• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: vzdyt jse podivej nekdy na videa a do diskuze ppd videi o Teslacka .. tech kategorii bude vice.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ona ta kniha jízd je dána zákonem, takže se to týká všech aut, které chceš odepisovat z daní
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: predpokladam, ze teslou jazdia 2 druhy ludi:

1 - pocitacovi nerdi, pre tych to nie je problem, obvykle uz doma nejaky server maju, napriklad na NASku alebo nieco podobne
    2 - bezny Franta z ulice - je nizsia pravdepodobnost, ze si kupi teslu, ale v pripade ze ano, tak to nie je typ cloveka, ktory si vedie peclive statistiky a knihu jizd, proste tym jazdi
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Ja dostal treba report z Tessie a bylo tam dost udaju… to API co Tesla nabizi se da vyuzit ruzne, takze data jsou, jen si je necim vytahnout ;-)

JYRKA
    JYRKA --- ---
    DZODZO: každý má doma mraky Raspberries :) Fakt máš pocit, že běžný Franta z ulice tohle zvládne?
    Viděl jsi výsledky voleb?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: rozbehat teslamate na rpi by zvladol aj moj autisticky 16-rocny synovec, akurat odporucam aspon rpi3, lebo moj rpi2 ma stary 32-bit procesor a nezvladne rozbehat novsiu verziu
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: máme Teslu, ale tyto reakce tesla fans mi přijdou srandovní.
    - "Tesla nemá pluh."
    - "Ale má, stačí jen dopředu přivařit traverzu a má ho!"
    To samé jsou argumentace pomocí S3XY buttons (mimochodem, máme je) :)
    Na jedné straně máš instantní řešení, které funguje od počátku. Na druhé straně musíš vyvinout poměrně značné úsilí, nakoupit mraky udělátek a ještě mít dostatek znalostí a schopností to rozběhat.
    To není to samé.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    kniha jizd nie je nieco co by som potreboval sledovat na mobile, staci mi to v teslamate, mozno to nabijanie keby sa dalo nejako lepsie konfigurovat, lebo takto mi chodia do mailu faktury od vsetkych tych roznych poskytovatelov a mam to vo vsetkych tych roznych aplikaciach, ale nemam jednotny prehlad, v teslamate sa to tiez neda uplne automatizovat, sice vie podla gps na ktorych miestach som kolko nabijal, ale cenu tam treba klepat rucne a to sa mi nechce, idealne keby si to vedelo naparovat ze na tomto mieste je nabijacka poskytovatela X/Y, nabijal som AC/DC a ten mal podla cennika takuto cenu :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: Tak hlavně, že to umí. Pod jakou ikonou to běží, je mi celkem jedno.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: Navic je vsechno, protoze to neni v Tesla aplikaci :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: Kniha jízd u Tesly není nativně, ale díky API ji zdarma řeší Teslamate/Hediemate. Jen si to musíš postavit, takže řešení od Škody je určitě pohodlnější. Historii nabíjení na Superchargerech má Tesla v aplikaci taky, ostatní nabíjení mám v Teslamate. Jediné, co mi přijde navíc, je digitální certifikát a servisní historie.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Asi píchnu do vosího hnízda, ale aktuální aplikace Škodovky je míle před aktuálními aplikacemi Tesly a Fordu.
    Fakt jsem nadšenej.
    Kniha jízd + přehled nabíjení v podobě ke stažení, detailní přehled auta, digitální certifikát... Bomba. Přikládám ten certifikát.

NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DZODZO: Vypadá to na EQE
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    tuto ked pisu "luxusni" tak v reci Mercedesu to asi nebude CLA zejo? skor nejake EQx

Luxusní elektrický mercedes shořel v autosalonu na Českobudějovicku - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-luxusni-elektricky-mercedes-shorel-v-autosalonu-na-ceskobudejovicku-40591726
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    HELVETE: U těch ABB 50kw shitů je problém v tom, že neumí DC výkon rozdělit, takže moc není důvod ty kabely měnit...

Pozn. Ať mě tady někdo netahá za slovo: Možná konečně vymysleli nějaké řešení, co by umožňovalo využít oba kabely, každopádně já ho ještě nikde neviděl implementovanej
    GOR
    GOR --- ---
    HELVETE: Mluv za sebe, my Leafari Chademo ocenime :-D
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    NIKDAS: Ještě mě taky na nabíječkách často štve ta přítomnost Chademo konektoru a jen jeden CCS2. Fakt jsem nikdy nepotkal auto, který by ho používalo. Takže když je CCS2 obsazené radši cucnu pomalé AC i u toho Lidlu. Zajímalo by mě, jestli to začnou víc předělávat. Primárně používám ČEZ a ten kdo u nich dostal úkol řešit tu síť fakt EV nikdy nepoužil, obzvlášť u obchoďáku kdy potřebuješ do kufru a pro jistotu tam je nějaký sráz, plot nebo kačírek a keře.
    RSZ
    RSZ --- ---
    Tyjo nepochopíš, že do každého auta se musí nacpat ecall, ale na traileru stále stačí násada na koště jako nárazník (a to samé na bocích).
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    DZODZO: Z toho videa se mi udělalo celkem šoufl. 56 km/h a výsledek je utržená hlava? Budu si teď držet větší odstup :D
    ADAM
    ADAM --- ---
    BOBASH: Že ty ses nekoukl na to video? Tam právě rozebírá, že eu zábrana proti podjeti je k ničemu narodil od té us. A v sedanu máš reálnou šanci na přežití díky tomu, že hrana návěsu projede těsně nad tvou hlavou (vyjede nahoru po tvoje a-sloupku)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam