• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Gratulace, že se to tu vydalo i za pravidlo č. 2. Nebudu kritizovat, nejsem lepší (vrána k vráně sedá?), ale stydět byste se (alespoň) měli. 😊
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DZODZO: čistě technicky, každá/ý/x má portů hned několik
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DZODZO: Musíš koukat na velikost bot. Mejkap a šatičky zakryjí ledasco, ale s haksnou vel. 47 neudělají nic.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PEPAZZ: ktovie kolko z nich ma kabel a kolko nabijaci port :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Thajsko extra services ;)

MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Hlasim zo sluzobky z Nemecka, ze jazda v bmw a jazda v Enyaqovi s najlepsou vybavou sa na spolujazdcovi zas tak nelisi, nemam pocit, ze tie auta by boli v inej triede. Mercedes mi pride co sa tyka interieru ako trochu ina liga, asi ide i o design style. Asi ten Mercedes prehodnotim. Dost kolegov si realne skodovku vybralo (co ma trochu i tesi). Ono teda ked mas limit na budget, tak u toho bmw si realne moc nenavymyslas.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Model Y je v USA do konce roku vyprodán
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    PEPAZZ: Tak jasne ze to maj vypnuty.
    Bentley, Rolls Royce, Maybach atd davaly desitky milionu eur do vyvoje odhlučnění, aby bylo v kabině maximalni ticho.
    Tady je to byproduct pohonneho ustroji a nekdo si rekne, ze se mu po tom silenym hluku styska, tak si to pousti do repraku...

Ja to v ipace pustil přesně jednou.
    Teď už to lidem ani jako fičuru neukazuju, rovnou zdurazňuju, jaky je ticho...
    GREGI
    GREGI --- ---
    FINSON: je to dost fresh co to tam montuje:)
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMBRIDER: Na paráda, díky! Žil jsem se zastaralou informací, že na i3 tažné nejde vůbec.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    FINSON: Co BMW i3?
    Tažné lze dodělat, a smysluplné.
    "Doplňková služba

Tažné zařízení pro BMW i3
    1 800 € včetně montáže

Pro brzděný přívěs do 1 200 kg"
    Ceník baterií a upgradu BMW i3 | i3upgrade
    https://www.i3upgrade.cz/cz/cenik.html
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEPAZZ: Zvuk možná, řazení ne, tam se lidi dost shodujou, že je to příjemnější, když jedeš ostře. Já tím ještě nejel, musím napsat do Hyundaie, jestli už mají 6N, ale u aut bez toho je hrozně nepřirozený, že před zatáčkou brzdíš komplet jen brzdou (OPD při ostrým tempu používat moc nejde) a navíc ta gradace výkonu/krouťáku pomáhá s dávkováním plynu.

Problém elektromobilu při ostrý okreskový jízdě je, že strašně snadno neodhadneš přidání plynu a dáš ho moc.
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMBRIDER: To už jsem zjistil 😁
    id.3 na mě vypadla z filtru na cenu, no. Tak zas nic.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    FINSON: Musíš se podívat jinam než na ID3.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PEPAZZ: tak my mame vo firme zakazane Huawei zariadenia uz nejaky ten patek, ci uz mobily alebo sietove prvky, bolo by naivne si mysliet, ze v inych cinskych komponentoch to smirovanie nebude :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    nejak se to množí , NIO ktere slibovalo ze neposílá data z EU do číny se ukazalo že kecaj a do číny posílaj všechno, BYD - tam to bylo imho uplne jasné, Yutong autobusy to samé.

Hacking this BYD was too easy; it didn’t even have a password | Four Corners Documentary
    https://youtu.be/_TZFcyzGEiY?t=175

Norway discovers electric buses have a secret backdoor to China | DW News
    https://www.youtube.com/shorts/E4n5Tv_gN2g
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAZZ: To samy u Mustanga- zapnul jsem to tak 4x
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    GREGI: ad ioninq 5N podle mého skromného nazoru ten zvuk a razeni lidi co to auto maj pouzivaj jen když vezou nekoho kdo v tom nejel, jinak to maj vypnuté ..
    OT_
    OT_ --- ---
    FINSON: Vozík nevím, ale u kol jde o maximální povolené vertikální zatížení koule, které máš OK 55 kg. Ještě jsem to teda neviděl takhle specifikovat přímo na dvě kola, takže to třeba má i jiný důvod, ale cca to vychází (2x 15 kg kolo, 15 kg nosič). Ok, závodní silničky by se možná vešly tři:)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    FINSON: ano, je to tak. koule na tom je jen držák na nosič pro dvě kola, nic jiného.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam