• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board (pouze obsah vhodny pri praci).
    3) Pokud mozno bez ICE (aut se spalovacim motorem) prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    ADAM
    ADAM --- ---
    DOCKINEZ: To je zajímavý, všichni příznivci dodávek tomu ze všech vycitaji, že už to není dodávka, ale spíš MPV a náhrada sharana....
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    DOCKINEZ: jako pusobi to tak, ale treba na dylku je ten kratsi buzz mensi nez treba s-max
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADAM: Obojí je spíš dodávka než MPV.
    ADAM
    ADAM --- ---
    BUCKOWSKI: Proč jako nástupce sharana nebereš Id buzz a multivan? Zvlášť ten buzz je super, při krátké délce nabízí hodně vnitřního místa.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    BOBASH: Jsem zvyklý z jiných konfigurátorů - že nějaký výchozí paket přidá hodně funkčních věcí - dostal jsem se tedy na 1 850 000,-
    Což není za BMW tak strašný, to je pravda.

Každoopádně už je to nad budgetem, který je cca 1.4M s DPH. U Škodovky vím, že dostanu cca 15% cenu dolu, díky firemní slmouvě, takže budu asi čekat na příští týden a představení PEAQu a případně řešit Enyaq, pokud PEAQ bude moc drahej.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELIJEN: Za me dobry pocin. Tohle bud dokope T k registraci FSD i pro HW3 v EU, nebo upgrade, "or else". Mam Teslu rad, ale tlak je potreba.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    "Class action" proti Tesle už se začíná hýbat. Pokud máte FSD HW3 (i bez koupeného FSD), tak se doporučuju zaregistrovat. Mě to vychází claim 150-300k CZK + úroky :)

HW3 Claim: this is the claim, with Kennedy Van der Laan and a calculator per vehicle — HW3 Claim
    https://hw3claim.nl/en/updates/this-is-the-claim
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    DOCKINEZ: ale budu zoufale hledat dál https://www.youtube.com/watch?v=gSjMqnH-TNM

Kapitánské sedačky ve druhé řadě si strčte do řiti.... chci tam 3 sedačky....

Kurva, to ty blbci ve VW nemůžou prostě vrátit Sharana a udělat i EV verzi?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    DOCKINEZ: zoufale hledám náhradu Sharana....
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    beast from the east: )
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PEPAZZ: Konečně nějaký pěkný auto :)

A se šoupačkama <3
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Xpeng X9 Performance 1000 km challenge
    https://www.youtube.com/watch?v=nLUdaPeuroQ
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    LAUNCHER: Mám to na dvuch VW a za rok a půl jsem to ještě pořádně nerozchodil - je na to separé appka v mobilu, vždyť se to hned zastaví a blábol něco jako nejsou splněny podmínky... Lidi z komunity stejně říkají, že je to pomalý a spíš jen na machrování
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: Mechanismem "rozpadnutí" jsem myslel to, že se tomu nejspíš začnou rozpadat třeba věci v interiéru, prostě to nevypadá (očima odborníka) udělaný tak "na trvanlivost" jak bývá zvykem třeba v Německu. Jako nebude to žádná extra tragédie, ale bude se to rozpadat spíš jako Fiat nebo Citroen než jako VW.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LELI: Myslím že já i Ty máme za sebou i riskantnější akvizice, než auto od BYD.

Vidím tam 12/8/6 let — to je tovární záruka BYD, ne dealera. Garantem je ostatně v patičce té stránky BYD Europe B.V., ne žádné lokální „srocko", takže o ta čísla pod odkazem a jejich dodržení bych se nebál. Tovární záruku ti vyřídí kterýkoli autorizovaný servis, ne jen ten, co ti auto prodal — funguje to stejně jako u Škody nebo VW.

Co je nad rámec toho, co je na webu BYD napsané, tam teoreticky problém být může, souhlas. Ale taky nemusí.

A k odolnosti: BYD jezdí od tropů po vysokohorské oblasti, často jako firemní auta s ukrutnými nájezdy. Když to někdo v CZ provozuje v pohodě, to auto nepotká nic tak hroznýho jako tam. Nerozumím mechanismu toho „rozpadnutí", ale nemusím rozumět všemu — když to přežije globální flotily v daleko horších podmínkách, o klidný český provoz se nebojím.
    LELI
    LELI --- ---
    PEDROBEAR: Ktery srocko ti drzi a garantuje tu zaruku a kdo ho vlastni? Kdyz si rozkliknes dalsi podrobnosti, tak tam CR neni a cisla na webu maj taky jiny nez pises.

Záruční Podmínky | CZ
    https://www.byd.com/cz/service-maintenance/warranty-policy-CZ

Ad absurdum ti korunovym srockem muzou zarucit klidne ze bude zitra snezit za milion, prakticka vymahatelnost pak bude s otaznikem.
    CAL
    CAL --- ---
    Na HN (fórum pro geeky) se probírá, že VW přešlo na Andoid Play integrity service, čímž odstřihlo všechny operační systémy necertifikované Googlem, včetně těch s vyšším zabezpečením než origoš Android jako GrapheneOS a taky všechny integrace. Jejich legendárně děsivá appka na klidně roky neupdatovaném Androidu od výrobce telefonu tak zůstává jediná možnost. Bravo. https://news.ycombinator.com/item?id=48571526
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    BOBASH: Zeptej se jestli to je z ty maďarský továrny nebo kde to vyrobili
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FEDAJKIN: Tak mi zrovna přistála do mailu pozvánka na první jízdy s Dolphinem G…
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    FEDAJKIN:
    BOBASH: ano mesto az dalnice spotreba. Ciste EV

BOBASH: UX je uz ponekolikaty updatnuty, wallpapery nejsou barevnoucky, ale nastavitelny. + to ma HUD, takze vidim vse co potrebuju hned pred sebou. Voice commands na vse, brzo i v cestine.
    - rozpadnuti, vsechno ma nejakou zivotnost, nemuzu soudit uvidime casem, kazdopadne zaruka a ochota za to rucit dlouho je vic nez konkurence
    - spotreba o 10-20% vyssi nez Enyaq je kompenzovanej diky vetsi baterce v BYD a je to vyrazne zivejsi auto. A nejezdim jako čuně, svizneji ale nemam potrebu testovat akceleraci, to auto jede samo a neuvedomujes si to ani.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ke spotřebě- Mustang AWD na celoročních

FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    BOBASH: no bylo mi to divný
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam