• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    PEPAZZ: Tak jasne ze to maj vypnuty.
    Bentley, Rolls Royce, Maybach atd davaly desitky milionu eur do vyvoje odhlučnění, aby bylo v kabině maximalni ticho.
    Tady je to byproduct pohonneho ustroji a nekdo si rekne, ze se mu po tom silenym hluku styska, tak si to pousti do repraku...

Ja to v ipace pustil přesně jednou.
    Teď už to lidem ani jako fičuru neukazuju, rovnou zdurazňuju, jaky je ticho...
    GREGI
    GREGI --- ---
    FINSON: je to dost fresh co to tam montuje:)
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMBRIDER: Na paráda, díky! Žil jsem se zastaralou informací, že na i3 tažné nejde vůbec.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    FINSON: Co BMW i3?
    Tažné lze dodělat, a smysluplné.
    "Doplňková služba

Tažné zařízení pro BMW i3
    1 800 € včetně montáže

Pro brzděný přívěs do 1 200 kg"
    Ceník baterií a upgradu BMW i3 | i3upgrade
    https://www.i3upgrade.cz/cz/cenik.html
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEPAZZ: Zvuk možná, řazení ne, tam se lidi dost shodujou, že je to příjemnější, když jedeš ostře. Já tím ještě nejel, musím napsat do Hyundaie, jestli už mají 6N, ale u aut bez toho je hrozně nepřirozený, že před zatáčkou brzdíš komplet jen brzdou (OPD při ostrým tempu používat moc nejde) a navíc ta gradace výkonu/krouťáku pomáhá s dávkováním plynu.

Problém elektromobilu při ostrý okreskový jízdě je, že strašně snadno neodhadneš přidání plynu a dáš ho moc.
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMBRIDER: To už jsem zjistil 😁
    id.3 na mě vypadla z filtru na cenu, no. Tak zas nic.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    FINSON: Musíš se podívat jinam než na ID3.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PEPAZZ: tak my mame vo firme zakazane Huawei zariadenia uz nejaky ten patek, ci uz mobily alebo sietove prvky, bolo by naivne si mysliet, ze v inych cinskych komponentoch to smirovanie nebude :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    nejak se to množí , NIO ktere slibovalo ze neposílá data z EU do číny se ukazalo že kecaj a do číny posílaj všechno, BYD - tam to bylo imho uplne jasné, Yutong autobusy to samé.

Hacking this BYD was too easy; it didn’t even have a password | Four Corners Documentary
    https://youtu.be/_TZFcyzGEiY?t=175

Norway discovers electric buses have a secret backdoor to China | DW News
    https://www.youtube.com/shorts/E4n5Tv_gN2g
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAZZ: To samy u Mustanga- zapnul jsem to tak 4x
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    GREGI: ad ioninq 5N podle mého skromného nazoru ten zvuk a razeni lidi co to auto maj pouzivaj jen když vezou nekoho kdo v tom nejel, jinak to maj vypnuté ..
    OT_
    OT_ --- ---
    FINSON: Vozík nevím, ale u kol jde o maximální povolené vertikální zatížení koule, které máš OK 55 kg. Ještě jsem to teda neviděl takhle specifikovat přímo na dvě kola, takže to třeba má i jiný důvod, ale cca to vychází (2x 15 kg kolo, 15 kg nosič). Ok, závodní silničky by se možná vešly tři:)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    FINSON: ano, je to tak. koule na tom je jen držák na nosič pro dvě kola, nic jiného.
    FINSON
    FINSON --- ---
    OT_: Jakože auto s pohotovostní hmotností 1,2 tuny s koulí z výroby na té kouli neutáhne 400-kilový vozík ani neunese 3 kola?
    Začínám chápat, proč je stejně těžká Caddyna vedená v TP jako náklaďák 😬
    OT_
    OT_ --- ---
    FINSON: To je u menších aut imho běžné.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PRASOLET: A ještě jenom na maximálně dvě kola 🤦
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    za id.3 nemůžeš tahat nic. koule je tam jen na nosič kol.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jsem se koukal na bazarové id.3, chci něco s tažným jednak na lehký nebržděný vozík a druhak na nosič na kola, a ono to umí jenom dva kusy? Plus ten druhý piktogram odspodu znamená, že vozík nemůže být s plachtou na rámu? WTF, ti mi tu elektrifikaci teda ale neusnadňují.

DIM_
    DIM_ --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    Tak dneska sem poprvy jel v dieslu po tom co 14 dni jezdim jen i3 a teda byl to sok:D Odezva pedalu, zadna rekuperace, zadny zrychleni, razeni prevodovky, hlasity, vibrace od motoru... Neni cesty zpet:) Musim jeste projet miatu, tak doufam ze aspon ta neztratila kouzlo, ale bojim se:D Je to teda C8, takze koncepcne stare auto, sem ale zvedavej az sednu do tatovi Q7 jakej to bude feel. Ale neco mi rika ze to bude taky sok, jak spatny to je, protoze nikdy mi predtim c8 neprisla napicu, po tom co sem jezdil Q7.... Jen podvozek byl znat vzduch proti pruzinam, ale treba odezva plynu je v Q7 jeste horsi nez v C8.... Vzdycky sem vedel ze elektrika je proste nadrazenej druh pohonu, kdyz ma ale clovek prime srovnani je to fakt brutal.
    A ma to jen i3 nebo v kazdym elektroaute je ten elektromotor tak krasne decentne slyset? Hrozne me to bavi a takovy to ze by mi chybel zvuk spalovaku me jeste ani jednou nenapadlo. Tohle mi to plne a mnohem prijemneji nahrazuje. Vzdycky se mi hrozne libilo fake razeni a motor v ioniq 5N ale popravde nevim jestli bych to vubec pouzival kdybych to auto mel... Na simu se ty otacky spalovaku hodne hodej na okruh, clovek ma lepsi prehled kolik jede, v realu ale clovek odhadne rychlost mnohem snaz treba podle aerodynamickeho zvuku kabiny, hluku od kol a celkove toho jak se svet kolem hybe. Takze ani na ten okruh nevim jak velky plus je mit rychlosti... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam