejné nabíjení survival reality show..
    :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KURE: ta poptavka se zvedla o desitky procent stačí jednoduché počty bud jezdis s SUV za 4-5kc/km nebo s EV kolem koruny podle toho jestli nabijis doma nebo veřejně. Tenhle rozdíl už dochází i petrolheadům co excel použili 2x za život vve škole.
    KURE
    KURE --- ---
    PEPAZZ: napřet se musí jednotlivý mafie poprat o koryta a penězovody to je nejdůležitější, infra bude až po tom.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KURE: jo to realně hrozí no. Lidi na obcích/magistratech to nijak neřeší. Praha blokuje vystavbu nabiječek tím že odmítá davat dedikovana mista k nabíječkam ... a cela infra jde šnečím tempem kupředu
    KURE
    KURE --- ---
    PEPAZZ: mě to trochu sere. protože jestli se ted díky ropny panice zvedne poptávka, tak náš stát zcela jistě zaspí a naše infrastruktura nebude stíhat a na nabiječkách budou fronty...
    IKARI
    IKARI --- ---
    LAUNCHER: co ja mam na pocitacich a elektronice nejradsi je prave to, ze s ni nemusim mluvit nahlas :D
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: jako rozdíl v ceně mezi novym a rocnim autem je zhruba takovy jako koupit nyni skladovku ktera bývá zlevněná tak o 80+ tis
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    PEPAZZ: Vyplatí se teda ještě počkat myslis? Zrovna já raději ještě budu dojíždět mojeho pracanta, už ho "chci" měnit skoro 3 roky. A další snad ještě najede...
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    coz pokud bych v teto cenovce vybíral bych rozhodně chtěl .. bude to mít i páčku na blinkry a predni kameru
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: u modelu 3 highland je jedno zda konec 2023 nebo 2025, jediny rozdíl je od cca 09/2025 to se do aut dala vetší 82kwh baterka s 79kwh využitím. WLTP 750km
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    a prijde mi že tu poptávku začínají reflektovat i trhy. To co se dalo v lednu/unoru koupit za solidní peníze, je ted o 1000-1500 eur dražší ..
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Začínají mě lehce unavovat lidí kteří nyní zjištují že provozovat fosil je drahé a že by vlastně chtěli EV. Je jim u prdele ekologie, lokální zdroje, lokalní emise, sobestačnost jejich či státu. Celou dobu kupují a pálí ropu bůh ví odkud, ale teď je to pro ně prostě drahé. Fňuk.

Je fajn že díky ceně ropy se penetrace EV na CZ trhu zvedne násobně ale i tak mě proste ta lidska sobeckost nepřestane udivovat.

Aneb zkuste si dneska vystavit inzerát na EV ... za 4 dny máte prodáno.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB:
    S Třincem dává LR smysl.
    LR má vyšší prodejní cenu, ale procentuálně drží hodnotu podobně jako SR, takže ten rozdíl se ti moc nevrátí.
    Ještě se cestou stav vyzkoušet toho Ioniqa, ať pak nejsi zklamanej, že jsi nevzal Hyundai 😉
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    W_NOICE78: Určitě chci LR, i kvůli zustatkove cene a pocitu.. s nájezdem jsem to myslel tak, že pár let zpět jsem najel 60-80tkm/rok. Teď mám už 20-30tkm/rok.. jezdím furt nekam, ale denně max. 200-300km.. jen Třinec je 900km/den..
    Záruka je pokud vím obdobná u ojetehi auta. Z principu nekupuji nové věci.
    Y si půjčuji teď od kolegy na víkend, 3 mi ukáže místni ID;)
    Chudák můj favorit Ioniq, dobře jste ho odstřelili..
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB:
    Mně jsi psal, že už toho moc nenajedeš, teď zas že pořád někam jezdíte.
    Spíš mi z toho vychází, že by ti klidně stačil standard range.
    TM3 SR má kolem 530 km WLTP a nová vyjde cca na 925k vč. DPH.
    AWD Highland měl kolem 600 km WLTP, ale u ojetiny už počítej s menší degradací.
    Nová TM3 LR má cca 700+ km WLTP.
    U nové máš plnou záruku 4 roky na celé auto a 8 let na baterii a motor.
    O kolik vlastně ušetříš na ojetým AWD oproti nový SR?
    Být na tvém místě, držel bych se té původní myšlenky a vyzkoušel bych si i nový Model Y standard.
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    JANOS: Na lyže nejezdi mě vůbec, ale díky za tip;)
    Naopak - bez displejů, ať se nudí stejně jako my;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam