• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DZODZO:U 621kWh baterie může být u E.ONu úspora na jednom nabití klidně kolem 35 %. V extrému (50 kW v noci vs. HPC přes den, včetně časových poplatků) až kolem 55 %.

NIKDAS: Je to možný. Když jsem přijel, už tam stál a nikoho jsem u něj neviděl.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    W_NOICE78: Tipl bych, ze kamion ma povinnou prestavku, tak nabiji "pomalu"
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ALESH: a máš to za branou tak, aby tam v noci nemohl dojet kolemjdoucí hejhula?
    ALESH
    ALESH --- ---
    MISO: zadny naklady se rozuctovavat nebudou, vse plati firma. Je nas 4.5 a vetsina ani nema auto, netoz elektro, takze to je halvne pro me a v daleke budoucnosti pro sefa, ktery si ted koupil novej spalovak, takze EV tak za 5 let.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    W_NOICE78: no samozrejme kamion, ale mozno to tam tiez pichol aby usetril par korun :)
    MISO
    MISO --- ---
    ALESH: wallbox do prace smrdi tym, ze tam bude chciet pomerne zanedlho nabijat i niekto z kolegov a tej chvili budes musiet rozuctovat i naklady, tzn. nejaky pokrocilejsi s viacerymi kartami. Ak toto nie je problem, tak je to defacto jedno, staci aj 400 V / 16 A petikolik a mobilna nabijacka.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Poradite nekdo wallbox na nabijeni v praci? (Ioniq 6) Jsou nejake must have funkce? Nebo staci obyc bez appky?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DZODZO: Myslíš eActros, nebo Teslu? Já tam nabíjel čistě z ekonomického důvodu. Proč eActros nabíjel na 50 kW stojanu, netuším.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Preco nesiel vedla na tu ufc? Ci to len tak kvoli fotke?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Když se čtyřicetitunový kolos a dvoutunová Tesla dělí o 50 kW… 😅⚡️
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    ELIJEN: Sedan bude ještě letos, objednávky už jsou otevřený. Kombík jsem nevěděl, že bude o tolik později, ale asi bych si počkal..

Jinak česká cena i30 50xDrive, což je ta nejsilnější s největším dojezdem, je od 1 589 900 Kč. S technologickýma paketama a pár vizuálníma vylepšeníma, pokud člověk vynechá obří kola a M-paket (což oboje mimochodem snižuje dojezd) bude v ceníkový ceně pod 1,7M nejspíš i za Touring (tam čekám příplatek do 50 tisíc za kombíka).

Blbý je, že teď asi nebudou žádný slevy, s tím jak je to vyprodaný daleko dopředu, ale časem to bude za cenu TMYP a bude to úplně ve všem mnohem lepší auto.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    BOBASH: i3 Touring má být "late 2027" a ta verze s 900km+ dojezdem bude tak za 3 mega, ne?
    SCHWA: Malejch věcí se tam vejde fakt hodně, ale jednou za čas tam potřebuju narvat něco většího a je problém. Stejně budem potřebovat druhé auto. Trojku prodávat zatim neplánuju.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    ELIJEN: S tím dojezdem už si tím nejsem zas tak jistej ani proti tomu stárnoucímu ID.7. Já bych teda v téhle kategorii nejspíš obětoval trochu místa kvůli dojezdu a koukal po i3 Touring, tam už Tesla působí vyloženě zastarale.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kočárek je vopruz, ale i velkej kočárek jde nějak složit.

Zato velkej pes + klec do kufru už je problém.

A když máš psa i ten kočárek, tak je to s normálním autem skoro neřešitelný.
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    ELIJEN: hmm, tak ten kocarek zrovna chapu. To je opruz. Ja poridil Teslu, kdyz dceri byli skoro 3 a s kocarkem akorat koncila. Daval jsem ho tam celkem tak 3x a byl to oser. Klukovi bylo 6, takze tam pohoda. Nakonec jsem si na ten kufr zvykl, zjistil jsem, ze je o dost vetsi nez v byvalem BMW 3 series kombi. Mas tam tu obri diru v podlaze kam se toho vejde hromada. A pak frunk kam das skoro celej nakup na vikend. Za me je to nakonec hodne prakticke auto. Kocarek ti ale fakt vymlouvat nebudu.
    Vadi mi jen delitelne sedacky 60-40. Nekolikrat jsem uvazoval, ze bych si tu diru uprostred nechal vyriznout :)) V zime jezdim rad na bezky a vzdy kvuli tomu musim vyndavat jednu detskou sedacku. Pripadne musim dat bezky cele dovnitr do auta.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ELIJEN: Musíš umět ocenit to, co má Tesla horší... 😉výkon přes 300 kW fakt nepotřebuju, jezdím většinou s rodinou a kluk bere kinderyl i když jedu pomalu passatem... ale 250 kW je OK i pro mě, Teslu 3 i Y jsme měli Long Range a i když souhlasím, že výkonu není nikdy dost, často jsem jezdil na chill, štvalo mě když jsem potřeboval rychle přepnout a neumělo to kick-down, což už řeší commander a eventuálně sexy buttons...

nebo masážní sedačky využívám dost často, protože všechny ID.7 je měly, chlazení je taky super zvlášť současně a vyhříváním, když chceš vysušit propocené tričko, ale nenastydnout...

ovládání na volantu mi nevadí ani to dotykové, furt mi to přijde jako dospělý volant oproti Tesle...

takže menší spotřeba Tesly a věci typu sentry-mode, mobilní aplikace, updaty... ano, je to super, Tesla je v mnoha ohledech lepší, ale je tam i spousta věcí, co mě štvou a já se nechci zadlužit kvůli autu, kde mě něco štve, i když na hodně bych si zvyknul, vím 🙂
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ADAM: ID. for all - třeba v Plzni, Českých Budějovicích nebo Táboře dávají nad 8 dní nájezd 3500 km, zahraničí není problém (když to nebude Ukrajina)

ID. for all | Volkswagen Česká republika
    https://www.volkswagen.cz/ev/id-for-all
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NIGHTHUNTER: V cem je to lepsi oproti Y? Me vzdycky znechuti jak ma Tesla o dost lepsi pomer cena/vykon (zrychleni, dojezd) oproti vsem ostatnim.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NIGHTHUNTER: Kde si ty vw takhle půjčujes?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Jen si odlozim ke zdejsi debate - taky jsem kombikovy, mam Passata B8 v kombiku a vybiram jako nahradu vhodnou ID.7, takze jsme aktualne na dovolene s ID.7 GTX Tourer a asi mam vybrano… ;-)
    Mel jsem pred 2 lety na dovolenou klasickou ID.7 zadokolku, v zari pak prvniho kombika a ten me za tyden naucil, ze v cerne barve urcite ne-e. Pak predstavili verzi Pro-S s 86 kWh baterkou a 200 kW nabijenim, takze jako zadokolku jsem to mel letos na jare na 10 dni a i kdyz to melo max. dojezd, ted zjistuju, ze ten vykon navic a 4x4 za tu nepatrne vyssi spotřebu asi stoji a tohle auto me fakt nicim nestve. Infotainment verze 5.6 beha, klic nepotrebuju vyndavat z kapsy, bila barva asi neni spatna (i kdyz stribrna by byla mozna lepší, ale nevim jaky je rozdil na slunci), puvodne chybejici prosklena zatmavovaci strecha uz v techhle vedrech nechybi a bez ni je to asi taky lepší…

Ale uz asi vydržíme na verzi s prednim kufrem, V2L, digitalnim klickem… a klasicky liftback by mi asi nevadil - i s Teslou Y jsme se taky dokazali za jednu dovolenou szit, ale v celkovem hodnocení vyhrava ID.7, i kdyz je to hodne o osobnich preferencich :-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam