• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: "V zimě studí" - vyhrivane sedacky jsou i v te Octavii, co jsem kritizoval nize. Nevim co z toho ma vyhrev i zadnich sedacek, u me ano.

"V létě pálí" - Auto mam primarne v garazi, pripadne zapnute udrzovani teploty. Ale muze byt. Neprijde mi to teda na pripadnem prehratem aute to nejhorsi.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KURE: zalezi ci mas male decka, napr. ta kozenka co je v tesle je dost odolna a velmi lahko sa cisti aj ked mas biele sedacky, ktore sa v lete nezahrievaju od slnka
    RSZ
    RSZ --- ---
    FINSON
    FINSON --- ---
    Tvl já potřebuju ojetinu v holobytu, kterou umeju wapkou zvenku i zevnitř 😆
    Audio je nice to have, když jsem v autě sám, jinak je ale cestujícími vítané ticho, takže kritérium výběru to není.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DZODZO: Aha, tak PROTO jsou všechny ty starý báwa a další mršby slyšet na dva bloky daleko, jak z nich hraje tuc tuc tuc :DDD
    KURE
    KURE --- ---
    NIKDAS: takovej kontra pohled. ja když si vybíram nejdrazsi hračku co si můžu koupit, tak si fakt spokojeně klikam. kdybych těch aut kupoval pět tejdně, tak mě to bude srát, když je to událost jednou za bůhvíkolik let, tak si to fakt užiju.
    plátěný sedačky je NEJLEPŠÍ vynález na světě. "premiova" kůže je tamagoči co v létě pálí a v zimě studí, bojíš se na to špatně kouknout aby se jí něco nestalo. a o umělině ani nemluvim. Jestli sis nevšiml, v luxusnich autech se začínaj oběvovat příplatkový sedačky z vlny. protože lidem konečně začíná docházet že kůže je picovina kterou ocení jen někdo kdo potřebuje po šichtě vystříkat auto wapkou.

"chci holobyt" tady teda souhlasim, že by mělo bejt snadný kliknout "basic" sestavu za min. cenu.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    praveze potrebujes dobre silne audio, lebo ked si pustas nahlas nejake techno, tak nepocujes vsetky tie divne zvuky, ktore auto vydava co ta pocas jazdy len stresuje a nuti premyslat co s tym moze byt spatne :)))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LAUNCHER: Nevím, já bych to ani nepoznal, obávám se – audio mám vypnutý a kromě ticha je na palubě přípustná pouze oduševnělá debata posádky s řidičem* :)

*a opakované „už tam budeme?“ od potomka, jak jinak <3

Ale uznávám naprosto, že zjistit něco takovýho po x letech při prodeji vozu by byl solidní zářez.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Pán má rád dobrodružství?

​Známý takhle od českého dealera dostal nakonfigurované BMW bez prémiového audia. Prý to nemělo ani oddělené výškové reproduktory, znělo to příšerně a nebylo jak to řešit, nebo jak jim ten krám vrátit.

​(Uff, díky za Teslu. Velká spokojenost se zvukem od ex-B&O a Harman lidí.)

​Auta s konfigurátorem jdou mimo mě, ale kdybych k tomu byl nucen pod pohrůžkou zbraně, viděl bych to jedině jako kolegové níže - vybrat si ze skladovek, konkrétní kus si půjčit, projet a pak se uvidí. Ostatně, tak jsem to dělal i já, než přišla Tesla.

​Druhá možnost je zajet si pro DE auto k DACH dealerovi (v mém virtuálním případě spíše pro ojetinu). Ti jsou příčetnější a hlavně jejich lidé v těch autech reálně jezdí a vlastní je. To se u drahých aut leckdy vyplatí - a jasně, někdy je to i důsledek předchozí špatné zkušenosti v ČR (zdravím šéfa Partners).
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FEDAJKIN: Jen taková drobnost, která mne pobavila:
    Celý článek je poskládaný z "Benoit tohle, Benoit tamto", ale až na samém závěru se autor uráčil zmínit, že ten stokrát zmíněný Benoit je vlastně "uncle Rich" z Rich Rebuilds…🤦🏽‍♂️
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIKDAS: Neumím si představit, že bych si to jako BFU klikal sám. Ztráta času, lepší se stavit za dealerem na kafe a nechat to naklikat jeho.

S čekačkou naprostej souhlas, je to šílený. A s výbavou nutnou ne pro mě, ale pro další prodej, bohužel taky. Mně by pure holobyt stačil, ale pak takový auto neprodám. :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    NIKDAS: Nevíš, kolik tam vychází ten Symbiotic Drive / hands-off paket? Narazil jsi na to v konfigurátoru?
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    BOBASH: Nevím, jestli to DIM_: dělal blbě, já si s tím konfigurátorem hrál docela dlouho, a pořád se mi nedařilo dostat na tu holobytovou cenu 1,725 mio. Až pak jsem zjistil, že při prohlížení těch 14 základních bodů (motory, lak, kola...) se ti neukazují všechny možnosti. Musíš rozkliknout "zobrazit vše pakety(sic!)" a tam prolézt každou kategirii zvlášť, a odklikat to, co je tam tam defaultně přidáno, např: led podsvícení přední masky, nebo BMW digital premium (časově omezené, za 13k).

Ty konfigurátory automobilek jsou neuvěřitelně nepřehledná věc, vůbec se nedivím, že se nejčastěji prodávají skladovky (plus samozřejmě čekat rok na auto mi přijde šílenost). Až díky tomu, že jsem hledal, jak vyrobit holobyt, jsem našel možnost přidat 22kw AC nabíjení, kterou jsem tam taky nikde neviděl, ačkoliv jsem věděl, že existuje.

Nejvtipnější mi přijde, že BMW považuje za vhodné u auta co startuje na 1,7mio nabízet plátěné sedačky.

Když jsem tam naházel nějaký to minimum, co bych od auta chtěl (a bez čeho se těžko později prodává - jako vyhřívané sedačky, vyhřívaný volant atd.), tak jsem se dostal na 2 050 000kč, což not great, not terrible. Alespoň to má 110kwh baterku, což u Tesly hrozně chybí.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Tady je pěkné shrnutí CATL day

CATL Super Technology Day 2026 (better than BYD?)
    https://youtube.com/watch?v=lGpJGYkzdXI&pp=ugUHEgVlbi1VUw==
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FEDAJKIN: Nevim jestli link bude takhle fungovat a jak dlouho, ale pro dalsi co nemaji predplaceny Bloomberg:

https://archive.ph/yrQpP
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    CATL, the world’s largest battery manufacturer, has unveiled its 3rd-generation Shenxing LFP battery.

• 10% to 35% charge in 1 minute
    • 10% to 80% in 3 minutes & 44 seconds
    • 10% to 90% in 6.5 minutes.
    • Even at temps as low as -30°C (-20°F), CATL said it can recharge from 20% to 98% in as little as 9 minutes
    • CATL claims the new LFP battery can retain over 90% of its original health after 1,000 ultra-fast charging cycles
    • World-record internal resistance of 0.25 milliohms, ~50% lower than the average
    • New self-heating pulse technology for better charging performance in cold weather
    • New Cell Shoulder Cooling Technology, which is 20% more efficient

“We always deliver what we promise,” Gao Huan, the company’s CTO, told reporters today at an event in Beijing.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    CATL Tech Day včera docela masakr co se týče nových produktů. A dostal jsem CATL powerbanku :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Hups.

20% of Tesla Cybertrucks Bought by Musk’s Other Companies, Says Report
    https://www.motortrend.com/news/tesla-cybertruck-lackluster-sales-report
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Tohle tu bylo? Pokud mate Teslu s HW3, tak se muzete zaregistrovat (i bez koupeneho FSD). Konecne by mohla byt nejaka hromadna zaloba.

Tesla tells HW3 owner to 'be patient' after 7 years of waiting for FSD | Electrek
    https://electrek.co/2026/04/17/tesla-hw3-owners-be-patient-7-years-fsd/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam