• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BUCKOWSKI: Souhlas, až na ten krabicoidní tvar. Průser je čelní plocha. ID.Buzz by měl mít Cx=0,285, což ani na MPV není blbý (je to lepší než ten Sharan), ale je to prostě vysoký.

Nicméně výsledek je stejnej, žere to. Aspoň trochu přijatelnej dojezd má jen dlouhej Buzz s velkou baterkou a stejně se s ním musí jezdit pomalu.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    oboje jsem zkoumal...Nelíbí se mi to.
    Většinou jezdím sám, ale potřebuji místo pro děti a minimálně posez je v multivanu jako v dodávce. Navíc priorita je EV.
    ID Buzz nemá ani 3 plnohodnotné sedačky v druhé řadě s isofixy. Ani volitelně. Navíc krabicoidní tvar je průser na dojezd.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    ELIJEN: Kde jsi prisel k tomu vypoctu? To nejak nevidim.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CEEFA: Jo, krátkej Buzz je na půdorys cca jako Octavia.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    mame toho kratkyho buzze v praci ted kratce a prekvapilo me, jak je kompaktni.. koleguv enyaq je jen o par cm kratsi
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DOCKINEZ: Vypadá, ale technicky je oboje osobák. Zvlášť Buzz navíc není ani tak obří.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BOBASH: Ok, děkuji. Furt to na můj vkus příliš vypadá jako dodávka, ale na odborníka dám.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BUCKOWSKI: Tady už zaklad má skoro všechno. A dostaneš se na 1,6, kdyz to bude zadokolka s menší baterkou.

Akorát nejspíš nedostaneš slevu, protoze jsou vyprodaný.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DOCKINEZ: Buzz i Multivan T7 jsou MPV s designem dodávky. Obojí je na úplně stejný technice jako osobní auto, na rozdíl od Caddyho, Tournea nebo Berlinga.

Multivan je trochu přerostlý MPV, ale ID.Buzz je normálně nafouklá ID.5 s retro designem :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CEEFA: Ale na výšku to má skoro dva metry, tj. skoro o 30 cm víc než ten S max.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADAM: Neznám “všechny příznivce dodávek”, takže tento argument neumím posoudit, sry.

Ale osobně mi to přijde podobný, jako když mi dobří lidé místo MPV radí pořídit Caddyho nebo Tourneo.

To není nic proti dodávkám. Teď jsem na dovolené měl možnost pohovořit s majitelem nejdelšího Tournea (5,5 metru radosti), je to skvělý vozidlo, nemusíš při balení nic řešit a jenom házíš věci dovnitř.

Ale není to MPV.
    ADAM
    ADAM --- ---
    DOCKINEZ: To je zajímavý, všichni příznivci dodávek tomu ze všech vycitaji, že už to není dodávka, ale spíš MPV a náhrada sharana....
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    DOCKINEZ: jako pusobi to tak, ale treba na dylku je ten kratsi buzz mensi nez treba s-max
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADAM: Obojí je spíš dodávka než MPV.
    ADAM
    ADAM --- ---
    BUCKOWSKI: Proč jako nástupce sharana nebereš Id buzz a multivan? Zvlášť ten buzz je super, při krátké délce nabízí hodně vnitřního místa.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    BOBASH: Jsem zvyklý z jiných konfigurátorů - že nějaký výchozí paket přidá hodně funkčních věcí - dostal jsem se tedy na 1 850 000,-
    Což není za BMW tak strašný, to je pravda.

Každoopádně už je to nad budgetem, který je cca 1.4M s DPH. U Škodovky vím, že dostanu cca 15% cenu dolu, díky firemní slmouvě, takže budu asi čekat na příští týden a představení PEAQu a případně řešit Enyaq, pokud PEAQ bude moc drahej.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELIJEN: Za me dobry pocin. Tohle bud dokope T k registraci FSD i pro HW3 v EU, nebo upgrade, "or else". Mam Teslu rad, ale tlak je potreba.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    "Class action" proti Tesle už se začíná hýbat. Pokud máte FSD HW3 (i bez koupeného FSD), tak se doporučuju zaregistrovat. Mě to vychází claim 150-300k CZK + úroky :)

HW3 Claim: this is the claim, with Kennedy Van der Laan and a calculator per vehicle — HW3 Claim
    https://hw3claim.nl/en/updates/this-is-the-claim
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    DOCKINEZ: ale budu zoufale hledat dál https://www.youtube.com/watch?v=gSjMqnH-TNM

Kapitánské sedačky ve druhé řadě si strčte do řiti.... chci tam 3 sedačky....

Kurva, to ty blbci ve VW nemůžou prostě vrátit Sharana a udělat i EV verzi?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    DOCKINEZ: zoufale hledám náhradu Sharana....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam