• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    DOCKINEZ: jako pusobi to tak, ale treba na dylku je ten kratsi buzz mensi nez treba s-max
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADAM: Obojí je spíš dodávka než MPV.
    ADAM
    ADAM --- ---
    BUCKOWSKI: Proč jako nástupce sharana nebereš Id buzz a multivan? Zvlášť ten buzz je super, při krátké délce nabízí hodně vnitřního místa.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    BOBASH: Jsem zvyklý z jiných konfigurátorů - že nějaký výchozí paket přidá hodně funkčních věcí - dostal jsem se tedy na 1 850 000,-
    Což není za BMW tak strašný, to je pravda.

Každoopádně už je to nad budgetem, který je cca 1.4M s DPH. U Škodovky vím, že dostanu cca 15% cenu dolu, díky firemní slmouvě, takže budu asi čekat na příští týden a představení PEAQu a případně řešit Enyaq, pokud PEAQ bude moc drahej.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELIJEN: Za me dobry pocin. Tohle bud dokope T k registraci FSD i pro HW3 v EU, nebo upgrade, "or else". Mam Teslu rad, ale tlak je potreba.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    "Class action" proti Tesle už se začíná hýbat. Pokud máte FSD HW3 (i bez koupeného FSD), tak se doporučuju zaregistrovat. Mě to vychází claim 150-300k CZK + úroky :)

HW3 Claim: this is the claim, with Kennedy Van der Laan and a calculator per vehicle — HW3 Claim
    https://hw3claim.nl/en/updates/this-is-the-claim
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    DOCKINEZ: ale budu zoufale hledat dál https://www.youtube.com/watch?v=gSjMqnH-TNM

Kapitánské sedačky ve druhé řadě si strčte do řiti.... chci tam 3 sedačky....

Kurva, to ty blbci ve VW nemůžou prostě vrátit Sharana a udělat i EV verzi?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    DOCKINEZ: zoufale hledám náhradu Sharana....
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    beast from the east: )
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PEPAZZ: Konečně nějaký pěkný auto :)

A se šoupačkama <3
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Xpeng X9 Performance 1000 km challenge
    https://www.youtube.com/watch?v=nLUdaPeuroQ
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    LAUNCHER: Mám to na dvuch VW a za rok a půl jsem to ještě pořádně nerozchodil - je na to separé appka v mobilu, vždyť se to hned zastaví a blábol něco jako nejsou splněny podmínky... Lidi z komunity stejně říkají, že je to pomalý a spíš jen na machrování
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: Mechanismem "rozpadnutí" jsem myslel to, že se tomu nejspíš začnou rozpadat třeba věci v interiéru, prostě to nevypadá (očima odborníka) udělaný tak "na trvanlivost" jak bývá zvykem třeba v Německu. Jako nebude to žádná extra tragédie, ale bude se to rozpadat spíš jako Fiat nebo Citroen než jako VW.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LELI: Myslím že já i Ty máme za sebou i riskantnější akvizice, než auto od BYD.

Vidím tam 12/8/6 let — to je tovární záruka BYD, ne dealera. Garantem je ostatně v patičce té stránky BYD Europe B.V., ne žádné lokální „srocko", takže o ta čísla pod odkazem a jejich dodržení bych se nebál. Tovární záruku ti vyřídí kterýkoli autorizovaný servis, ne jen ten, co ti auto prodal — funguje to stejně jako u Škody nebo VW.

Co je nad rámec toho, co je na webu BYD napsané, tam teoreticky problém být může, souhlas. Ale taky nemusí.

A k odolnosti: BYD jezdí od tropů po vysokohorské oblasti, často jako firemní auta s ukrutnými nájezdy. Když to někdo v CZ provozuje v pohodě, to auto nepotká nic tak hroznýho jako tam. Nerozumím mechanismu toho „rozpadnutí", ale nemusím rozumět všemu — když to přežije globální flotily v daleko horších podmínkách, o klidný český provoz se nebojím.
    LELI
    LELI --- ---
    PEDROBEAR: Ktery srocko ti drzi a garantuje tu zaruku a kdo ho vlastni? Kdyz si rozkliknes dalsi podrobnosti, tak tam CR neni a cisla na webu maj taky jiny nez pises.

Záruční Podmínky | CZ
    https://www.byd.com/cz/service-maintenance/warranty-policy-CZ

Ad absurdum ti korunovym srockem muzou zarucit klidne ze bude zitra snezit za milion, prakticka vymahatelnost pak bude s otaznikem.
    CAL
    CAL --- ---
    Na HN (fórum pro geeky) se probírá, že VW přešlo na Andoid Play integrity service, čímž odstřihlo všechny operační systémy necertifikované Googlem, včetně těch s vyšším zabezpečením než origoš Android jako GrapheneOS a taky všechny integrace. Jejich legendárně děsivá appka na klidně roky neupdatovaném Androidu od výrobce telefonu tak zůstává jediná možnost. Bravo. https://news.ycombinator.com/item?id=48571526
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    BOBASH: Zeptej se jestli to je z ty maďarský továrny nebo kde to vyrobili
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FEDAJKIN: Tak mi zrovna přistála do mailu pozvánka na první jízdy s Dolphinem G…
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    FEDAJKIN:
    BOBASH: ano mesto az dalnice spotreba. Ciste EV

BOBASH: UX je uz ponekolikaty updatnuty, wallpapery nejsou barevnoucky, ale nastavitelny. + to ma HUD, takze vidim vse co potrebuju hned pred sebou. Voice commands na vse, brzo i v cestine.
    - rozpadnuti, vsechno ma nejakou zivotnost, nemuzu soudit uvidime casem, kazdopadne zaruka a ochota za to rucit dlouho je vic nez konkurence
    - spotreba o 10-20% vyssi nez Enyaq je kompenzovanej diky vetsi baterce v BYD a je to vyrazne zivejsi auto. A nejezdim jako čuně, svizneji ale nemam potrebu testovat akceleraci, to auto jede samo a neuvedomujes si to ani.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ke spotřebě- Mustang AWD na celoročních

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam