• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: u modelu 3 highland je jedno zda konec 2023 nebo 2025, jediny rozdíl je od cca 09/2025 to se do aut dala vetší 82kwh baterka s 79kwh využitím. WLTP 750km
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    a prijde mi že tu poptávku začínají reflektovat i trhy. To co se dalo v lednu/unoru koupit za solidní peníze, je ted o 1000-1500 eur dražší ..
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Začínají mě lehce unavovat lidí kteří nyní zjištují že provozovat fosil je drahé a že by vlastně chtěli EV. Je jim u prdele ekologie, lokální zdroje, lokalní emise, sobestačnost jejich či státu. Celou dobu kupují a pálí ropu bůh ví odkud, ale teď je to pro ně prostě drahé. Fňuk.

Je fajn že díky ceně ropy se penetrace EV na CZ trhu zvedne násobně ale i tak mě proste ta lidska sobeckost nepřestane udivovat.

Aneb zkuste si dneska vystavit inzerát na EV ... za 4 dny máte prodáno.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB:
    S Třincem dává LR smysl.
    LR má vyšší prodejní cenu, ale procentuálně drží hodnotu podobně jako SR, takže ten rozdíl se ti moc nevrátí.
    Ještě se cestou stav vyzkoušet toho Ioniqa, ať pak nejsi zklamanej, že jsi nevzal Hyundai 😉
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    W_NOICE78: Určitě chci LR, i kvůli zustatkove cene a pocitu.. s nájezdem jsem to myslel tak, že pár let zpět jsem najel 60-80tkm/rok. Teď mám už 20-30tkm/rok.. jezdím furt nekam, ale denně max. 200-300km.. jen Třinec je 900km/den..
    Záruka je pokud vím obdobná u ojetehi auta. Z principu nekupuji nové věci.
    Y si půjčuji teď od kolegy na víkend, 3 mi ukáže místni ID;)
    Chudák můj favorit Ioniq, dobře jste ho odstřelili..
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB:
    Mně jsi psal, že už toho moc nenajedeš, teď zas že pořád někam jezdíte.
    Spíš mi z toho vychází, že by ti klidně stačil standard range.
    TM3 SR má kolem 530 km WLTP a nová vyjde cca na 925k vč. DPH.
    AWD Highland měl kolem 600 km WLTP, ale u ojetiny už počítej s menší degradací.
    Nová TM3 LR má cca 700+ km WLTP.
    U nové máš plnou záruku 4 roky na celé auto a 8 let na baterii a motor.
    O kolik vlastně ušetříš na ojetým AWD oproti nový SR?
    Být na tvém místě, držel bych se té původní myšlenky a vyzkoušel bych si i nový Model Y standard.
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    JANOS: Na lyže nejezdi mě vůbec, ale díky za tip;)
    Naopak - bez displejů, ať se nudí stejně jako my;)
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    W_NOICE78: Nerozumím tomu nájezdu, co si mám rozmyslet? Nove auto určitě ne...
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    ABS: 2 deti + 2 dospeli, pred mesicem tyden v Rakousku. Vezli jsme veskery vercajk krom dospelackych lyzi (pujcujem na miste). Vesli jsme se krasne a jeste dost mista zbylo. Uvnitr auta nebyla jedina vetsi taska. TM3. Samozrejme basy braniku, pastiky a rizky na tyden nevozime :))
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    W_NOICE78: Proc?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Pokud už jdeš do Tesly, tak bych spíš řešil novou než roční kus. A s tím nájezdem bych si to možná ještě ujasnil.
    ABS
    ABS --- ---
    JANOS: pokud jezdí na lyže, někam dál, hlavně ne LFP.
    + Byť je kufr v M3 překvapivě velký na zimní dovolenou s lyžemi, lyzáky a helmami+věci na týden uvnitř to není.

Elegantně se nyní řeší boxem na kouli, prý dokonce přidá pak km dojezdu. V AT to měla na enyaqach snad polovina Němců.
    JANOS
    JANOS --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Pokud mas decka vem takovou co ma displej i vzadu. Pokud chces lyze do 3 tak jenom Highland ma sklapeci stredni sedacku.
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    Ahoj,

Má tu někdo zkušenost s tím jak reálně na místě prověřit stav baterky na hyundai Ioniq? Vím že u VW šlo napojit takové dongle na appku v telefonu a bylo možné vidět stav battery cells atp.

U Hyundaie nevím. Za rady díky.
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    Moc děkuji všem za podněty! Když ID LELI říká Tesla, tak Tesla;) zkusím se projet 3 a Y.
    - Ač mám 2 děcka a furt někam trajdáme, tak jezdíme nalehko (především díky mikro kufru co má S60), tzn. 3 by měla stačit
    - Dotykový displej mi nevadí - prakticky nic nenastavuji, ale možná budu překvapen;)

rovnou se zeptam, je podstatne u 3 jestli rok 2024 nebo 2025?
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    BOBASH: Tesla alespon uz opravila ten bug, kde v infotainmentu se ti zapla mlhovka, ale realne nesvitila. Teda "opravili" to tak, ze v rezimu "auto" sviceni mlhovky nejdou zapnout vubec.

Taky koukam, ze asi nejak upravili ceny Model Y nebo tam pridali nejaky novy model, takze rozdil ceny Standard vs Premium je jen 65000 (u LR).

Packy v zakladu porad nema, ale podle jejich sales mit muze. Nevite nekdo, jak/kde/za kolik se to da doobjednat?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: pouzivam hlas na nastavenie teploty, fukania klimy, zapnutie hmloviek ... glovebox som otvaral za rok asi 3x - tolko k tomu preco nepotrebujem tlacitko na glovebox

Este by som chcel groka co by mi zvladol vypnut nudzovy lane departure, ale neviem ci bude tesla vydavat AI update skrz EU zakony o chranenej dielni pre obcanov.. da sa vyriesit sexy buttons, 4 tlacitka by boli viac nez potrebujem
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    ABS: Jo, paměť sedaček nespojená s profilem je taky docela důležitá, protože málokterý auto pozná, kdo z těch, co do něj nastoupili, je řidič a kdo spolujezdec.

Jinak teplota je pro mě třeba akceptovatelná na displeji, ale musí tam bejt furt a na stejným místě, ne že kliknu na teplotu a pak teprve něco změní.
    ABS
    ABS --- ---
    BOBASH: 99% souhlas
    možná teplota,ac - nice to have, netřeba měnit v režimu okamžitě, odmražení/ventilace předního skla je must have

360° kamera na tlačítko je must have pro mne
    A ještě paměť na sedačky, vyměním se s manželkou a nechci řešit výběr profilu ať již v infotainmentu nebo app.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEDROBEAR: ano smerem nahoru, máš na to ještě zitřek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam